Nieuws

24 Augustus 2019:

Seizoensopening: Simultaan Gerrit Prakken

Vanwege de seizoensopening is Gerrit Prakken beschikbaar om het op te nemen tegen de schakers die het aandurven plaats te nemen achter het bord.

Met de aangekondigde hittegolf zijn er tien schakers die de verkoeling van het Nationale Schaakgebouw opzoeken om vol goede moed de zwarte formaties te beheren.

Gerrit Prakken houdt er een hoog tempo op na, waarbij hij vijf kwartier nodig heeft om de tien partijen tot een einde te brengen. Allereerst bereikt Henk Happel remise in een Hollandse partij, waarna Gerrit kort na elkaar Paul Koks, Gerrit Horst en Toon van Weel verslaat.

Dat gebeurde er binnen het eerste uur. Het resterende kwartier van de benutte tijd ging eerst Auke de Vries kopje onder, waarna Alexander Münninghoff de tweede was die Gerrit op remise kon houden. Evenals Henk Happel in een Hollandse partij. Daarna mochten Lothar van der Sluijs en Leen Spaans hun koning omleggen. Op het moment dat Jaco Arkesteijn remise overeen kwam met Gerrit besloot Stefan Boeters zijn partij op te geven.

Hierna was er nog voldoende tijd om er een snelschaaktoernooitje op na te houden, waar door 8 schakers aan deelgenomen werd. Ook hier overtuigde Gerrit: met 7 uit 7 zegevierde hij tijdens het snelschaaktoernooitje.

Paul Koks