Nieuws

20 Maart 2021:

Vierkamp uitslagen overzicht (na 3e ronde)

Uitslagen: Pion-groep

Spelers

1

2

3

4

Totaal

1. Gosse Romkes

 

1

Uitg.

1

2

2. Theo van Orsouw

0

 

0

 ?

0

3. Stefan Boeters

Uitg.

1

 

0

1

4. Leo Kuiper

0


1

 

1


Ronde 3:

Leo wint zijn inhaalpartij uit de tweede ronde van Stefan. Hij heeft ook nog een partij te spelen tegen Theo. Gosse en Stefan spelen hun derde ronde partij pas volgende week dinsdag op 23 maart. Gosse heeft genoeg aan een remise om de vierkamp te winnen.

Uitslagen: Paard-groep

Spelers

1

2

3

4

Totaal

1. Stan Cortenbach

 

1

 

0

1

2. Hans Ranft

0

 

½

0

½

3. Remko de Waard

 

½

 

0

½

4. Gerard Werkhoven

1

1

1

 

3


Ronde 3:

In de Paard-Groep een duidelijke winnaar in de persoon van Gerard, alhoewel het ook anders had kunnen gaan als ik Hans goed begrijp: “en.... weer verloren...Ha Gosse, handige speler die Gerard...Ik stond denk ik beter, hij had wel druk en ik de kwaliteit. Geef pardoes een stuk weg....Nou ja, goed cluppie dat DD....”. Maar Hans kent misschien ook de achtergrond van zijn wat matige score: “Misschien train ik wat teveel.........ben bezig met een andere opening en stop daar alle beschikbare tijd in, ik speel het alleen nog niet....ergo, minder scherp blijkbaar. Vanavond was wel sneu hoor....echt wel balen.....”. Kom op Hans, niet getreurd en win een vierkampje in April. De partij Remko-Stan staat nog op het programma en kan van belang zijn voor degradatie en behoud.

Uitslagen: Loper-groep

Spelers

1

2

3

4

Totaal

1. Thomas Scholtus

 

Uitg.

 1

0

1

2. Max van Herpen

Uitg.

 

0

½ 

½

3. Imanol Leorato

0

1

 

1

2

4. Paul Koks

1

½ 

0

 

1½


Ronde 3:

In de Loper-groep nog geen winnaar. Thomas Scholtus kan nog gelijkkomen met Imanol die hij in de derde ronde met een keurige combinatie, in overigens gelijke stand, heeft verslagen. En Thomas is fair in zijn toelichting daarop: “Ik heb gisteren al een partij gespeeld tegen Imanol Leorato in de Loper Groep. Na een hoogstaande partij zonder fouten waarin wit de hele tijd iets beter stond, was het na een verrassende blunder zwart die aan het langste eind trok. 0-1. Imanol Leorato 0 - Tomas Scholtus 1”. Dat is inderdaad een heel aardige slotcombinatie! En van de vader van Imanol vernemen we: “You probably had the result from Tomas already. Imanol-Tomas 0-1. Once again, a victory for the player with the black pieces: a balanced game is abruptly ended by a careless capture. Cheers”. De partij Max van Herpen - Paul Koks in de lopergroep is via een geweigerd damegambiet in een toreneindspel beland en geëindigd in remise.

Uitslagen: Toren-groep

Spelers

1

2

3

4

Totaal

1. Auke de Vries

 

1

1

½

2½

2. Sander Harmes

0

 

1

1

2

3. Simon Bruyning

0

0

 

1

1

4. Matthijs Willemse

½

0

0

 

½


Auke is een echte gentleman want over zijn winstpartij tegen Simon in de derde ronde spreekt hij als volgt: Ik heb mogen winnen van Simon Bruyning.” Auke is tevens winnaar geworden van de Toren-Groep met een half punt meer dan Sander. Keurig gedaan dus. Maar Sander en Simon zaten Auke behoorlijk op de hielen!

Uitslagen: Dame-groep

Spelers

1

2

3

4

Totaal

1. Ard van der Zwart

 

0

 

1

1

2. Marloes Vernooijs

1

 

1

 1

3

3. Carlijn Versluis

 

0

 

0

0

4. Uub Willemse-Jacobson

0

0

1

 

1


Ronde 3:

Uit de Dame-groep komt het volgende commentaar: “Bij deze de uitslag van de schaakpartij tussen mij en Marloes. Marloes heeft glansrijk van me gewonnen “. En daarmee haalt Marloes de eerste plaats binnen. Van harte gefeliciteerd. De nog openstaande partij kan overigens heel bepalend zijn voor eventuele degradatie. Ik ben daarom lekker partijdig en hoop dat Carlijn Ard weet te verschalken!? Dan eindigen er drie spelers op 1 punt en wat kan er dan gebeuren? Uub heeft echter al laten weten dat: “Hij het op zich leuk vond om tegen iemand anders dan Matthijs te schaken, maar ik moet toch wel eerlijk zeggen dat ik het sociale aspect van iemand tegenover je mis. Wie weet dat we dat eens kunnen uitproberen over een half jaar.” En eigenlijk geldt dat voor iedereen wel zo’n beetje, met een glas wijn in de hand live tegen iemand schaken is natuurlijk het leukst!