Nieuws

29 November 2015:
DD 3 verliest opnieuw: 3½-4½ tegen Promotie 2

Helaas hebben onze mannen het ook deze keer net niet gered en verloren met 3½-4½ van Promotie 2 Zoetermeer. In het eerste uur was er nog reden voor optimisme.


Lindner - De Swart

Nepveu - Reimer

Wim Reimer speelde remise. Beide spelers hanteerden een hoog tempo van zetten ten teken dat men wist waar men mee bezig was.

Lothar van der Sluijs won in 15 zetten na het Siciliaanse gambiet niet te hebben aangenomen. Een gecombineerde matdreiging en aanval op een te weinig gedekt stuk kwam voor beide spelers als een verrassing. Dat was een mooie opsteker.

Jan Joost Lindner werd op remise gehouden door een gepointeerd eeuwig schaak mechanisme van zijn tegenstander.

Reinhard Henn had een pion meer met lopers van ongelijke kleur en beide een toren en dame. Zijn loper kon echter moeilijk wegkomen maar daar vond hij wat op. Na dameruil had zijn tegenstander er misschien beter aan gedaan een ongedekte pion te slaan met enige vooruitzichten op de zevende rij en punt g7. Na dit verzuim was remise een feit.

De tegenstander van Jaap van Eesteren had een kwaliteit geïnvesteerd om door te breken, maar de stelling van Jaap was goed verdedigbaar; er was geen doorkomen aan. Potremise.

In het laatse uur ging het helaas door tijdsdruk mis voor DD.

Stefan had de hele tijd goed gestaan en kreeg langzaam aan troeven in handen. De waarschijnlijk zeer ervaren zwartspeler was echter tactisch nog niet uitgepraat en wist hiermee nog een gevaarlijk initiatief te ontwikkelen. Gelukkig herpakte Stefan zich en stelde de remise veilig.


,

Foppe-Jan Montsma heeft steeds een gezonde sterke stelling gehad en was bezig deze in winst om te zetten. Op gegeven moment vergiste hij zich in het speeltempo van de HSB en ging onfortuinlijk door z'n vlag.
Voor hemzelf nog het allerergste natuurlijk.

Remco de Waard speelde het tweepaardenspel in de na hand en kwam er met een pion meer uit. Het eindspel leek gewonnen maar hij werd geplaagd door tijdnood. Maakte een fout waarna het paard van zijn tegenstander pionnen begon te consumeren. Tragisch slot van deze partij waarin Remco meer had verdiend.

Lothar van der Sluijs