Nieuws

05 April 2016:
DD 3 – nog een laatste kans?

Ons derde team heeft het bijzonder lastig in de Promotieklasse van de HSB. In de vijfde ronde werd met 3½-4½ thuis verloren van Belgisch Park. Een gelijk spel lag voor het grijpen, maar een mooie stelling ging helaas voor ons verloren.

Ronde zes bracht ons tegen de op dat moment koploper SHTV. We kwamen met een verrassingsopstelling en dat ging erg goed. Reimer aan bord 2 maakte keurig remise evenals Lindner, Van Eesteren en Montsma aan bord drie, vijf en zes. Overwinningen van Van der Sluijs (7) en Boeters (8) brachten ons zelfs op voorsprong. Aan bord 1 was Henn in een zwaar gevecht gewikkeld met de sterke Eric van der Raaf.  Reinhard verdedigde zich, met weinig tijd, bijzonder taai, maar wist het eindspel uiteindelijk net niet te houden. Eindstand 4-4: ons tweede  punt!

Ronde zeven was een vrije ronde en dat brengt ons bij de voorlaatste wedstrijd thuis tegen WSC 2. Helaas werd het onze vijfde nederlaag en daar was, ondanks de nodige spanning, niet veel op af te dingen. Een fraaie overwinning van Van Eesteren en nederlagen van Van der Sluijs en Boeters bij verder gelijkmatige remises: 3½–4½.


,


,


De stand onderaan is thans na de achtste ronde:

5. Belgisch Park  6 / 30½
6. DSC 4  6 / 27
7. Scheve Toren  4 / 23½
8. DD 3  2 / 24½
9. Rijswijk 2  2 / 21

We moeten dus sowieso winnen en hopen dat Scheve Toren geen wedstrijdpunt haalt.

De beslissende wedstrijden zijn:
Rijswijk 2 – DD 3  en  Scheve Toren – Belgisch Park.

Indachtig het woord van de dichter “Droht die Gefahr, wächst das Rettende auch”, treden wij vol vertrouwen onze uitdaging tegemoet.

Eric Koreman