Nieuws

31 Maart 2020:
Vanavond 20 uur: Keizer, 21e ronde online

29 Maart 2020:
Online-snelschaak-stedenwedstrijd Den Haag Levice

Onze eerste online-stedenwedstrijd is geëindigd met een 6-12 nederlaag tegen Levice in Slovakije. We speelden op 9 borden twee partijen per bord. Levice had aan de top-borden een kwartet van geharde online-vluggeraars (met een 2000+ rating) tegen die we geen kans maakten. Op de lagere borden ging het beter. De volgende spelers haalden een plusscore: Frans Pieter van den Bos, Nicolaas Spaan-Li en Paul Koks.

Over een week (weer zondagavond) komt er waarschijnlijk een terugwedstrijd. Zit er misschien nog versterking voor ons team in?
28 Maart 2020:
"The Hague Saturday Blitz" online

Bij de tweede editie van het online zaterdag-vluggeren hadden we maar liefst 16 deelnemers. Nog twee en we bereiken het beoogde aantal rondes. (chess.com beperkt het aantal rondes tot de helft van de deelnemers.)

Deze keer hadden we twee co-winnaars: Gerrit Prakken en Onno van Dijk (beiden 7 uit 8 en precies dezelfde tiebreak). De derde plaats ging naar Olav van Leeuwen (5½).Volgende online-evenementen: Zondag 20 uur: snelschaak-match tegen Levice (Slovakije). Dinsdag 20 uur: online-Keizer.
» Volledige uitslag op chess.com
26 Maart 2020:
"The Hague Thurday Rapid" online

Bij de tweede editie van de donderdag-rapid was de deelname weliswaar wat minder (daarom was het aantal rondes ook op drie ingekort), maar we hadden ook twee nieuwe deelnemer: Paul Koks en André Lopies. De prijzen gingen deze keer aan Stefan Boeters (3 uit 3), Onno van Dijk en Frans van Kampen (beiden 2 uit 3).A.s. zaterdag is er weer een rondje online-snelschaken.
25 Maart 2020:
Kandidatentoernooi Yekaterinburg onderbroken

Nu is ook het kandidatentoernooi in Yekaterinburg slachtoffer geworden van het algemene Corona-beleid. (Vanuit het preventie-oogpunt natuurlijk volledig begrijpelijk, maar vanuit het oogpunt van de zich vervelende schaakfan jammer.) In de 7e ronde won Vachier-Lagrave van Nepomniachtchi. Deze twee spelers staan nu bovenaan met 4½ uit 7. De tweede helft van het toernooi is uitgesteld. De resultaten van de eerste helft blijven geldig.


foto: Ootes, official website
24 Maart 2020:
"The Hague Tuesday Classic" (Keizer-competitie) online


Wie doet mee? Auke de Vries, Stefan Boeters, Georgios Stathis, Tomas Scholtus, "MathMaster_68", ...

Wie doet nog mee? Op dit moment is het aantal oneven.
24 Maart 2020:
Kandidatentoernooi Yekaterinburg, 6e ronde

Voor de tweede rustdag in Yekaterinburg heeft koploper Nepomniachtchi zijn voorsprong op een hele punt kunnen verhogen door een overwinning op Ding. Giri haalde zijn eerste volle punt tegen Alekseenko en staat nu op 50%.


foto: Ootes, official website
22 Maart 2020:
Kandidatentoernooi Yekaterinburg, 5e ronde

In de 5e ronde won Nepomniachtchi van Wang en is nu de enige koploper (3½ uit 5). Vachier-Lagrave (3) is de achtervolger en, naast Nepomniachtichi, de enige speler met een plus-score.


foto: Ootes, official website
Agenda
 • Do
  09 Apr
  gesloten
  20.15 uur: online rapid
 • Za
  11 Apr
  gesloten
  14.15 uur: online blitz
 • Di
  14 Apr
  gesloten
 • 20 uur: online Keizer
 • Do
  16 Apr
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  18 Apr
  gesloten
 • 14.15 uur: online blitz