Nieuws

30 Oktober 2012:
BP-RSC DD 3: 6 2

In een kerkelijke kelder in Scheveningen zou DD 3 zich moeten revancheren voor ½7½ nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat is niet helemaal gelukt. Weliswaar was de uitslag minder catastrofaal, maar de weg omhoog kun je een 62 nederlaag niet noemen.

We begonnen al op achterstand omdat één onzer niet kwam opdagen en nadat Remko de Waard een dame had weggeven en Henn zich in gunstige stelling liet verrassen tekende de nederlaag zich snel af. Theo van Orsouw verloor vervolgens regelmatig alvorens DD iets terug kon doen. Daniil Kolodkin perstte met voorbeeldige ijver een remise-achtig eindspel met zoveel volharding uit, dat zijn tegenstander uiteindelijk door de vlag ging, aldus voor de eerste winstpartij van DD 3 in dit seizoen zorgend.

Helaas bleef het hierbij. Koreman hield een wat mindere stelling bekwaam remise, Happel zag een betere stelling wat minder bekwaam in remise verzanden en Smeele zag een knappe verdediging in moeilijke stelling beloond met stukwinst, die hij helaas niet binnen de tijd kon uitbaten.
 
De situatie wordt dus al met al zorgelijk en bezinning op harde maatregelen lijkt nodig: trainer ontslaan, strafkamp, collectief aan de fles of moeten we gewoon de volgende keer beter opletten?

Henk Happel