Nieuws

22 November 2021:
Live WK-sessie Carlsen - Nepomniachtchi op 28 november

Volgende week begint de strijd tussen regerend wereldkampioen Magnus Carlsen en uitdager Ian Nepomniachtchi, waar ze in veertien wedstrijden gaan beslissen wie van hen de titel wereldkampioen mag dragen. Als schaakclub konden we dat moment natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, en daarom zal DD op 28 november om 14.00 uur bij uitzondering op zondag de deuren openen voor een clubevent rondom deze wedstrijd. Naar verwachting zullen we het evenement tussen 17.00 en 18.00 uur weer afronden, maar het is natuurlijk moeilijk te voorspellen hoe lang de wedstrijd duurt.

Samen met onze nieuwste DD1-speler IM Jasel Lopez (rating 2400+) zullen we volgende week zondag 28 november de derde wedstrijd van deze tweestrijd live bekijken en op het demonstratiebord meespelen. Dit doen we uiteraard zonder computers erbij, om te bepalen hoe goed wij als clubschakers (geholpen door een IM!) kunnen voorspellen welke zetten deze wereldtoppers gaan spelen. Wat voor varianten hebben deze spelers gezien en willen ze uit de weg gaan, en waarom staat de ene of andere speler beter? We willen er vooral een interactieve middag van maken waar Jasel de zetten weliswaar uitvoert, maar waar iedereen suggesties mag doen, vragen mag stellen of wat dan ook. Hoe dicht kunnen wij met onze gebundelde denkkracht komen bij de complicaties die deze heren in hun eentje moeten overzien?

Er gelden voor dit evenement geen vereisten qua speelsterkte en het is ook niet nodig om je vooraf aan te melden. Wel geldt zoals bij de andere evenementen van DD dat we de aanwezigen (indien 18 jaar of ouder) voor toegang zullen moeten controleren op hun coronapas (QR-code). Hopelijk zien we jullie volgende week zondag in groten getale op de club om er een leuke middag van te maken. En wat nou als het een snelle remise wordt?! Dan hebben we nog wat achter de hand voor een andere invulling van de middag.

Berichten: