Nieuws

19 September 2021:
DD HSB-teamkampioen in de jeugd C en E

Eindelijk na corona tijd weer de eerste jeugdwedstrijden. Voor DD ook bijzonder dat we twee teams konden laten mee doen.


E-team

Een E-team bestaande uit kinderen geboren 2012 of later en een C-team 2008 of later. Het E-team bestond uit Prayan, Hajin, Sergii en Florian. Ze deden het prima slechts twee gelijkspelen tegen ander teams en werden zo kampioen van de HSB.

Niet de winnaar van het hele toernooi omdat het kampioenschap was gecombineerd met de RSB en daar kwamen ze één matchpunt te kort voor. Het betekent wel dat ze naar de halve finale van het Nederlands kampioenschap mogen. De speeldagen zijn 2 oktober (halve finales) en 20 november 2021 (finale). Het speeltempo is 15 minuten p.p.p.p. plus 5 seconden per zet.

Vermeldenswaardig is nog dat Hajin en Florian een score hadden van 9 uit 9.


C-team

Het C-team bestaande uit David, Hayun, Imanol en Igor. Speelde ook opperbest en werden ook HSB kampioen, maar ook geen toernooiwinnaar.

Zij mogen ook spelen voor het Nederlands kampioenschap. Er zullen 3 ronden op een dag worden gespeeld en er zijn in totaal 3 speeldagen, teweten 2 oktober, 13 november en 11 december 2021. De inschrijving is open. Alle teams spelen 3 dagen. Het speeltempo is wordt 55 minuten p.p.p.p. plus 10 seconden per zet. De toernooiwinnaar werd Klim Op van de RSB.

Adri Voermans