Nieuws

12 Juni 2021:
Uitslagen en stand tweede ronde (juni 2021)


Vierkamp 1
Herdersmat-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Rogier van Egmond
1
1
2
2Gosse Romkes0
0

0
3Gerrit Prakken
1
0

1
4Alexandr Mityaev0
1


1


Ronde 2:
Rogier (wit) rolt Gosse vakkundig op in Tarrasch. Gebruikmakend van het idee om Pc3 uit te stellen, zoals Prajit Kumar ook tegen Gosse deed, krijgt wit initiatief op de damevleugel. Zwart speelt dan op enkele zwakkere punten in de witte stelling en ontwikkelde ook in deze partij druk. Maar toen die als geprikte ballon leegliep raapte Rogier de zwartspeler op.

Gerrit en Alexandr speelden strategische partij waarbij de dames al snel van het bord gingen. Na fijnzinnig gemanouvreer achter de eigen pionnen en langs open lijnen bleef er te niet veel potentieel over voor winstpogingen. Maar het blijft schaken en zelfs met sterk uitgedund materiaal doen zich tactische wendingen voor, eentje zag Gerrit over het hoofd en Alexandr profiteerde alert en won met een kleine, wat verdekte wending, een stuk en daarmee de partij.


Vierkamp 2
Pion-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Stan Cortenbach
0


0
2Prajit Kumar1
1

2
3Stefan Boeters
0


0
4Hans Segers
Ronde 2:
Prajit (zwart) staat in het groen na zijn tweede winstpartij, nu tegen zijn trainer Stan. Laatstgenoemde vroeg zich na afloop van de partij hardop af hoe dan nou verder moest met zijn trainersrol nu zijn pupil hem had verslagen? Ik heb de partij gezien en moet bekennen dat beide kanten wel wat hebben laten liggen. Stan miste op zet 23 (?) Pg3 wat hem grote kansen zou hebben geboden. Daarna besliste Prajit met een mooie door tactiek gedreven zettenreeks keurig de partij. Volgens mij kunnen jullie nog genoeg van elkaar leren, dus wat betreft die trainersrol niks aan de hand volgens mij.

Hans heeft nog 2 partijen in te halen en Stefan nog eentje dus hier kan nog het nodige gebeuren.
 

Vierkamp 3
Paard-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Remko de Waard
0


0
2Reinhard Henn1
½


3Raymond Timmermans
½
1

4Daniel Diaz

0

Ronde 2:
Daniel is onder de indruk van de speelsterkte van Raymond. Zelf had ik al gezien dat hij in de van-Eekelen-Beker het Alexandr Mityaev ook al erg moeilijk had gemaakt. DD mag blij zijn met dit nieuwe lid en het is waarschijnlijk aan Reinhard om een stokje voor eventuele vierkampwinst te steken. 

Reinhard won zelf van Remko, goed je weer een keer actief te zien in het echt Remko, maar ik kan van de partij niet zo veel melden. Het kwam op mij over als een reguliere overwinning.


Vierkamp 4
Loper-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Paul Tommassen
1
0
1
2Jaco Arkesteijn0
0

0
3Lothar van der Sluijs
1
½

1½
4Theo van Orsouw1
½


1½


Ronde 2:
Wederom iedereen aanwezig met harde strijd op de borden. Lothar solliciteerde nadrukkelijk naar de eindoverwinning want in zijn partij tegen Theo beheerste hij het bord en de belangrijke velden. Maar tegen Theo zegt dat niet zo heel veel omdat hij dan altijd het maximale uit de stelling weet te halen. Voor Lothar viel de remise misschien dan wel tegen voor Theo was het het minst waar hij vanuit gaat!?

Van de partij Paul - Jaco heb ik niet veel meegekregen. Aan de gezichten te zien meen ik te kunnen constateren dat er meer dan serieus werd geschaakt met een partij op hoog niveau. Hoe Paul uiteindelijk won is mij niet bekend, met Jaco in de rode zone (net als de auteur).

Vier/vijfkamp 5
Toren-groep
NrNaam   +   Chesscom naam1234
TotPlts
1Auke de Vries (August75)


0
0
2Imanol Leorato (DrWhy)

0

0
3David Madularea (davidmad9)
1


1
4Tomas Scholtus (samot86)11
5Max van Herpen (MaxvanHerpen44)Ronde 2:
Hier is het nog even zoeken naar de goede speelmodus omdat er ipv van vier er vijf deelnemers zijn waarvan er twee om persoonlijke redenen online deelnemen. Hierdoor is het tamelijk complex om af te stemmen en elkaar te vinden. Gosse maakt in het weekend 12-13 juni een nieuw speelschema in de hoop het beter ingeregeld te krijgen. Hier zijn nog een aantal partijen te spelen dus!


Vierkamp 6
Dame-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Pieter Joosten
0
0
0
2Marloes Vernooijs1
1

2
3Anand Matabadal00
4Jinan Shin11


Ronde 2:
Marloes doet goede zaken met een overwinning op Anand. Anand speelt graag snel-schaak en houdt zichzelf voor bij meer bedenktijd eerst wat rustig te bouwen aan zijn stelling, en deze dan te laten ontploffen. Heel knap dus dat Marloes dit heeft weten te neutraliseren en de winst opstreek. Zij staat in het groen, bovenaan, met mogelijk promotie tot gevolg.

Dat is overigens nog lang niet zeker in de groep want Jinan heeft ook nog geen verliespunt en won resoluut van Pieter. Jinan gaat vast nog een gooi doen naar de macht in deze groep.


Vierkamp 7
Konings-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Prayan Kumar
1
1
2
2Mattijs Groenen0
00
0
3Joey Rog
1
1
2
4Daniel Schrijver010

1


Ronde 2:
Mattijs, leuk jeugdlid overigens, heeft zich verkeken op de serieusheid van het seniorenschaak. Hij had zich vol flair opgegeven voor de vierkampen maar kan die deelname niet waarmaken. Tweemaal niet opgekomen levert hem terugtrekking op, in onderling overleg, en dat al zijn tegenstanders dan een punt krijgen. Daniel redt zo zijn eigen eer een beetje en heeft ook gemerkt dat schaken een moeilijk spelletje is. Leuk dat je meedoet! De strijd om de eerste plaats en dus ook promotie zal gaan tussen Prayan en Joey. Zij spelen komende dinsdag in hun derde rond om de eerste plaats en hun treffen is op voorhand een interessant gevecht. Dat de beste moge winnen!