Nieuws

23 Mei 2022:
Geslaagd weekend voor DD-jeugd: HSB-kampioen in D (t/m 12 jaar) en succesvolle Grand Prix

Nadat het E-team van DD vorige week HSB-kampioen wist te worden, klaarde het D-team afgelopen zaterdag hetzelfde klusje in Spijkenisse. Op zondag werd er weer een Grand Prix gespeeld, waar de meeste van de twaalf deelnemende jeugdspelers in de prijzen wist te vallen.

20220523 jeugd

Afgelopen zaterdag stonden de wekkers weer vroeg omdat er geschaakt mocht worden. Twee D-teams speelden namens DD in het Jeugdclubkampioenschap t/m 12 jaar (categorie D) in een gezamenlijk toernooi van de HSB en RSB. Het eerste team bestond uit Noah, Sven, Hajin en Sergii, dat met een 4-0 winst in de eerste ronde zichzelf meteen tot de favorieten voor toernooiwinst ging rekenen. Een zwaarbevochten 2-2 tegen Klim-Op in de tweede ronde liet echter zien dat dit geen gelopen race was. Uiteindelijk wist de D1 de rondes 3, 4 en 5 met 3-1 te winnen, waarna de rondes 6 en 7 met overtuigende 4-0 overwinningen werden afgerond. Omdat de concurrentie onderweg nog puntjes had laten liggen, mocht de D1 zich kronen tot het beste D-team van de HSB en RSB. Bijzondere vermelding verdienen de scores van 7 uit 7 voor Noah en Hajin.

Het tweede DD-team had het zwaarder in deze sterke competitie maar wist ook de nodige puntjes bij elkaar te sprokkelen. Aangevoerd door Art als ervaren toernooispeler kregen Gabriël, Timur en Frances de kans om ook ervaring op te doen met teamwedstrijden. Op het eerste bord wist Art tegen de sterkste tegenstanders een knappe 4 uit 7 te scoren, terwijl de andere spelers op de lagere borden het beduidend zwaarder hadden. Met 4 matchpunten uit zeven rondes kwam de D2 helaas niet verder dan de negende plaats in het eindklassement.

Op zondag was het weer tijd voor een Grand Prix-toernooi, waar DD met twaalf spelers vertegenwoordigd was. Vijf van hen hadden een heus schaakweekend omdat ze de dag ervoor ook al meededen bij de D of een KNSB-wedstrijd speelden. De twaalf spelers wisten de nodige bekers mee naar huis te nemen doordat ze het goed deden in hun groep. Zo haalden o.a. Maria en Florian knappe tweede plaatsen in hun groepen, en wisten Sven en Amir hun groepen zelfs te winnen. In de Super GP speelden Hayun en Noah in de hoogste groep, waarbij de laatste zijn topvorm van de dag ervoor wist door te zetten door zijn tegenstanders een voor een te verslaan.

Al met al hebben we een vol en leuk schaakweekend gehad, met veel blije gezichten bij de jeugd!