Nieuws

13 Juli 2018:
WK seniorenteams 6e ronde: USA 4 Brothers Oranje

50+ moest vandaag tegen een opvallend team: USA 4 Brothers. Inderdaad allemaal broers en luisterend naar de naam Jhunjhnuwala. Gemiddelde rating 2161. Wij konden daar slechts 1982 tegenover stellen en wisten dus op voorhand dat het een zware ochtend zou worden. Dat  werd het dus ook.
11 Juli 2018:
WK seniorenteams, 5e ronde

Na de nederlaag in de vorige ronde tegen de sterke Fransen zou het DD team nu wel gekoppeld worden aan een (hopelijk) zwakkere tegenstander. Dat werd het team van Wenen, een op papier iets zwakkere ploeg.
11 Juli 2018:
WK seniorenteams 4e ronde: DD Frankrijk

Aan de vooravond van de halve finale België - Frankrijk voetbal mocht ons DD-team vandaag proberen onze zuiderburen een hart onder de riem te steken, wij waren namelijk aan Frankrijk gekoppeld, op rating het 2e team van de 65 plussers, met een grootmeester en drie IM's in de gelederen. Gisteren hadden zij verrassend verloren van een Duitse ploeg vandaar dat zij op de ranglijst gezakt waren.
09 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden, 2e ronde

Na de glorieuze 3,5-0,5 overwinning op Ierland in de eerste ronde was het, gezien het sterke deelnemersveld met vele grootmeesters en meesters, door de Zwitserse paring te verwachten dat ons DD-team in de tweede ronde op een zware nederlaag getrakteerd zou worden.
09 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden, 3e ronde

Het DD-team voor het wereldkampioenschap voor seniorenteams in Dresden heeft in de derde ronde een spannende wedstrijd gewonnen tegen Petermännchen Schwerin (Noordelijk en ex DDR). De held van de dag was Pim Ghijsen die een fraai eindspel won tegen een tegenstander met een wat lagere rating. Pim kreeg al in de opening een pion toegeworpen. Later werd hij in een eindspel met torens en lopers gedwongen om zijn loper slecht te maken en hij twijfelde vanaf dat moment aan zijn winstkansen.
07 Juli 2018:
Voorlopige indeling KNSB-competitie 2018-19

De KNSB heeft een voorlopige indeling voor de competitie tot en met de vierde klasse bekend gemaakt. DD 1 zit in klasse 2C samen met Schaakmat Westland en DSC 2. DD 2 krijgt het in klasse 3E met de buren SHTV en Schaakhuis te maken en DD 3 treft in klasse 4H een heel aantal bekende uit de regio.
07 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden, 1e ronde

Vanmiddag vond de aftrap plaats van het WK senior teams te Radebeul in Duitsland. Na de gebruikelijke toespraken van enige FIDE bestuurders werd de menigte onthaald op een flitsend programma bestaande uit een demonstratie judo, dans, acrobatiek op speciale fietsjes en een muzikale breakdance. Dit alles uitgevoerd door de Dresdense jeugd. Qua lenigheid en snelheid kunnen de aanwezige senioren dit niet meer evenaren, maar er wel van genieten. En natuurlijk hopen ze bepaalde elementen voor hun spel te kunnen benutten.
07 Juli 2018:
DD zomerblitz

Dit jaar is de zomerpauze bij DD niet absoluut. Op de zaterdagmiddagen blijven we open voor een reeks snelschaaktoernooitjes.
07 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden

Vandaag begint het WK voor seniorenteams in Dresden. DD is weer met een aantal spelers vertegenwoordigd: Jan Willem Koelmans en Foppe Jan Montsma spelen in Team "Oranje" (50+), Rogier van Egmond, Pim Ghijsen, Ronald Dickhoff, Jan-Joost Lindner en Alexander Münninghoff vormen team "Koningklijke DD" (65+).Resultaten 1e ronde
Agenda
 • Do
  16 Aug
  Snelschaken
 • Za
  18 Aug
  Snelschaken
 • Di
  21 Aug
  Keizer (2e ronde)
 • Do
  23 Aug
  Snelschaken
 • Za
  25 Aug
  Snelschaken
 • Di
  28 Aug
  Keizer (3e ronde)
 • Do
  30 Aug
  Snelschaken
 • Za
  01 Sep
  Seizoensopening
Zomerpauze
NSG gesloten:
15 juli t/m 13 augustus
uitzondering:
snelschaken zaterdag 14 uur
Opening seizoen:
dinsdag, 14 augustus