Nieuws

06 April 2018:
Interne Competitie

In de vijfde ronde van de Interne eindigde de partij Ghijsen Engelen in een integrerend pionneneindspel. Niels Engelen heeft de partij van commentaar voorzien.

Zwart aan zet Hoe terugslaan?
05 April 2018:

HSB-competitie 4 april

Schaakhuis 2
DD 3
5-3
DD 5    Schaakhuis 3 
3½-4½
DSC 7
DD 6       6½-1½

Bij de centrale slotronde van de promotieklasse en de 2e klassen in Zoetermeer vond het seizoen voor drie teams van DD teleurstellend zijn einde. Alle drie teams verloren hun wedstrijden. DD 3 een DD 6 degraderen naar respectievelijk de 1e en 3e klasse. Kampioen van de HSB werd naar een spannend finale DSC 4 omdat Botwinnik 1 niet verder kwam dan gelijkspel tegen Promotie 2.


HSB-eindronde Zoetermeer
04 April 2018:
First Tuesday Rapid

De 8e ronde van de Frist Tuesday Rapid is gewonnen door Stan Cortenbach met een perfecte score. Achter hem eindigden Gerrit Prakken, Lothar van der Sluijs en Jaco Arkesteijn op 3 uit 4.
02 April 2018:
Prinsenstadtoernooi Delft

De winnaar van het Prinsenstadtoernooi in Delft is Roger Meng (5 uit 6, op weerstandspunten voor Koen Leenhouts). DDer Petar Arnaudov verloor in de laatste ronde van Alexandre Dgebuadze en miste daardoor een paats op het podium. In de lagere groepen boekte DD meer succes: Jaco Arkesteijn werd 3e in groep C (5 uit 6, TPR: 2067), Niels Engelen 5e in groep D (4 uit 6, TPR: 1569). Verder deden mee: Theo van Orsouw (3½ in groep B), Kees van Hulst (2 in groep C) en Robert van Eibergen (2 in groep D).


Prijswinnaars groep C (foto: Herman Zonderland)
02 April 2018:
Hayun Shin 10e op NK Jeugd E

Bij het nationaal kampioenschap Jeugd E in Waalwijk bereikte Hayun Shin 5½ uit 9 en kwam met dit resultaat op de 10e plaats (van 44 deelnemers). Gefeliciteerd, Hayun!


NK Jeugd E in Waalwijk
02 April 2018:
First Tuesday Rapid

A.s. dinsdag (3 april) vindt de 8e en voorlaatste ronde van de First Tuesday Rapid plaats. (4 rondes rapid à 20 min p.p.p.p.) Gasten en vrienden van DD zijn welkom om aan te schuiven.
30 Maart 2018:
Prijsvraag Kandidatentoernooi Berlijn

Het kandidatentoernooi dat in Berlijn werd gespeeld is enkele dagen geleden beëindigd. De Amerikaan Fabiano Caruana kwam tenslotte als winnaar tevoorschijn. Voor het schaken is dit een goede zaak, een herhaling van de match Karjakin-Carlsen zou minder tot de verbeelding spreken. Helaas had niemand van de leden die een voorspelling inzonden het bij het rechte eind. Er waren een aantal mensen die Aronian als favoriet hadden, maar die kwamen bedrogen uit. Ook werden Kramnik en Mamedyarov getipt. Vandaar dat er dit keer geen boek weggegeven kon worden. Maar er komen nog meer kansen in de toekomst!


Foto: chess.com
28 Maart 2018:
HSB-PK Senioren/Veteranen, 6e ronde

Na 6 van 9 rondes in het PK Senioren/Veteranen heeft geen DDer een goede startpositie voor het race om de verschillende kampioenschappen per leeftijdsgroep. Theo van Orsouw en Hans Smallenbroek zijn de enige DDers boven de 50% (3½ uit 6). Auke de Vries en Frans Vreugdenhil zitten precies op 50% (3 uit 6).
Agenda
 • Za
  21 Apr
  DD 1 - Voorschoten
  DD 2 - Oegstgeest '80
 • Di
  24 Apr
  Keizer (21e ronde)
 • Do
  26 Apr
  Snelschaken
 • Za
  28 Apr
  Snelschaken
 • Di
  01 Mei
  First Tuesday Rapid
 • Do
  03 Mei
  Interne (7e ronde)
 • Za
  05 Mei
  Blind-simultaan Werksma
 • Di
  08 Mei
  Keizer (22e ronde)
 • Do
  10 Mei
  Snelschaken
 • Za
  12 Mei
  DD Rapid Open
 • Di
  15 Mei
  Keizer (23e ronde)
 • Do
  17 Mei
  Interne (8e ronde)
 • Za
  19 Mei
  Snelschaken