Nieuws

21 Maart 2018:
DD 1 - VAS: 4-4

De thuiswedstrijd tegen VAS werd door DD 1 met vertrouwen tegemoet gezien.  We hadden drie grootmeesters in de gelederen; twee wedstrijdpunten glansden voor ons aan de horizon. Helaas moesten wij er met één genoegen nemen, want meer dan een mager gelijkspel zat er niet in.

Sergey Fedorchuk aan het topbord belandt in een dame-eindspel dat niet te winnen blijkt. Na afloop klaagde hij wel in een eerdere fase de winst gemist te hebben. Helaas!

Arie Werksma aan bord 2 komt in een Skandinavisch geopende partij – mede door tijdnood van de tegenstander – een pion voor en weet de partij in het eindspel kundig tot winst te voeren.

Bij buurman Rogier van Egmond verlopen de zaken minder gunstig. Mede door de slecht geposteerde dame van Rogier komt de tegenstander in het middenspel tot aanval en behaalt een duidelijke overwinning.

John van der Wiel (bord 4) brengt op secure wijze een toreneindspel met meerderheid van pionnen op de damevleugel tot winst, maar helaas komt Petar Ardaunov (bord 5) in een stelling die aanvankelijk kansen lijkt te bieden de kwaliteit achter, waar later nog een pion bijkomt.
  
Bij Edgar Blokhuis is merkwaardigerwijs op zet 17 nog geen stuk of pion geruild. Het evenwicht wordt in de partij niet verbroken en remise is het resultaat.

Vreugde is er bij Ron Dickhoff aan het voorlaatste bord als hij na pionwinst nog een stuk cadeau krijg. 1–0

Aan het slotbord komt Lars Vistisen tegen een nog zeer jonge tegenstander na 20 zetten twee pionnen achter, waarbij vooralsnog nog geen enkele compensatie in zicht is. De partij gaat dan ook kansloos verloren.

Ons volgend treffen is uit tegen de Waagtoren in Alkmaar. We zijn dan wederom in onze sterkste opstelling en we zullen ons best doen de teleurstellende 4–4 weg te poetsen.

Willem Reimer

Berichten: