Nieuws

26 Juni 2020:
DD weer open in juli

Vanaf juli is binnensporten (onder inachtneming van de 1,5m-regel) weer toegestaan. DD gaan dus ook weer open. Gezien de lange sluitingstijd in het voorjaar blijven we de hele zomer (juli/augustus) open op twee dagdelen van de week: dinsdagavond en zaterdagmiddag. De opstelling met dubbele borden is onze voorkeur voor het langzame schaken.


Corona-schaken in juli

Snelschaken op één bord zal voorlopig (tot ten minste eind juli) alleen buiten in de tuin mogelijk zijn.
19 Juni 2020:
DD jeugd 6e bij NK viertallen t/m 12 jaar

Voor een podiumplaats was het net niet genoeg, maar ook de 6e plaats bij het NK viertallen is een mooi succes! De individuele resultaten van de 5 DDers (Hayun 3½, Art Geert 3, Sai Sushru 3, Hajin 2, Florian 2) telden op tot een teamscore van 11½ (som van de 4 besten). Gefeliciteerd!

Kampioen werd Magnus Leidsche Rijn (15½) voor Kennemer Combinatie (14½) en RSR Ivoren Toren (13). Het mini-kampioenschap van de Haagse Schaakbond ging aan DD voor SHTV en Promotie (beiden 10).
18 Juni 2020:
DD in finale NK viertallen jeugd t/m 12 jaar

Vrijdag, 19 juni speelt het jeugdteam (t/m 12 jaar) van DD in het NK Viertallen online. Zes spelers zijn gekwalificeerd (Hayun, Hajin, Art, Florian, Juliet en Si Sushrut), de beste vier resultaten tellen voor de eindstand. De finale wordt op de "online club NK Viertallen Finale" op Chesskid gespeeld 16.00 en 17.45 uur: 5 ronden, met speeltempo van 5 minuten + 5 seconden per zet.

Succes, Hayun, Hajin, Art, Florian, Juliet en Si Sushrut!
08 Juni 2020:
Online-resultaten afgelopen week

Bij de rapid op donderdag eindigden Stefan Boeters en Frans Pieter van den Bos samen bovenaan. Ze speelden in de laatste ronde remise tegen elkaar en wonnen hun overige twee partijen. – Bij het vluggeren op zaterdag eindigde Gosse Romkes bovenaan, Stefan Boeters, Lothar van der Sluijs en Noé van Hulst bereikten hetzelfde aantal punten.
01 Juni 2020:
Corona-studeren

In een tijd waarin we ons voornamelijk thuis moeten vermaken ben ik heel ouderwets maar weer eens een schaakleerboek gaan bestuderen. Gewoon een eerlijk boek en vooral geen CD, DVD of soortgelijke elektronische monsters want ik ben nog van de generatie die (schaak)wijsheid vooral uit boeken haalt. De titel van het boek is "Together with Morozevich" en de bedoeling is dat je zowel beter leert rekenen als ook praktische beslissingen binnen redelijke tijd leert nemen, dit alles aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van Morozevich.

Morozevich - Shirov (Astana 2001), wit aan zet
30 Mei 2020:
Het corona-jeugd-tuin-toernooi

De basisscholen zijn weer begonnen en het voortgezet onderwijs gaat ook spoedig weer van start. Helaas wordt aangeraden binnensporten voor de jeugd nog niet te starten. Het schaken van de jeugd dus ook nog niet.


30 Mei 2020:
Online-resultaten afgelopen week

Bij de rapid op donderdag eindigden Stefan Boeters en Lothar van der Sluijs samen bovenaan. Ze speelden in de eerste ronde remise tegen elkaar en wonnen dan nog twee partijen. – Bij het vluggeren op zaterdag (deze keer weer als "arena") was Noé van Hulst een klasse apart. Lothar van der Sluijs en Stefan Boeters volgden op gepaste afstand.
24 Mei 2020:
Online-resultaten afgelopen week

Ook afgelopen week gingen de online-toernooitjes van Team The Hague door. Bij de rapid op donderdag was Frans Pieter van den Bos de sterkste (3 uit 3), voor Frans van Kampen (2) en Stefan Boeters (½). Bij het vluggeren op zaterdag eindigde Noé van Hulst bovenaan (3½ uit 4) voor Lothar van der Sluijs (3) en Frans Pieter van den Bos (2½).
16 Mei 2020:
The Hague Saturday blitz

Gerrit Prakken scoorde weer eens een duidelijke overwinning bij het vluggeren op zaterdag (deze keer weer als "arena"). Hij begon weliswaar moeizaam met een remise tegen Lothar van der Sluijs en een nederlaag tegen Olav van Leeuwen, maar won daarna 11 partijen op rij.


14 Mei 2020:
Kampioensbeker van 1954 terug

De (gedeelde) kampioensbeker van 1954 heeft zijn weg terug in het Nationaal Schaakgebouw gevonden. Co-winnaar in 1954 was Anton Roose, die kort daarna met zijn gezin naar Curaçao verhuisde. Zijn dochter bracht de beker dezer dagen terug naar zijn oude club, waar hij een plekje in de vitrine zal krijgen.


Agenda
 • Za
  08 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  11 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  13 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  15 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  18 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  20 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  22 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  25 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  27 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  29 Aug
  Rapid / snelschaken