Nieuws

14 Februari 2018:
DD 4 speelt zich veilig in klasse 1a HSB

Na een wat chaotische begin (wedstrjidleider ziek, twee spelers op de korte termijn uitgevallen) werd het toch noch een rustige schaakavond (vijf remises) met een nipte overwinning voor DD 4. Het team heeft nu 4-6 wedstrijdpunten en is alle degradatiezorgen kwijt.

Bord 1: Stefan Boeters bereikte na een dameloos middenspel een eindspel met toren, loper en paard tegen twee torens bij symmetrische pionnenstructuur. Hij zag geen duidelijk plan voor winst en bod remise.

Bord 2: Stan Cortenbach (dank voor de bereidheid om spontaan in te vallen!) wikkelde in een Siciliaanse partij af in een toreneindspel met pluspion. Gezien de actieve toren van zijn tegenstander was dit echter niet genoeg voor winst.

Bord 3: Mehdi Vosooghi moest zich tegen zijn gewoonte tegen een woeste aanval weren. Zijn koning raakte daarbij alle pionnenbescherming kwijt. Mehdi kon direct verlies vermijden, maar raakte zo ver in de tijd achter dat hij in het resulterende eindspel niet meer rustig naar remisekansen kon zoeken.

Bord 4: Eric Koreman was (samen met Gerrit Horst) de matchwinner van de avond. Bij het stand van 3½-3½ liep zijn partij als laatste nog. In een degelijk positioneel opgezette partij won hij eerst een pion en ontnam de stukken van zijn tegenstander meer en meer beweegruimte. Dat resulteerde uiteindelijk in de winst van een stuk en de partij.

Bord 5: Daniel Diaz moest vroeg in de partij veel afruil toelaten om niet in nadeel te raken. Dit resulteerde gauw in remise.

Bord 6: Ook Gerrit Horst viel spontaan in (dank!) en maakte daar het beste van. Hij stond gauw een stuk voor en won daar door een fraaie combinatie nog de kwaliteit bij.

Bord 7: Adri Voermans bereikte een toreneindspel waarin de pluspion van zijn tegenstander niets voorstelde: remise.

Bord 8: Remise ook bij Peter Zwolsman. Hij won weliswaar de kwaliteit, maar het lukte zijn tegenstander om een machtige loper in het centrum te placeren die het evenwicht waarborgde.

Stefan Boeters

Berichten: