Nieuws

07 April 2019:
Frans Vreugdenhil wint HSB-PK Senioren/Veteranen

Frans Vreugdenhil (DD-lid, maar actief vooral bij Schaakmat Westland) heeft het persoonlijk kampioenschap Senioren/Veteranen van de HSB gewonnen. In de laatste ronde won hij van Theo van Orsouw en eindigde zo al enige op 6 uit 7. Ook hier onze felicitaties!

Van de 8 DDers in het veld bereikten ook Van Orsouw (4½), Jaco Arkesteijn, Foppe-Jan Montsma en Frans van Kampen (allen 4) een resultaat boven de 50%.
07 April 2019:
Alexandr Mityaev tweede bij OPK 2019

Alexandr Mityaev had in de laatste ronde nog kansen op de titel, maar kwam in de partij tegen koploper (en uiteindelijke winnaar) Wim Kortis met zwart niet verder dan remise. Ook de tweede plaats (5 uit 7 met een TPR van 2282) is voor Alexandr een mooi succes. Gefeliciteerd!

Ook DDers Theo van Orsouw (3½) en Stan Cortenbach (1½) presteerden boven hun rating.
07 April 2019:
Berekening van rating-verandering

Op initiatief van Frans van Kampen is de DD-website uitgebreid met een rekenformulier waarin je uitgaand van de ratings van jezelf en je tegenstander en het resultaat de daaruit volgende ratingverandering kunt berekenen.
06 April 2019:
First Tuesday Rapid
04 April 2019:
DD 1 promoveert naar de hoofdklasse HSB

De 6-2 overwinning op SHTV 2 leek achteraf gemakkelijk, maar het afronden van de promotie had meer voeten in de aarde dan gehoopt. Tot ver in de avond was niet duidelijk of DD 1 de nodige overwinnen zou kunnen binnenslepen.


Koreman, Henke, Mityaev, Lindner
04 April 2019:

HSB-competitie 3 april

DD 1
SHTV 2 6-2
DD 2Wassenaar 1
3½-4½

Bij de eindronde van de 1e klassen HSB in Zoetermeer kon DD 1 zijn ambitie waar maken en door een overwinning op SHTV 2 naar de hoofdklasse promoveren. DD 2 verloor nipt en bereikte met 7-7 wedstrijdpunten een plaats in de middenmoot van klasse 1b.
31 Maart 2019:
Buitenschaakseizoen op de Torenplein geopend

Op dit heerlijke lenteweekend is ook het tuinschaakspel op de Torenplein weer in gebruik genomen. De stukken hebben een schoonmaakbeurt ondergaan en staan nu weer klaar voor hopelijk regelmatig gebruik. We hopen dat veel DDers meedoen aan deze manier van openbare promotie van het schaken. De sleutel voor de stukken zijn verkrijgbaar bij IJssalon Florencia.


Alles klaar voor de volgende partij
30 Maart 2019:
Trainingssessie John van der Wiel

Zo'n twintig DDers deden mee in de twee groepen van de trainingssessie van John van der Wiel. In complete partijen en uitspeelstellingen kwam "Trouvaille, oog hebben voor aparte acties" aan bod.


John van der Wiel in actie
29 Maart 2019:
HSB-bekerteam bereikt finale

Door een 2½-1½-overwinning op Schaakhuis heeft het HSB-bekerteam de finale (tegen WSC) bereikt. Mark van Iersel was de matchwinnaar door Raymond Liem te verslaan. Elmar Hommes, Alexandr Mityaev en Stefan Boeters speelden remise.


Beslissende partij: Van Iersel (rechts) Liem
Agenda
 • Di
  23 Apr
  Keizer (26e ronde)
 • Do
  25 Apr
  Interne (5e ronde)
 • Za
  27 Apr
  Snelschaken
 • Di
  30 Apr
  Keizer (27e ronde)
 • Do
  02 Mei
  Snelschaken
 • Za
  04 Mei
  DD Rapid Open
 • Di
  07 Mei
  Keizer (28e ronde)
 • Do
  09 Mei
  HSB-beker:
  DD - Westland
 • Interne (6e ronde)
 • Za
  11 Mei
  Messemaker 1847 - DD 1
 • DD 2 - DSC Delft 4
 • Promotie 2 - DD 3
4 mei 2019
26e Open Rapid­kampioenschap DD
(Haagse Rapid Cyclus)

Waar: Nationaal Schaakgebouw, Van Speijkstraat 1
Wanneer:
Zaterdag 4 mei van 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten:
7 euro exclusief lunch.
Inschrijven:
Uiterlijk woensdag 1 mei via
wedstrijdleider.dd1852@gmail.com.
Verdere informatie: Gerrit Prakken (
070-3626051)