Nieuws

04 Juli 2019:
Haarlem Nova College Toernooi

Petar Arnaudov (Groep A) en Niels Engelen (Groep B) deden afgelopen weekend mee bij het weekendtoernooi in Haarlem. Arnaudov bereikte met 4½ uit 6 de derde plaats in de A-groep, Engelen kwam eveneens op 4½ en werd daarmee 8e in de B-groep. Hij heeft zijn partij uit de laatste ronde tegen Thiemen Dekker van commentaar voorzien.
04 Juli 2019:
Terugblik blindsimultaan

Er is veel onderzoek gedaan naar blindschaken. Aangetoond is dat drie zaken belangrijk zijn: schaakkennis, ruimtelijk voorstellingsvermogen en geheugen. Geheugen staat dus niet op de eerste plaats. Wat mezelf betreft, ik heb ruim vijftig jaar schaakervaring opgedaan en heb van beide ouders gunstige genen gekregen. Mijn moeders familie herbergt tekentalenten (ruimtelijk inzicht) en mijn vader was een uitstekend hoofdrekenaar (geheugen).
03 Juli 2019:
First Tuesday Rapid juli

Op verzoek van enkele enthousiaste deelnemers kwam er een extra editie van de First Tuesday Rapid in juli. Door een overwinning in de laatste ronde op Stan Cortenbach kon Stefan Boeters de eerste plaats veroveren. Naast Cortenbach eindigden ook Alexandr Mityaev, Theo van Orsouw en Adri Voermans op 3 uit 4.
01 Juli 2019:
Open Kampioenschap SHTV

Het Open Kampioenschap van SHTV is met een vijfvoudig gelijkstand aan de kop geëindigd. Gert-Jan Willighagen, Marco van Straaten, Henk van Huizen, Rik Pronk en DDer Alexandr Mityaev kwamen allen op 5½ uit 7. Mityaev kon in deze groep weliswaar de hoogste TPR bereiken, maar eindigde op weerstandspunten toch maar op de 5e plaats. Ook Stan Cortenbach deed tot het eind mee op de prijzen, maar kwam door een nederlaag in de laatste ronde niet verder dan 4½ punten (met een TPR van 1966). Ton Bodaan en Lothar van der Sluijs eindigen eveneens op 4½ punten.
29 Juni 2019:
Blindsimultaan-seance Arie Werksma

Ondanks de tropische hitte en het WK damesvoetbal waren er 29 juni zeven deelnemers naar het Nationaal Schaakgebouw gekomen om een blindseance te spelen tegen Arie Werksma, oud-lid van Discendo Discimus. Voor een aantal leden was dit een nieuwe ervaring. Voor Arie niet, hij is intussen een veteraan op dit wonderlijke terrein van het schaken. Verleden jaar, 5 mei 2018, won hij er twee, gingen drie partijen verloren en kwam hij tot twee remises. Zou hij dit jaar die prestatie kunnen verbeteren?
26 Juni 2019:
Clubkampioenschap wéér onbeslist

Gerrit Prakken won gisteravond zijn laatste inhaalpartij in de kampioensgroep tegen Elmar Hommes en kon zo met Rogier van Egmond gelijk trekken (beiden 7 uit 8). Net zo als afgelopen seizoen eindigt de kampioensgroep dus in een gelijkstand. Dit seizoen zal er echter een beslissingsmatch tussen de twee winnaars volgen.


Hommes - Prakken
22 Juni 2019:
Halfjaarlijks snelschaakkampioenschap

John van der Wiel was een klasse apart bij het DD-zomersnelschaakkampioen­schap. Hij won met 13 uit 13 en liet Arie Werksma (11) en Ronald Dickhoff (9½) achter zich. Bij 28 deelnemers bleek de nieuwe toernooiformule (13 rondes Zwitsers systeem) succesvol en zal herhaling vinden.


De winnaars met wedstrijdleider Prakken
21 Juni 2019:
Beslissing clubkampioenschap uitgesteld

Kanshebber Rogier van Egmond speelde zijn laatste inhaalpartij tegen Ronald Dickhoff remise en eindigt op 7 uit 8. Concurrent Gerrit Prakken staat nu op 6 uit 7 en speelt zijn laatste inhaalpartij a.s. dinsdag met zwart tegen Elmar Hommes.

Van Egmond Dickhoff
Agenda
 • Do
  25 Jul
  Snelschaken
 • Za
  27 Jul
  Snelschaken
 • Do
  01 Aug
  Snelschaken
 • Za
  03 Aug
  Snelschaken
 • Do
  08 Aug
  Snelschaken
 • Za
  10 Aug
  Snelschaken
 • Do
  15 Aug
  Snelschaken
 • Za
  17 Aug
  Snelschaken