Nieuws

14 November 2021:
Een jeugdteam naar finale, het andere strandt in halve finale Jeugdclubcompetitie D

Op zaterdag 13 november trokken twee jeugdteams naar Leiden voor de Halve Finale van de Jeugdclubcompetitie in de D-categorie (t/m 12 jaar). DD D1 wist hun poule te winnen en zich met overmacht te plaatsen voor de finales, terwijl DD D2 met de vierde plaats in hun poule net te laag eindigden om zich te plaatsen voor de finale. Goed gedaan allemaal! Op 11 december gaat in Almere bepaald worden wie zich tot Nederlands Kampioen mag kronen.
Volledige uitslag op: https://knsb.netstand.nl/scores/index/35

In oktober had DD zich met twee teams had geplaatst voor de landelijke Jeugdclubcompetitie, waarbij DD zich zelfs tot HSB-kampioen had gekroond. Op 13 november vond in vier poules met zes teams de halve finale plaats, waarbij in elke poule een halve competitie werd gespeeld (tempo 25 min. + 5 sec.). Beide teams van DD speelden hun wedstrijden (in verschillende poules) in Leiden, terwijl de andere twee poules in Almere gingen bepalen wie er naar de finale ging.


DD D1 (links)

DD D2 (rechts)

Het eerste team van DD (David, Noah, Imanol en Prayan) liet duidelijk zien waarvoor ze naar Leiden waren gereisd. Ze wonnen de eerste vier rondes met een maximale score van 4-0, waarna ze in de laatste ronde niet verder kwamen dan 2-2. Misschien kwam daar dan toch wat gemakzucht om de hoek kijken? Bijzondere vermelding verdienen Noah en Prayan, die (als E-spelers!) een perfecte score van 5 uit 5 wisten te noteren. Ga zo door jongens!

Het tweede team van DD (Igor, Mattias, Art en Sergii) hadden het beduidend lastiger, wat dan ook niet gek was, aangezien we de enige vereniging waren die in Leiden met twee teams aantraden. De eerste twee rondes eindigden allebei in 2-2, waarbij beide keren de twee lagere borden het punt wisten te redden. In de derde ronde won DD overtuigend met 4-0, waarna alles opeens weer mogelijk was. In de vierde ronde (tegen de latere groepswinnaar) wisten we niet verder te komen dan 1½-2½. Hierdoor kwam alles op de laatste ronde aan, waarbij een winst zou betekenen dat ook het tweede team zich voor de finale had geplaatst. Helaas werden dat duidelijke cijfers (½-3½) waarmee het tweede team in de halve finale strandt. Goed gewerkt allemaal!

Op zaterdag 11 december zal het eerste team aantreden voor de finale. Daar gaan de twaalf finaleteams uitmaken welk team Nederlands Kampioen wordt. De twee uitslagen uit de halve finales tegen de teams die ook in de finale uitkomen, worden meegenomen naar de finale waar nogmaals vijf ronden worden gespeeld volgens het Zwitsers indelingssysteem. Omdat DD tegen de nummers twee en drie uit de groep heeft gewonnen met 4-0, gaan we als enige team met de best mogelijke uitgangspositie de finale in. Als we dan dus net zo goed presteren als gisteren, kunnen we als DD dus zomaar Nederlands Kampioen in de D worden. Wordt vervolgd!

Stan Cortenbach

Berichten: