Nieuws

05 Oktober 2018:

DD 1 – Landau Axel 5-3

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt het vlaggenschip in het Nationale Schaakgebouw en wordt de strijd opgenomen tegen Landau Axel, een team uit Zeeuws Vlaanderen.

DD gaat goed weg uit de startblokken: door overwinningen van Petar Arnaudov, Henk Happel en Lars Vistisen staat het al vrij vlot 3 – 0.


,

Ook het schaken blijft toch mensenwerk en dan kan het gebeuren dat Ronald Dickhoff de aanpak van zijn tegenstander niet weet te weerleggen: 3 – 1. Van Dijk en Versporten komen remise overeen. Rogier van Egmond speelt een modelpartij om naar een gewonnen stelling te spelen, maar blundert dan zijn dame weg, kan opgeven en het is weer spannend: 3½ - 2½.

Nadat de partij tussen Gerrit Prakken en Dennis van Vliet in remise is geëindigd is de partij tussen GM John van der Wiel en Gertjan Verhaeren de langstdurende partij in strijd tussen DD en de Zeeuws-Vlamingen. Er is een pionnen eindspel ontstaan met toren voor wit en paard voor zwart. Beide formaties hebben een pion op de zesde rij wanneer John de manoeuvre vindt dat pionblokkade door zwarte koning op gaat heffen en tegelijk de zwarte pion af gaat stoppen. Zo wordt de eindstand van 5 – 3 op het scoreformulier bereikt.


,

De volgende wedstrijd is op 6 oktober in het Noord Hollandse Santpoort.

Paul Koks