Nieuws

30 Mei 2020:
Het corona-jeugd-tuin-toernooi

De basisscholen zijn weer begonnen en het voortgezet onderwijs gaat ook spoedig weer van start. Helaas wordt aangeraden binnensporten voor de jeugd nog niet te starten. Het schaken van de jeugd dus ook nog niet.


30 Mei 2020:
Online-resultaten afgelopen week

Bij de rapid op donderdag eindigden Stefan Boeters en Lothar van der Sluijs samen bovenaan. Ze speelden in de eerste ronde remise tegen elkaar en wonnen dan nog twee partijen. – Bij het vluggeren op zaterdag (deze keer weer als "arena") was Noé van Hulst een klasse apart. Lothar van der Sluijs en Stefan Boeters volgden op gepaste afstand.
24 Mei 2020:
Online-resultaten afgelopen week

Ook afgelopen week gingen de online-toernooitjes van Team The Hague door. Bij de rapid op donderdag was Frans Pieter van den Bos de sterkste (3 uit 3), voor Frans van Kampen (2) en Stefan Boeters (½). Bij het vluggeren op zaterdag eindigde Noé van Hulst bovenaan (3½ uit 4) voor Lothar van der Sluijs (3) en Frans Pieter van den Bos (2½).
16 Mei 2020:
The Hague Saturday blitz

Gerrit Prakken scoorde weer eens een duidelijke overwinning bij het vluggeren op zaterdag (deze keer weer als "arena"). Hij begon weliswaar moeizaam met een remise tegen Lothar van der Sluijs en een nederlaag tegen Olav van Leeuwen, maar won daarna 11 partijen op rij.


14 Mei 2020:
Kampioensbeker van 1954 terug

De (gedeelde) kampioensbeker van 1954 heeft zijn weg terug in het Nationaal Schaakgebouw gevonden. Co-winnaar in 1954 was Anton Roose, die kort daarna met zijn gezin naar Curaçao verhuisde. Zijn dochter bracht de beker dezer dagen terug naar zijn oude club, waar hij een plekje in de vitrine zal krijgen.


14 Mei 2020:
The Hague Thursday Rapid

Vijf deelnemers was wat aan de lage kant. Gosse Romkes had zo niet echt serieuze tegenstand en won met een perfecte score.


12 Mei 2020:
DD-jeugd geplaatst voor NK Viertallen (online)

Waar de jeugd inmiddels weer naar school mag, en er op steeds meer sportclubs weer getraind mag worden, zijn we met onze geliefde binnensport nog altijd tot de online mogelijkheden veroordeeld.

De jeugd van DD gaat gestaag door, en speelt iedere week een toernooitje op Chesskid. Via dit DD-toernooi werd het jeugdteam gevormd dat zich bij een nieuwe kwalificatieronde mocht proberen te plaatsen. Dit keer met succes!
Hayun scoorde 5 uit 5, Florian en Art haalden allebei 4 punten en Hajin had ook een plusscore met 3 uit 5. Met de genoemde scores hadden we een teamscore van liefst 16 punten, wat een tweede plaats opleverde (bij 34 teams), en daarmee een felbegeerd ticket voor het NK Viertallen. Op vrijdag 19 juni mag dit viertal het online opnemen tegen de andere geplaatste teams.

Maar voor nu alvast: gefeliciteerd met de kwalificatie!
09 Mei 2020:
The Hague Saturday Blitz

Vandaag (vanwege het weer?) maar 11 deelnemers, maar liefst 3 winnaars: Gerrit Prakken, Noé van Hulst en Jan Willem Koelmans eindigden samen bovenaan met 4 uit 5. Gerrit was de andere nipt voor in de tiebreak.


07 Mei 2020:
The Hague Thursday Rapid

De donderdagavond-rapidtrofee ging deze keer aan Noah Nicoll. Hij won alle drie partijen, onder meer tegen de achtervolgers Stefan Boeters en Frans Pieter van den Bos (beiden 2 uit 3).


Agenda
 • Di
  14 Jul
  Zomercompetitie
 • Do
  16 Jul
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  18 Jul
  Rapid / snelschaken
 • Di
  21 Jul
  Zomercompetitie
 • Do
  23 Jul
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  25 Jul
  Rapid / snelschaken