Nieuws

20 Februari 2021:
Paardsprongetje (3) – Inkijkje achter de schermen

Beste leden,

Hopelijk gaat het goed met jullie gezondheid en lukt het nog de lockdown het hoofd te bieden. Dat valt mij steeds zwaarder kan ik jullie zeggen.

Dus, helaas gaat het NSG nog niet snel open. Daarom introduceren we in maart de DD-Online-Vierkampen voor leden en belangstellenden. Elke maand starten er nieuwe vierkampen met promotie- en degradatie-mogelijkheden op elk niveau. Je kunt elke maand besluiten wel of niet mee te doen. Alle leden hebben daarover een mail ontvangen en aanmelden wordt zeer aanbevolen. De eerste aanmelding zijn binnen en we kunnen nu al starten met 3 vierkampen. Blijf aanmelden!

20 Februari 2021:
The Hague Saturday Blitz

Arie Werksma (4 uit 5) was de sterkste bij het zaterdagmiddag-vlugger­rondje. Maar Theo van Orsouw kon hem in ieder geval één punt ontfutselen. Van Orsouw en Lukasz Wrzosek (beiden 3½) volgden op een half punt afstand.


18 Februari 2021:
The Hague Thursday Rapid

De Thursday-Rapid-trofee ging deze keer aan Gerard Werkhoven. Hij won met een perfecte score. Stefan Boeters en Prajit Kumar volgden op één punt afstand.


16 Februari 2021:
The Hague Tuesday Blitz

Noé van Hulst was ook vanavond de sterkste online-vluggeraar. Deze keer kwam hij echter niet op 100% omdat Jaco Arkesteijn hem in de laatste ronde een punt kon ontfutselen. Naast Van Hulst kwamen ook Stefan Boeters en Nadeem Taverne op 3 uit 4.


14 Februari 2021:
Napoleon Bonaparte, de schaker

Eenmaal beroemd geworden door een paar gewonnen veldslagen kreeg Napoleon de reputatie een groot strategisch en tactisch talent te zijn. Om dit te onderstrepen dacht hij dat het geen kwaad kon als hij ook op het schaakbord zijn mannetje zou staan. Echter, zijn karakter bracht hem weliswaar winst op het slagveld maar dat betekende nog niet dat hij daarmee een sterk schaker was.

Napoleon - Generaal Bertrand, mat in 5
13 Februari 2021:
KNSB-online-competitie

Vandaag maar drie wedstrijden in de online-competitie. DD 2 had een vrije ronde. Voor de laatste ronde (27 februari) staan beide teams precies op 50%.

KNSB online 13 februari

DD 1
Amersfoort 1
6-4
En Passant Texel
DD 2
7-3
DD 1
HWP Haarlem 1
5-5

Gedetailleerde resultaten: link op de uitslag.
11 Februari 2021:
The Hague Thursday Rapid

De jeugd komt eraan! Bij het rapid-toernooitje vanavond gingen maar liefst twee van de drie podiumplaatsen aan de broers Prajit en Prayan Kumar.


07 Februari 2021:
Compositie Lauritzen 1908

Vandaag kwamen we op chess.com deze compositie (of misschien ook alleen deel van een compositie) tegen. De auteur is Fabricius Lauritzen (1908). Het ligt voor de hand dat er iets op de lange diagonaal speelt maar hoe kan wit het werkend krijgen?

Wit aan zet wint
06 Februari 2021:
The Hague Saturday Blitz

Het zaterdag-vluggerrondje kwam deze keer niet verder dan 7 deelnemers. Jaco Arkesteijn won door overwinningen op de achtervolgers Stefan Boeters en Theo van Orsouw.


04 Februari 2021:
Zaterdag: massakamp Schaakhuis Proeflokaal Hooghoudt (Groningen)

A.s. zaterdag (6 februari) 20 uur start op lichess.com een massakamp tussen de kroegen Schaakhuis (Den Haag) en Hooghoudt (Groningen). Format: "Arena" 2 uur partijen à 3+5. Wie onze vrienden van Schaakhuis wil steunen, kan zich inschrijven op lichess:
Agenda
 • Di
  09 Maa
  Online-vierkampen (2)
 • Do
  11 Maa
  20:00 online rapid
 • Za
  13 Maa
  14:15 online blitz
 • Di
  16 Maa
  Online-vierkampen (3)
 • Do
  18 Maa
  20:00 online rapid
 • Za
  20 Maa
  14:15 online blitz