Nieuws

08 Maart 2018:
DD 1 – Rokado: 4½-3½
 
DD 1 is er in de thuiswedstrijd tegen Rokado in geslaagd een 4 ½ - 3 ½ overwinning te behalen en neemt daarmee in de rangschikking de tweede plaats in na Voorschoten met evenveel wedstrijdpunten doch 6 bordpunten in de min.

Voor deze wedstrijd misten wij Peter Arnaudov wegens verplichtingen in de Duitse competitie en Gerrit Prakken door ziekte. Als reserves werden aangetrokken Henk Happel en Jan Joost Lindner.

Aan bord 1 krijgt Edgar Blokhuis in een Schots geopende partij door middel van een open a-lijn een veelbelovende aanval op de witte koningsstelling maar overziet helaas het een en ander en moet in remise berusten.

Buurman Henk Happel krijgt door combinatoir spel een gewonnen positie in het middenspel en behaalt het volle punt.

Arie Werksma was het langst van iedereen in gevecht. Helaas bood het toreneindspel met een pion minder geen kans om aan de nul te ontkomen.

John van der Wiel, om tactische redenen aan bord 4 geplaatst, krijgt mede door een centraal sterk geposteerd paard een gewonnen stelling, die hij op grootmeesterlijke wijze tot winst voert.

Wetend dat remise voldoende was voor de winst, hield Lars Vistisen ons in grote spanning door lang te aarzelen voordat hij overging tot de herhaling van zetten die ons het gewenste halve punt zou brengen. Gelukkig ging hij uiteindelijk daarop in.

Rogier van Egmond verovert in het middenspel de kwaliteit en een pion en de overwinning valt hem en deel.

Hoe anders is dat bij invaller Jan Joost Lindner. Zijn tegenstander arriveert plus minus drie kwartier te laat, maar behaalt niettemin de overwinning. Dit mede door haastig spel van onze man, waardoor deze een fataal dameschaak over het hoofd ziet.

Bij Ron Dickhoff aan het staartbord lijkt het evenwicht in de partij niet verbroken te worden en remise is een feit. De analyse achteraf liet echter zien dat Ron wel degelijk winstkansen heeft gehad, maar helaas…

Zaterdag 10 maart aanstaande krijgen wij bezoek van VAS. Wij zijn dan op volle oorlogssterkte en zien derhalve de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

Wim Reimer

Berichten: