Nieuws

28 April 2021:
DD Open Rapidkampioenschap online op 29 mei

We hadden natuurlijk gehoopt dat we dit jaar het open rapidkampioenschap weer normaal in het NSG zouden kunnen spelen, maar daar ziet het helaas nog steeds niet naar uit. Het rapid open afgelopen jaar was compleet afgelast, omdat we toen geen passend online-platform beschikbaar hadden om zo'n toernooi door te voeren.

Dit jaar is de situatie gewijzigd. Tornelo is een schaak-portaal dat in vele opzichten minder geavanceerd is dan chess-com of lichess, maar dat veel meer opties biedt in het opzetten van de toernooi-specificaties. Vooral voor jeugd- en schoolschaakevenementen is het in de afgelopen maanden al regelmatig in gebruik.

We zullen dus het open rapidkampioenschap op zaterdag, 29 mei, online op Tornelo doorvoeren. Het formaat is -- behalve online -- zoals uit het verleden bekend: 7 rondes Zwitsers systeem, bedenktijd per partij en speler 15 min + 5 sec/zet, drie rondes in de ochtend, lunchpauze en vier rondes in de middag. Tornelo biedt ook de koppeling met een video-conference. Dus even in de pauzes de gelegenheid om met de clubgenoten een praatje te houden.

We realiseren ons dat het voor velen niet echt attractief is om (weer) een hele dag voor de computerscherm door te brengen, maar we hopen toch dat velen van jullie (en een reeks gasten) op dit aanbod zullen ingaan.

De link naar het Tornelo-toernooi bestaat al: https://tornelo.com/chess/orgs/dd1852/events/b8ada5af-046d-407a-a31f-f7b6a0dbf27f. Inschrijven is in principe nu al mogelijk, maar op dit moment zeker nog niet nodig. We sturen kort voor het toernooi nog eens een herinnering.

Spelen (en de aanmeldprocedure) op Tornelo vergt wat wennen. We bevelen dus iedereen (die overweegt om mee te doen) aan om van te voren ten minste één keer op Tornelo te oefenen. De DD-zaterdagmiddag-vluggerrondes zullen in mei regelmatig op Tornelo plaatsvinden. Links zijn beschikbaar via de agenda op de DD-website.