Nieuws

12 Januari 2019:
First Tuesday Rapid

Vanwege Nieuwjaar en een externe teamwedstrijd vindt ons maandelijks rapidtoernooi pas op de derde dinsdag in januari plaats, aanstaande dinsdag dus. Gasten zijn zoals altijd welkom.
12 Januari 2019:
Tata Steel chess weekendvierkampen

De eerste tranche van de amateurtoernooien in Wijk aan Zee is begonnen. Dit weekend vinden de weekendvierkampen plaats. DD is vertegenwoordigd met Lars Vististen (2E), Daniel Diaz (5K), Theo van Vorselen (6C), Frans Wentholt (6R) en Dick Hennink (7D).


08 Januari 2019:
DD 1 uit de gevarenzone

Zaterdag 15 december j.l. kreeg DD 1 bezoek van DSC Delft 2, een wedstrijd waar van onze kant met enige zorg tegenop werd gezien. Immers, niet alleen stonden wij met 3 matchpunten en 16 bordpunten uit vier wedstrijden op een matige zevende plaats, maar moesten wij voor dit treffen Petar Arnaudov missen wegens verplichtingen elders en Rogier van Egmond door verblijf in het buitenland. Tot ons geluk konden wij de wedstrijd afsluiten met een 5-3 overwinning en stegen daardoor naar de vijfde plaats in de rangschikking.


05 Januari 2019:
Blindsimultaan John van der Wiel

Op zaterdag 5 januari speelt ons lid grootmeester John van der Wiel een blindsimultaan tegen de bekende Leidse schaakster Leonoor Braggaar en de vanwege zijn ambtsketting ook bekende Leidse burgemeester Henri Lenferink. Aanvang 14 uur in de bibliotheek in de Nieuwstraat in Leiden.
03 Januari 2019:
De Leidsche Mondialen aan Zet

In de bibliotheek in de Nieuwstraat in Leiden is nu de expositie "de Leidse Mondialen aan zet" te zien. Zo'n twintig kunstenaars van het collectief "De Leidse Mondialen" hebben voor deze expositie een kunstwerk gemaakt dat geïnspireerd is op de schaaksport en het Tata Steel toernooi, waarvan de 10e ronde in Leiden wordt gespeeld.

De tentoonstelling bevat circa 15 schilderijen met voorstellingen die steeds iets met schaken te maken hebben. Zo ook het schilderij “wanhoop” te zien op bijgevoegde foto dat volgens mij de diepgevoelde droefheid van de schaker die beseft dat zijn stelling niet meer te redden is, treffend weergeeft. Het is geschilderd door Wil van der Plas en u kunt het kopen voor 300 Euro. (Dank aan Henk Happel voor de hint.)


01 Januari 2019:
Simultaan John van der Wiel

Bij de simultaan op de dies van 29 december boekte John van der Wiel weer een overtuigende overwinning. Hij trad aan tegen 18 tegenstanders en won 16 keer. Allen tegen Wim Reimer moest hij remise toelaten en tegen Alexander Münninghoff verloor hij zelfs. Münninghoff heeft zijn partij van commentaar voorzien.

Van der Wiel Münninghoff (Wit aan zet)
23 December 2018:
Snelschaakkampioen winter 2018: Gerrit Prakken

Gerrit Prakken heeft het snelschaakkampioenschap op 22 december gewonnen. Op de tweede en derde plaats eindigden Pieter Smeele en Arie Werksma. – De volledige uitslag volgt nog.


Werksma Prakken Smeele
Agenda
 • Do
  17 Jan
  Snelschaken
 • Za
  19 Jan
  Snelschaken
 • Di
  22 Jan
  Keizer (17e ronde)
 • Do
  24 Jan
  Interne (9e ronde)
 • Za
  26 Jan
  Snelschaken
 • Ma
  28 Jan
  RSC-Belgisch Park 1 - DD 2
 • Di
  29 Jan
  Keizer (18e ronde)
 • Do
  31 Jan
  Snelschaken
 • Training Delemarre (4)
 • Za
  02 Feb
  Snelschaken
 • Do
  07 Feb
  DD 1 - DSC 3
 • DD 3 - Haeghe Ooievaar 2
 • Za
  09 Feb
  De Wijker Toren - DD 1
 • DD 2 - Schaakhuis
 • De Giessen en Linge - DD 3
 • DD 4 - Purmerend 3
 • Do
  14 Feb
  Botwinnik 5 - DD 5