Nieuws

10 Februari 2019:
KNSB Ronde 6


09 Februari 2019:
DD 3 Haaghe Ooievaar 2: DD 3 met hakken over sloot!

Afgelopen donderdag kwam Haaghe Ooievaar 2 op bezoek bij DD 3 in het NSG. Voor ons een interessante prooi, aangezien zij 6e staan en wij 1e. Er is bij het team dan ook wat arrogantie te bespeuren als zou dit een gemakkelijke overwinning worden.


08 Februari 2019:

HSB-competitie 7 februari

DD 1
DSC 3 4-4
DD 3Haeghe Ooievaar 24½-3½

DD 1 kon tegen DSC 3 maar met moeite een gelijkspel bereiken. Het team staat nog steeds aan de kop van klasse 1a, maar de voorsprong is op één matchpunt gekrompen. DD 3 boekte een nipte overwinning en staat eveneens aan de kop van hun poule.
07 Februari 2019:
First Tuesday Rapid februari

In de zesde ronde van de First-Tuesday-Rapid-reeks was Gerrit Prakken weer eens de sterkste. Hij won met een perfecte score voor Lothar van der Sluijs (3½ uit 4), Alexandr Mityaev en Jaco Arkesteijn (beiden 3 uit 4).
04 Februari 2019:
Vierde jeugd-Grand-Prix in Naaldwijk

Op zaterdag 2 februari werd de vierde Grand Prix van dit seizoen door Schaakmat georganiseerd. Het deelnemersveld van 141 spelers  waaronder 8 DD-ers ging in de zalen van de Ontmoetingskerk in Naaldwijk aan de slag.


Grand Prix in Naaldwijk
03 Februari 2019:
HSB-kampioenschap jeugd D

Op de zondagen 13 en 27 januari en organiseerde de Haagse Schaakbond, in samenwerking met DD, de finale van het Persoonlijk Kampioenschap in de D-categorie. DDer Hayun Shin eindigde gelijk met Prajit Sai Kumar en Robin van Leeuwen bovenaan (7½ uit 9) en gaat samen met hen naar het Nederlands kampioenschap van de jeugd D.


Deelnemers kampioenschap jeugd D
03 Februari 2019:
Oud-DDer Dick Dolman overleden

Onlangs is Dick Dolman na een kort ziekbed overleden. Lang voordat ik bij DD kwam kende ik hem uit de politiek. In de tijd dat ik voorzitter was van het gewest Gelderland van de PvdA was hij voorzitter van de Tweede Kamer. Verschil moet er zijn. Dickwas een legendarische kamervoorzitter. In mijn herinnering staat gegrift hoe hij omging met het extremistische optreden van Hans Janmaat in de Kamer.


03 Februari 2019:
John v/d Wiel en Rogier van Egmond winnen Rapid/oplossingstoernooi

Goed getimed als voorbereiding van de 6e ronde KNSB (a.s. zaterdag) vond de derde en laatste ronde van het DD rapid- en oplossingstoernooi met spelers van DD 1 en DD 2 plaats. In de finale van het rapidgedeelte was John van der Wiel de sterkste en won van Edgar Blokhuis. Op de derde plaats eindigde Ronald Dickhoff. Het oplosgedeelte werd gewonnen door Rogier van Egmond en Onno van Dijk.


Deelnemers derde ronde
Agenda
 • Di
  19 Feb
  Keizer (20e ronde)
 • Do
  21 Feb
  Interne (1e ronde)
 • Vr
  22 Feb
  HSB-PK Senioren (2)
 • Za
  23 Feb
  Snelschaken
 • Di
  26 Feb
  Keizer (21e ronde)
 • Do
  28 Feb
  Snelschaken
 • Vr
  01 Maa
  HSB-PK Senioren (3)
 • Za
  02 Maa
  Snelschaken
 • Ma
  04 Maa
  Schaakm. Westl. 2 - DD 1
 • Schaakhuis 3 - DD 3
 • Di
  05 Maa
  First Tuesday Rapid (7)
 • Do
  07 Maa
  Training Delemarre (5)
 • Snelschaken
 • Vr
  08 Maa
  HSB-PK Senioren (4)
 • 09 Maa
 • Di
  12 Maa
  Keizer (22e ronde)
 • DD 2 - Haeghe Ooievaar 1
 • DD 5 - Botwinnik 3
 • Do
  14 Maa
  Interne (2e ronde)
 • Za
  16 Maa
  Zuk. Amstelveen 2 - DD 1
 • DD 2 - Oud Zuyl. Utrecht 2
 • Rijswijk 2 - DD 3
 • DD 4 - ZSC-Saende 3
 • Ma
  18 Maa
  Lierse 2 - DD 4