Nieuws

10 Februari 2017:
Een driewerf hoera voor DD 2...

... dat in het verre Goes, met twee invallers, op wilskracht, een gelijkspel uit het vuur wist te slepen! Een nederlaag was gezien de stand op de ranglijst, heel vervelend geweest. Winst was gezien het rating verschil onwaarschijnlijk. De gang van zaken aan de borden bleef vanaf begin tot eind  uiterst spannend, met een absoluut hoogtepunt in het laatste half uur van de speeltijd.

Wegens heet ontbreken van Henk, speelde Jos aan het eerste bord. Een tactische zet, want zijn tegenstander had verreweg de hoogste rating. En met wit had Jos misschien een kansje op remise. Hij kreeg ook best een goede stand, maar, en zo gaat dat, een iets minder goede zet, werd genadeloos afgestraft.

Aan bord 2 speelde Onno een voor hem karakteristieke partij. Een beetje tijdnood,
maar gewoon remise.

Aan drie speelde Aleksander een geweldige partij. Kreeg een geweldige stand, materieel voordeel, maar moest tot het gaatje gaan om het punt binnen te halen. Zijn tegenstander, constant in tijdnood, gaf niet op. Wel  te begrijpen natuurlijk, ook voor Goes was het een belangrijke wedstrijd. Maar Aleksander hield het hoofd koel en won.

Mark aan vier, had zijn dag niet. Hij verloor een pion en uiteindelijk nog één, ploeterde verder, maar tevergeefs.

Aan bord vijf speelde invaller Pieter een partij uit één stuk. Lange tijd ging het gelijk op, maar met de zet h6 veranderde het beeld. Er kwamen dreigingen in de stelling die zwart  uiteindelijk teveel werden. Maar ook dat werd pas heel laat in de middag verzilverd.  

Jan Willem komt de eer toe al vanaf het begin de touwtjes stevig in handen te hebben gehad en won regelmatig de partij. Theo kwam in een remise stand terecht en het was gewoon niet verantwoord op winst te spelen. Invaller Mark verloor een pion en daarmee de partij.

Ja het was me de middag wel! Vier twee achter met nog twee partijen te gaan. Weliswaar plus partijen, maar je kunt je geen foutje permitteren en dat alles  onder tijdsdruk.

Verder wil ik Mark nog hartelijk bedanken voor zijn medewerking om mij en het team uit de brand te helpen!   

Theo van Vorselen

Berichten: