Nieuws

26 September 2021:
David Madularea haalt podiumplaats bij NK jeugd D

Afgelopen weekend heeft jeugdspeler David Madularea twee dagen in het Noord-Brabantse Best meegedaan aan het NK D. In een sterk bezet jeugdtoernooi kwam David (met een rating van 1618 als 8e geplaatst) goed uit de startblokken met 3 punten na 3 wedstrijden. In de vierde partij kwam hij onder grote druk tegen regerend D-kampioen (online) Chenwu Zhu, waar David knap remise afdwong middels eeuwig schaak. De eerste dag sloot David jammerlijk af met een verlies tegen de latere kampioen Gachatur Kazarian, wat de balans op 3,5 uit 5 (en een achtste plaats) bracht. Op de tweede dag wist David wat hem te doen stond en schakelde hij met 3,5 uit 4 (alleen remise tegen de latere nr. 2) zijn directe tegenstanders uit in de strijd om een podiumplaats. Zo won hij zijn zesde partij door zo'n 50 zetten met een grote nauwkeurigheid te spelen met minder dan een minuut op de klok (de 10 seconden increment gaven hem genoeg comfort), en verzekerde hij zich in stijl van de 3e plaats met een schitterend dameoffer in ronde 9. De partijen zijn terug te kijken via: https://www.nkschaken-jeugd-d.nl/live-borden-open/

David Madularea

David heeft zijn visitekaartje afgegeven door te laten zien dat hij goed kan aanvallen als het kan, maar ook sterk verdedigt waar het moet. Wat ons betreft is dit een mooie mijlpaal in je schaakcarrière!
En laat het voor ieder ander clublid een waarschuwing zijn, want David doet inmiddels ook bij de volwassenen mee met de verschillende interne en externe competities!