Nieuws

04 Oktober 2018:
Schaakmat Westland 3 - DD 3: 4-4

Afgelopen maandag ging het kersverse DD3 (van de HSB dus, dit moet je er tegenwoordig bij zeggen) naar Naaldwijk om tegen Schaakmat Westland 3 te spelen. De DD teams hebben zoals bekend een flinke reshuffle ondergaan, zo ook DD3 (voorheen DD5 zal ik maar zeggen, ook 2e klasse). Nieuwe spelers zijn Herman Arends, Cees Dommisse, Daniel Diaz, en Niels Engelen.
04 Oktober 2018:
First Tuesday Rapid oktober

Gerrit Prakken is terug als "Mister First Tuesday Rapid". Bij de oktober-editie pakte hij met 4 uit 4 onbedreigd de winst. Op veilige afstand volgden Henk Happel, Wim Reimer, Paul Koks en Reinhard Henn (allen 3 uit 4) op de gedeelde tweede plaats.
30 September 2018:
Twee DDers op "Best of the West"

Paul Koks (B-groep) en Alexandr Mityaev (A-groep) doen mee bij het toernooi "Best of the West" van Schaakvereniging Amsterdam West. In de eerste ronde kon Koks zijn partij winnen, Mityaev had vanwege de simultaan van de DD-clubkampioen een bye opgenomen.
30 September 2018:
HSB PK, 3e ronde

Na een overwinning tegen Marco van Straaten staat Alexandr Mityaev in de A-groep nog steeds op 100% en samen met Vincent Oudewaal aan de kop. In de B-groep speelde Hans Smallenbroek op het topbord remise en staat nu op 2½ uit drie. Verder wonnen hun partijen: Henk Happel, Gerrit Horst, Jaco Arkesteijn en Jinan Shin.
29 September 2018:
Simultaan clubkampioen op 29 september

Op een zonnige zaterdag 14.15 uur begon clubkampioen Rogier van Egmond aan een simultaan tegen 12 tegenstanders. Hij moest opboksen tegen een gemengd gezelschap, waaronder Reimer, Mityaev, Van Orsouw en Koelmans geduchte tegenstand zouden kunnen bieden.


28 September 2018:

HSB-competitie 28 september

Raadsheer-Corbulo 1 DD 2  4-4
DD 4 SHTV 3
5-3

DD is nu ook in de HSB-competitie gestart. DD 2 speelde remise, DD 4 won nipt in een spannende wedstrijd in het Nationaal Schaakgebouw.
24 September 2018:
Schaakolympiade Batumi

Vandaag begint in Batumi (Georgië) de 43e schaakolympiade. Tot 5 oktober worden 11 rondes gespeeld met één rustdag op 29 september. De teams met de hoogste rating zijn de VS, Rusland, China, Azerbeidzjan en India (allen met en gemiddelde rating van boven de 2700). Nederland staat qua rating op de 13e plaats en speelt in de eerste ronde tegen Libanon.
22 September 2018:
HSB Persoonlijk Kampioenschap 2018

Het persoonlijk kampioenschap van de HSB vindt traditiegetrouw op 7 vrijdag­avonden in het najaar plaats. DD is dit jaar weer goed vertegenwoordigd: 4 spelers in de A-groep en liefst 9 in de B-groep. Inmiddels zijn twee rondes gespeeld en twee DDers hebben met een perfecte score een plaats in de kop van hun groep kunnen veroveren: Alexandr Mityaev in groep A en Hans Smallenbroek in groep B. Ook oud-DDer Vincent Oudewaal had met 2 uit 2 een goede start.
Agenda
 • Di
  16 Okt
  Keizer (8e ronde)
 • Do
  18 Okt
  Interne (2e ronde)
 • Vr
  19 Okt
  HSB-PK (5e ronde)
 • Za
  20 Okt
  Snelschaken
 • DD 1 invitatietoernooi
 • Di
  23 Okt
  Keizer (9e ronde)
 • Do
  25 Okt
  Interne (3e ronde)
 • Vr
  26 Okt
  HSB-PK (6e ronde)
 • Za
  27 Okt
  Snelschaken
 • Ma
  29 Okt
  DSC 7 - DD 5
 • Di
  30 Okt
  Keizer (10e ronde)
 • Do
  01 Nov
  Interne (4e ronde)
 • Za
  03 Nov
  DD 1 - Schaakmat Westland
 • Charlois Europoort 2 - DD 2
 • DD 3 - Schaakmat Westl. 2
 • VAS 4 - DD 4
 • Di
  06 Nov
  First Tuesday Rapid (3)
 • Do
  08 Nov
  Interne (5e ronde)
 • Vr
  09 Nov
  HSB-PK (7e ronde)
 • Za
  10 Nov
  Training J. van der Wiel