Nieuws

21 Juli 2019:
Mark Bueno wint Groep B van het Leiden Chess Tournament

Bueno was de uitblinker van de grote DD-afvardiging (maar liefst 11 spelers). Hij won de B-groep met 7½ uit 9, zonder verliespartij, een punt los van de achtervolgers en met een TPR van 2147. Verder waren John van der Wiel (kroongroep), Frans van Kampen, Jinan Shin (groep B) en Hayun Shin (groep C) de enigen die boven hun ratingverwachting presteerden.

Het Leiden Chess Tournament 2019 had toch nog laat een aardig aantal DDers weten aan te trekken, Hayun Shin in de C-groep, Jinan Shin, Frans v Kampen, Jaco Arkesteijn, André Lopies, Stefan Boeters en Mark Bueno in de B groep, Theo van Orsouw, Henk Happel en n Lars Vistisen in de A-groep, en John van der Wiel in de kroongroep.

Voor de meesten was het een zwaar toernooi met flinke onderprestaties. Positieve uitzonderingen waren Mark Bueno (winnaar B groep) en Hayun Shin was ook lang in de running voor de C-groep, maar op het eind liet hij wat steken vallen.

Voor mij was de laatste partij weer een opsteker met een leuk eind, vandaar dit fragment. Ik had in de partij tegen Robin v Leeuwen een stuk weten te winnen, maar de jeugdspeler zat steeds op mijn dame te loeren. Hier heeft wit net Lb3 gespeeld. Zwart dreigt dame te verliezen, maar er is nog een geitenpaadje, wat uitkomt op brede snelweg. Drankje voor eerste die me goede antwoord geeft.


,


Jaco Arkesteijn