Nieuws

08 Februari 2020:
HSB hoofdklasse: DD - Promotie 2½ - 5½

We gingen optimistisch in de wedstrijd omdat teamleider Eric Koreman erin was geslaagd om sterke invallers (Bueno, Romkes, R. de Waard) voor de ontbrekende vaste spelers op te trommelen. Maar de wedstrijd verliep toch desastreus en eindigde in de hoogste nederlaag dit seizoen. Vooral de lage borden waren deze dag klaarblijkelijk niet tegen hun taak opgewassen.

Bord 1: Joost Mostert - Jan Willem Koelmans 1-0
Na een gecompliceerde Nimzo-Indiër kreeg wit een vrijpion op d5. Deze werd geofferd in ruil voor een winnende mataanval.

Bord 2: Alexandr Mityaev - Hans Baas 1-0

Bord 3: Bernard Bannink - Mark Bueno 1-0

Bord 4: Leo Kuiper - Nico Peerdeman ½-½
"Ik speelde het Blackmar Diemer gambiet, mijn tegenstander nam het aan en speelde een minder courante variant. Ik miste de sterkste voortzetting en daardoor vervloog mijn compensatie. Na dameruil leek ik te gaan verliezen, maar door het creëren van een vrijpion zorgde ik voor voldoende verwarring, zodat ook mijn tegenstander de beste voortzetting miste en ik kon afwikkelen naar remise."

Bord 5: Lourens Smaal - Gosse Romkes 0-1


,


Bord 6: Mark van Iersel - Bert Ouwens 0-1

Bord 7: Maurice Hettfleisch - Stefan Boeters 1-0
Zwart stond na de opening lang passief en was onder druk. Juist nadat het hem was gelukt om de druk naar een paar wat zwakkere zetten van wit af te schutten, ging hij in de fout. De zwakte van de zwarte velden op de koningsvleugel werd hem fataal.

Bord 8: Johan Heskes - Remko de Waard 1-0

Berichten: