Nieuws

17 April 2021:
DD-Online-Meerkampen

Er begint wat tekening in de strijd te komen in de verschillende groepen.


Online-vijfkampen april
Piongroep
NrNaam12345TotPlts
1Remko de Waard
0

00
2Gosse Romkes1
0

1
3Leo Kuiper
1
1
2
4Stan Cortenbach

0

0
5Stefan Boeters11

Leo gaat goed en Remko heeft het zwaar.

Ronde 2:

Gosse: "In mijn lijfvariant tegen het KoningsIndisch werd ik keurig opgewacht door Leo. Hij leek goed voorbereid en een kleine 'verfijning' van mijn kant, zoals John van der Wiel ons wil leren om steeds beter thuis te geraken in een opening, pakte niet goed uit. Na een onnauwkeurigheid kwam ik er niet meer aan te pas. Leo speelde het onberispelijk uit, heel keurig. En ik moet terug naar de tekentafel."


Online-vijfkampen april
Paardgroep
NrNaam12345TotPlts
1Imanol Leorato
0

00
2Daniel Diaz1
½


3Hans van Calmthout
½
½
1
4Hans Ranft

½

½
5Theo van Orsouw11

Daniel is goed uit de startblokken en Imanol heeft het zwaar nu hij een groep hoger speelt.

Ronde 2:

Ik had de vader van Imanol gevraagd om de partij op te sturen die zijn zoon speelde tegen Theo, voor op de site misschien. Maar daar kreeg ik een heel emotionele reactie op terug: "Ooh, not this one please! Imanol would have most likely lost anyway, but his play was really terrible this time, believe me; he is clearly underperforming for some reasons. Hopefully he will recover and have an interesting game next week." Heb maar snel afgesproken te wachten op een betere dag.

Een van de Hansen speelde tegen Daniel en kwam niet verder dan de volgende zinsnede: "Deze wedstrijd is na 36 zetten in remise geëindigd." 


Online-vierkampen april
Lopergroep
NrNaam1234TotPlts
1Auke de Vries
1
01
2Max van Herpen
0
1
1
3Marloes Vernooijs
0

0
4Paul Koks
1


1

Hier ontstaat een evenwichtige strijd om de eerste plaats tussen meerdere spelers.

Ronde 2:

Max was beslist een beetje in mineur blijkens: "Ik heb verloren van Auke de Vries. Ik deed alles verkeerd en Auke deed alles goed. Na 15 zetten gaf ik er de brui aan. En ik ga nu lekker voetbal kijken, want dit moet ik even lekker rustig verwerken". Terecht, een verliespartij moet soms even verwerkt worden. En dan werkt Ajax ook nog eens niet mee!?


Online-vierkampen april
Torengroep
NrNaam1234TotPlts
1Carlijn Versluis

2Joey Rog

3Sander Harmes0

4Tomas Scholtus

1Hier zijn nog maar weinig uitslagen bekend.

Ronde 1 of 2:

Als alle partijen het volgende commentaar gaan krijgen dan wordt dit een hele mooie vierkamp: "Het was een heel interessante pot, waarbij ik al vroeg een kwaliteit voor kwam te staan (toren in ruil voor een loper). Maar Sander had zeker compensatie, de lichte velden rond mijn koning waren helemaal voor hem. Mijn torens waren ook totaal niet in het spel, terwijl hij een mooie coördinatie had tussen koningin, loper en toren. Ik denk dat het hooguit gelijk was op een bepaald moment, misschien zelfs iets beter voor Sander. Hij dreigde met mat, ik kon het net aan verdedigen, maar daarna had hij wel het initiatief kunnen pakken. Hij miste alleen doortastendheid, en daarna kon ik eenvoudig verdedigen. Het eindigde met een simpel mat voor mij (van Tomas)." Prachtige partij volgens mij.