Nieuws

11 Februari 2018:
DD 3 jammerlijk ten onder: SHTV 2 - DD 3 4½-3½

Tenzij er nog een klein wonder geschiedt in de laatste 2 rondes en nog wat theoretische mogelijkheden, zal DD 3 na een seizoen de promotieklasse weer moeten verlaten.

Bord 1: Münninghoff - van Klaveren remise. De partij staatop de website. Alexander had zelfs nog kunnen winnen in de slotstand met Le4 schaak.


,

Bord 2: Pieter won na een tumulteus aandoende partij. Toen hij het centrum in handen kreeg was het over met de witte aanval en begon het stuk meer zwaar te wegen.

Bord 3: Jan-Joost verbruikte niet veel tijd. Dat is niet handig tegen Black Devil van Dijk een sterke speler. Jan-Joost moest helaas het loodje leggen.

Bord 4: Stefan speelde een sterke positionele partij die hij niet verprutste. Goed in vorm de laatste tijd. De partij staat op de website.


,

Bord 5: Mark zwoegde hard om voordeel te bereiken, maar uiteindelijk trok Gertjan Willighagen, een no-nonsense speler aan het langste eind.

Bord 6: Lothar kreeg van twee teamgenoten  verwijten dat hij te vroeg remise had gegeven.  Hij stond 2 pionnen voor ; een dubbelpion en pion d6 die verloren zou gaan. Niet in staat iets dwingends te vinden gaf hij remise. Er zaten echter toch nog kansen in en de kritiek was zeker niet onterecht.

Bord 7: Reinhard overzag tegen zijn gewoonte in een ongedekte dame te winnen middels enige slagwisselingen. Toen dat feest niet doorging sloeg de gewiekste Ben Spierings genadeloos toe. Repareren van Reinhards stelling was niet meer mogelijk.

Bord 8: Had ondergetekende zich anders voorgesteld dan remise. Remco had keurig de zwarte koning ingemetseld en zou nu gaan beginnen met kielhalen via de h-lijn middels het oprukken van zijn h-pion en slaan op g6. Ergens is van dit mooie vooruitzicht niets terecht gekomen, integendeel, de boel was potdicht gemetseld.

Lothar v.d. Sluijs