Nieuws

12 April 2018:
DD 4 - Raadsheer-Corbulo 1: 4-4

DD 4 heeft het seizoen met een gelijkspel afgesloten en eindigt ook qua bordpunten precies op 50%: drie overwinningen, drie nederlagen en een gelijkspel. Die individuele uitslagen waren echter onverwacht. Peter Zwolsman kon zijn eerste partij winnen, Wim Vink droeg een degelijke plusremise bij, maar de DD 4-topscorers Wim Reimer en Mehdi Vosooghi verloren deze keer.


Raadsheer-Corbulo 1 DD 4

Bord 1: Stefan Boeters speelde een tamelijk saaie partij waarin al gauw alle lichte stukken waren geruild bij een dichtgeschoven pionnenstructuur. Naar nauwelijks meer dan een uur was het al remise.

Bord 2: Wim Reimer ruilde gauw de dames en bleef met een verminkte pionnenstructuur achter (tripelpion op de c-lijn). Hij had wat compensatie door activiteit, maar dat bleek niet voldoende. In het toreneindspel raakte hij twee pionnen achter en verloor.

Bord 3: Mehdi Voosooghi kreeg het na het verlies van een pion op de damevleugel zwaar. Hij probeerde de druk af te schudden door de kwaliteit te geven en met zijn loperpaar een vrijpion te steunen, maar het mocht in tijdsnood toch niet baten.

Bord 4: Eric Koreman speelde tegen een geïsoleerd d-pion. Zijn tegenstander kon pionverlies vermijden, maar raakte in ontwikkeling in vooral in tijdsverbruik ver achter. In het eind brachten matdreigingen tegen de ongerokeerde koning van Zwart Koreman de zege.


,

Bord 5: Daniel Diaz speelde een lange en moeilijke partij die lang gesloten bleef en pas in het eind geopend werd. Net op het moment dat hij een pion kon winnen, lukte zijn tegenstander echter een doorbraak op de damevleugel. Diaz zocht nog actief tegenspel met zijn koning, maar liep in een matnet.

Bord 6: Wim Vink bereikte in een dameloos middelspel behoorlijk voordeel, maar besloot toch het zekere voor het onzekere te nemen en bood remise.

Bord 7: Ook Adri Voermans speelde tegen een geïsoleerd d-pion. Na veel gemanoeuvreer wist hij hem te winnen. Later raakte hij zijn pionnenvoordeel weer kwijt, maar won toch op grond van zijn actieve koning op de damevleugel.

Bord 8: Peter Zwolsman werd met een mindere variant van de Pirc-opening geconfronteerd. Hij ging vol in de aanval en dat leverde hem snelle winst op.


,

Stefan Boeters