Nieuws

06 September 2017:
Cursus "Van huisschaker naar clubschaker"

Van huisschaker naar clubschaker! U schaakt regelmatig thuis tegen vrienden en kennissen? Het is er nooit van gekomen om lid te worden van een vereniging? En toch zou u graag uw schaakniveau verbeteren?

Dan biedt Het Koninklijk 's-Gravenhaags Schaakgenootschap Discendo Discimus (DD) u nu de mogelijkheid deel te nemen aan een opstartcursus gericht op enthousiaste thuisschakers.

Met meer dan 100 leden is DD de grootste schaakvereniging binnen de regio van de Haagse Schaakbond (HSB) en één van de grootste verenigingen in Nederland. De cursus zal gegeven worden in het Nationaal Schaakgebouw (NSG) aan de van Speijkstraat in Den Haag.  

8-10 lessen beginnend op 3 oktober Prijs: 25 euro per persoon Dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur Aanmelden via dd1852@gmail.com
06 September 2017:
First Tuesday Rapid, 1e ronde

Het NSG barstte bijna uit zijn voegen gisteren. Maar liefst 32 spelers waren op komen dagen voor de eerste ronde. De schaakhonger is groot, goed om te zien. En het is een mooie kans om de gevestigde namen te doen wankelen. Toen de kruitdampen waren opgetrokken mocht Frans van Kampen zich de winnaar van de avond noemen. Proficiat!
03 September 2017:
Persoonlijk Kampioenschap van de HSB

In de deelnemerslijst van het aanstaande PK is DD al ruim vertegenwoor­digd: Van Orsouw, Bodaan, Voermans, Arkesteijn, Montsma (groep A), Van Kampen, De Ruiter, Horst, Engelen, Van Vorselen, De Vries, Kumar (groep B), maar dat kan ook nog ruimer...

De eerste ronde van het PK start a.s. vrijdag. Daarna vinden zeven rondes Zwitsers systeem tot eind november plaats (geen rondes op de vrijdagen voor een KNSB-ronde). Aanmelden kan nog tot begin van de eerste ronde bij André Wagner.
02 September 2017:
Druivenschaaktoernooi 's-Gravenzande

Het 69e Druivenschaaktoernooi eindigde met een driedubbel succes voor DD: Het team DD (Theo van Orsouw, Jaco Arkesteijn, Rein de Ruiter en Raf van Hogezand) won de teamcompetitie met 10 punten voor twee teams van Schaakmat Westland (9 en 8½ punten). Rein de Ruiter won zijn groep met de perfecte score van 3 uit 3. En uiteindelijk won Hayun Shin het jeugdtoernooi.


Hayun Shin (midden): winnaar jeugdtoernooi
02 September 2017:
Seizoensopening: onderlinge teamwedstrijden

Elk jaar wordt het seizoen bij DD met onderlinge teamwedstrijden geopend. Elk jaar is de indeling een uitdaging, omdat de teams in heel verschillend sterkte komen opdagen. Deze keer hadden DD 4 en DD 7 een bijzonder hoge opkomst. Het bleek handig om DD 2, 5 en 7 en DD 3, 4 en 6 respectievelijk in een team samen te voegen (met Frans van Kampen (DD 6) als gast in het andere team). DD 3/4/6 kon de wedstrijd met 8½-3½ winnen. Aan het topbord versloeg Alexander Münninghoff (DD 3) Ton Bodaan (DD 2).


Bord 1: Münninghoff (rechts) Bodaan
01 September 2017:
First Tuesday Rapid volgende week van start

A.s. dinsdag starten we weer met de "First Tuesday Rapid"-reeks. Een keer per maand (normaal de eerste dinsdag dus) een rapidtoernooitje met vier rondes. Aan het eind van het seizoen komt een totaaluitslag. Dit was afgelopen seizoen een enorm succes en we zijn optimistisch dat dat in het nieuwe seizoen zo zal blijven. Ook gasten zijn welkom om deel te nemen.(Graag 19:45 aanwezig in de zaal.)
31 Augustus 2017:
Training Jop Delemarre in het Nationaal Schaakgebouw

Ook in het seizoen 2017-18 houdt IM Jop Delemarre weer een trainingsreeks in het NSG. The reeks bevat 8 sessies van 2 uur op donderdagavonden (ongeveer eens per maand).

Agenda
 • Ma
  25 Sep
  Lierse 1 - DD 5
 • Di
  26 Sep
  Keizer (6e ronde)
 • Do
  28 Sep
  DD 3 - DSC 4
 • DD 6 - WSC 4
 • Snelschaken
 • 29 Sep
 • Za
  30 Sep
  Snelschaken
 • Ma
  02 Okt
  WSC 3 - DD 4
 • 03 Okt
 • Do
  05 Okt
  Interne (2e ronde)
 • Za
  07 Okt
  DD 1 - Krimpen a/d IJssel
  DD 2 - Almere
 • Di
  10 Okt
  Keizer (7e ronde)
 • Do
  12 Okt
  Interne (3e ronde)
 • 13 Okt
 • Za
  14 Okt
  Snelschaken
 • Di
  17 Okt
  Keizer (8e ronde)
 • Pomar 2 - DD 7
 • Do
  19 Okt
  Interne (4e ronde)
 • 20 Okt
 • Za
  21 Okt
  Snelschaken
 • Ma
  23 Okt
  Schaakhuis 4 - DD 6