Nieuws

25 November 2018:
Haeghe Ooievaar 3 DD 4: 3½-4½

De avond begon positief met twee vlotte overwinning van Jinan Shin en Gerrit Horst. De overwinning van Gerrit was vooral vlot omdat hij met drie kwartier vertraging aankwam in de speelzaal, hij won snel wat materiaal, de torens drongen binnen en mat volgde. Jinan speelde een Draak, maar kwam met weinig complicaties in een gewonnen stand terecht, startende met een agressief ...Db6. Dame en paard hielde de witte damevleugel onder druk en zwart controleerde met verdubbelde torens de c-lijn, zwart had het initiatief en een pion, wit had geen tegenkansen.
24 November 2018:

KNSB-competitie 24 november

LSG 2
DD 1 4½-3½
DD 2
Messemaker 2
5½-2½
LSG 5
DD 34½-3½
DD 4

Purmerend 4
4-4

DD kwam vandaag met twee nipte nederlagen uit Leiden terug, zowel DD 1 als DD 3 verloren met het kleinste mogelijke verschil. De thuisteams hadden meer succes. DD 2 boekte een belangrijke overwinning in de degradatiestrijd en DD 4 speelde gelijk.
23 November 2018:
DD 3 DSC 6: 6-2. DD 3 bovenaan het eerste rijtje!

Afgelopen donderdag kreeg DD 3 de Delftenaren van DSC 6 op bezoek. Het zag er lange tijd naar uit dat we voor het eerst zonder invallers zouden spelen, maar op het laatste moment moesten we toch een beroep doen om Frans v Kampen als invaller. Frans was al 1x eerder in en uit de opstelling gejojo-ed, maar was gelukkig flexibel en deed daar niet moeilijk over. Zelf had ik al vooruit gespeeld tegen Simon Dirkse omdat hij op de bewuste avond niet kon. Die partij was voor ons gunstig afgelopen en dus kon het team al met een comfortabel punt voorsprong beginnen.
23 November 2018:

HSB-competitie 22 november

DD 1
Promotie 2 4½-3½
DD 3DSC 66-2

Twee overwinningen voor de thuisteams in het Nationaal Schaakgebouw. En DD 1 en DD 3 staan op dit moment aan de kop van hun poule. Maar de derde ronde is nog niet compleet.
21 November 2018:
Partij Van Orsouw Hommes

Niet alleen Stan Cortenbach, maar ook Elmar Hommes viel bij het Haags Weekeindtoernooi in de prijzen. Hij behaalde een ratingprijs in de groep onder 2100 en de spektakelprijs voor zijn partij tegen Theo van Orsouw. Hier de partij met commentaar van Elmar.
19 November 2018:
Partij Cortenbach Bons


Stan Cortenbach wint B-groep HWT

Stan Cortenbach heeft de beslissende partij uit de laatste ronde van het HWT tegen Maurits Bons van commentaar voorzien.
18 November 2018:
Stan Cortenbach wint B-groep Haags Weekendtoernooi

Bij de 15e editie van het Haags Weekendtoernooi eindigden drie spelers gelijk met 5 punten (uit 6) bovenaan: Roger Meng (toernooiwinnaar naar weerstandspunten), Julian van Overdam en Robin Lecomte. Beste DD-er in de A-groep was Elmar Hommes met 4 punten. Petar Arnaudov raakte op de laatste dag de form kwijt en kwam niet verder dan 3½.


Cortenbach Bons (6e ronde)

De B-groep is gewonnen door Stan Cortenbach (5½ uit 6). In een spannende finaleronde sloeg hij Maurits Bons, die tot dan aan de leiding had gestaan. Ook Paul Koks en Jaco Arkesteijn (beiden 4 punten) eindigden in de top-10. Koks won bovendien een ratingprijs onder 1600.
14 November 2018:
HSB klasse 1b: DD 2 Promotie 3 3½-4½

In de tweede ronde van de HSB-competitie voor wat betreft klasse 1B ontving DD 2 het Derde van Promotie uit Zoetermeer. Met partijen in de Keizer-competitie, Interne competitie en om de Van Eekelen Trofee was er sprake van een volle schaakzaal. Nadat wedstrijdleider Theo van Orsouw de datum nog even gecheckt heeft en de bezoekers welkom heette konden de klokken aangezet worden.


Henn, Van Eesteren, Van der Sluijs
Agenda
 • Do
  13 Dec
  Interne (7e ronde)
 • Vr
  14 Dec
  Scheve Toren 2 - DD 1
 • Za
  15 Dec
  DD 1 - DSC Delft 2
 • SHTV - DD 2
 • DD 3 - Erasmus
 • De Waagtoren 4 - DD 4
 • Di
  18 Dec
  DD 2 - DSC 4
 • Keizer (15e ronde)
 • DD 5 - Raadsheer-Corbulo 2
 • Do
  20 Dec
  Snelschaken
 • Training Delemarre (3)
 • Za
  22 Dec
  Halfjaarlijks Snelschaakkampioenschap
 • Di
  25 Dec
  NSG gesloten
 • Do
  27 Dec
  Snelschaken
 • Za
  29 Dec
  Dies
 • Di
  01 Jan
  NSG gesloten
 • Do
  03 Jan
  Snelschaken
 • Za
  05 Jan
  Snelschaken