Nieuws

30 Mei 2022:
Drie DD'ers in top-10 op NK D (t/m 12 jaar)

We hebben een aantal schakertjes dat maar geen genoeg krijgt van het spelen van toernooien. Een mooie ontwikkeling voor DD, en de spelers zelf. Dit keer geen podiumplaatsen voor DD op het NK t/m 12 jaar, maar Noah, Prayan, Luka en Sven hebben wel een mooi Hemelvaartweekend gehad met drie volle schaakdagen. De eerste drie eindigden wel in de top 10. 

20220530 jeugd DJeugd D in Rijswijk

Vanuit alle hoeken van het land hadden 54 spelers zich geplaatst voor het NK D dat zich van 26 t/m 28 mei voltrok in Rijswijk. Voor onze eigen spelers (en trainers) erg fijn, want zo konden de spelers goed uitgerust beginnen, en de trainers konden elke dag langskomen. De eerste dag begon Luka met 2,5 uit 3, Prayan en Noah met 2 uit 3, iets wat ze allemaal op de tweede dag herhaalden. Sven moest helaas tot de zesde ronde wachten op zijn eerste puntje. 

Luka begon als nummer 2 aan de laatste dag, maar daar scoorde hij helaas nog maar een half puntje (5,5/9), waarna hij het met de tiende plaats moest doen. Prayan wist de laatste twee partijen nog te winnen (6/9), waardoor hij Luka nog inhaalde en achtste werd. Voor Noah was een podiumplaats in zicht toen hij zijn eerste twee partijen op de slotdag won, en in de laatste ronde een gewonnen stelling bereikte. Met tijdnood aan beide kanten van het bord was het erg spannend, maar zag Noah bij het indrukken van de klok dat hij net te laat was. De teleurstelling was dan ook groot want Noah had die barrage voor de tweede plaats (en een EK-plaatsing) graag willen spelen. Een negende plaats was alles wat hem restte. Gelukkig heeft hij als E-speler de komende jaren nog kansen om ook deze titel aan zijn palmares toe te voegen. Sven sprokkelde op de laatste dag nog twee halfjes bij elkaar (2/9), waarmee hij de onderste regionen helaas niet heeft kunnen verlaten. 

Ondanks dat sommige spelertjes op meer hadden gehoopt, keek iedereen ook positief terug op drie volle schaakdagen. Ga zo door!

Stan Cortenbach

Berichten: