Nieuws

03 Maart 2020:
HSB Hoofdklasse: Schaakmat Westland DD 3-5

In de KNSB heeft DD dit seizoen een gevoelige nederlaag in het Westland geleden, maar het HSB-team rijdt graag naar deze tegenstander. Afgelopen seizoen de bekerwinst, dit seizoen een belangrijke overwinning die klasbehoud bijna veilig stelt. Matchwinner was invaller Lothar van der Sluijs, die uit een verloren stelling toch nog de winst kon pakken. Ook Alexandr Mityaev en Stefan Boeters wonnen hun partijen.


Van Woerden (rechts) - Hommes

Bord 1: Alexandr Mityaev - Henk van Putten 1-0

Bord 2: Michel van Woerden - Elmar Hommes ½-½
"In een versnelde draak koos mijn tegenstander voor een zijvariant waarom hij het loperpaar kon verzilveren voor wat tegenspel. Volgens mij kwam na wat afwikkelingen het evenwicht nooit echt in gevaar. Ik stond een beetje minder maar het was niet eenvoudig een goed plan te verzinnen voor mijn tegenstander. Uiteindelijk proberen hij bijna teveel te forceren. Het toren + ongelijke lopers eindspel werd remise."

Bord 3: Aleksander Henke Manfred Kindt ½-½
"Remise in een gelijke stelling. Maar in de opening miste ik een openingsvoordeel en in het late middenspel miste ik zelfs eenvoudige torenwinst. Daarna bood mijn tegenstander remise aan. Dat heb ik maar aangenomen omdat ik net terug was van vakantie en nog moest opstarten."

Bord 4: Menno Pietersma - Jan Willem Koelmans 1-0
"Ik werd al in de opening opgerold. Kon nog afwikkelen naar een eindspel maar dat bood geen soelaas. De witte vrijpion besliste de partij."


Pietersma (rechts) - Koelmans

Bord 5: Stefan Boeters Ard Dekker 1-0
Beide spelers speelden buiten hun repertoire een klassieke Koningsindiër met witte expansie op de damevleugel en zwart tegenspel op de koningsvleugel. Wit boekte beter vooruitgang. Net toen hij dacht om een stuk te kunnen winnen, vond Zwart een afwikkeling waarbij hij toren, paard en een pion voor de dame kreeg. Het lukte hem echter niet om zijn stelling als vesting te consolideren en na langdurige pogingen brak Wit toch door.


,

Bord 6: Paul Brasser Mark van Iersel ½-½
Mark speelde op bord 6 met zwart een Aljechin tegen Paul Brassers. Kwam goed uit de opening, won een pion door een onoplettendheid van de tegenstander. Helaas ging de pluspion weer verloren na eenzelfde onoplettendheid van mijn kant en ontstond er een eindspel van Toren tegen Toren met beiden 1 loper van ongelijke kleur. De vrede werd toen snel getekend.

Bord 7: Lothar van der Sluijs - Johan Voorberg 1-0


,

Bord 8: Frans Vreugdenhil - Jaco Arkesteijn ½-½

Berichten: