Nieuws

08 Juli 2021:
1. Uitslagen Vierkampen Juli (eerste ronde)


Vierkamp 1
Piongroep
NrNaam1234
TotPlts
1Aleksander Henke


1


2Alexandr Mityaev

03Leo Kuiper
1
4Prajit Kumar0Ronde 1:
Ik waag mij maar niet te veel aan de verslaglegging in deze groep. Aleksander leek weinig moeite te hebben gehad met Prajit die mogelijk zijn dag niet had. Zag ik hem nou na afloop rustig met zijn hoofd op tafel liggen uitrusten/slapen?! Het wordt tijd voor schoolvakantie. En Leo heb ik gecomplimenteerd met zijn overwinning op Alexandr die aangaf slechte zetten te hebben gedaan. Desalniettemin toch een keurig resultaat van Leo. 


Vierkamp 2 (vijfkamp!)
Paardgroep
NrNaam12345TotPlts
1Hans Segers
0
2Raymond Timmermans1

3Gosse Romkes


1


4Stefan Boeters

05Theo van OrsouwRonde 1:
Om met mijn eigen partij te beginnen. Stefan met zwart zag een tussenzet over het hoofd waardoor ik met wit een walk-over had binnen 12 zetten in de opening. Voordeel was dat ik de volledige tweede helft kon zien van Italie-Spanje. De partij van Hans tegen Raymond was bijzonder. De dame van laatstgenoemde was op rooftocht maar gaf wit de mogelijkheid van een behoorlijke ontwikkelingsvoorsprong. Maar Raymond had het goed getaxeerd en haalde alle angels vakkundig uit de stelling. 

Vierkamp 3
Lopergroep
NrNaam1234
TotPlts
1Reinhard Henn


0


2Lothar van der Sluijs


3David Madularea


4Jinan Shin1Ronde 1:
Hier alleen de partij tussen Reinhard en Jinan. Zover ik heb kunnen zien was dit een harde strijd waarbij de stukken van Jinan goed samenwerkten richting de koning van Reinhard die de bescherming van pionnen ontbeerde. Uiteindelijk besliste een tactische zettenreeks de partij met een regelmatige overwinning voor Jinan, denk ik.

Vierkamp 4
Torengroep
NrNaam1234
TotPlts
1Jaco Arkesteijn


1


2Daniel Diaz

½3André Lopies
½
4Prayan Kumar0Ronde 1:
Ik had redelijk zicht op de partij tussen Jaco en Prayan. Mijn indruk was dat zwart (Prayan) in de opening steeds de goede zet wist te vinden met een gunstig middenspel tot gevolg. Maar na het opportunistische g5 vroeg Prayan te veel van de stelling. Jaco was gelijk op zijn post en dwong zwart met een flink aantal zwakke punten in de stelling makkelijk terug. De overwinning kwam daarna vrij snel. Keurig toegeslagen door Jaco. Het verloop van de partij Daniel tegen André heb ik niet goed meegekregen. In een zeer tactische stelling hadden beide partijen serieuze winstkansen maar zelfs een onreglementaire zet van André kon de stelling niet uit balans brengen. Volgens mij een harde strijd met een resultaat waarmee beiden misschien niet helemaal tevreden zijn, maar mooi was het wel. 

Vierkamp 5
Damegroep
NrNaam
1234
TotPlts
1Auke de Vries


1


2Anand Matabadal

13Daniël Schrijver
0
4Max van Herpen0Ronde 1:
De partij van Anand tegen Daniël verliep zoals eerstgenoemde graag schaakt. Alles vol op de aanval en veel verwarring stichten in het vijandelijk kamp. Direct vanuit de opening drong de Dame van Anand de vijandelijke stelling binnen. En met vele schaakjes onderweg materiaal mee pakkend. Het leek een terechte overwinning maar waarschijnlijk is het in de opening ergens niet goed gegaan voor Daniël. Max droop een beetje met de start tussen de benen af viel mij op. Met zijn hoofdschuddend leek hij te zeggen dat het geen lekkere avond was geweest. Misschien een beetje zoals Spanje, wie zal het zeggen? Auke stak zijn duim naar mij op en liet daarmee zien dat hij content was met het spelverloop. Vast een serieuze strijd geweest met Max niet echt in de wedstrijd schat ik zo in.