Nieuws

08 Februari 2013:
SHTV 2 - DD 3: 4-4

Het eerste matchpunt is binnen maar van ongeremd plezier kan nog geen sprake zijn, immers de degradatie lonkt nog steeds en kampioen worden we zeker niet meer. Teamcaptain Koreman had als laatste redmiddel veranderingen in de opstelling doorgevoerd waarvan we in ieder geval zelf erg van geschrokken.

Gedachtig een oude krijgswet werd de jongste recruut naar de gevaarlijkste plek aan het front gestuurd en dat leek aanvankelijk te werken want Daniil Kolodkin (1) hield lange tijd stand. Intussen bereikte Wim Vink (5) remise na eerst een kwaliteit in de aanbieding te hebben gedaan, wat zijn tegenstander niet in de gaten had.

En toen begon voor ons zowaar de zon te schijnen. Eric Koreman (4) speelde een gave positiepartij die uitmondde in een eindspel met wel drie pluspionnen en Theo van Orsouw (8) overspeelde zijn tegenstander in een eindspel dat er eerder nogal twijfelachtig uitzag. Toen ook ikzelf (3) goed wegkwam nadat mijn tegenstander verzuimde een met een spectaculair dame-offer ingezette koningsaanval elegant te bekronen en toen alsnog verloor, leek weinig onze eerste overwinning in de weg te staan.

Helaas sloeg toen toch weer het noodlot toe. Reinhard Henn (7) haalde met de nodige moeite remise nadat hij in de opening zijn tegenstander volledig gesloopt leek te hebben, Pieter Smeele (6) en Remko de Waard (2) raakten in hevige tijdnood de weg kwijt en toen ook Daniil Kolodkin het uiteindelijk niet bleek te kunnen bolwerken was het gelijkspel een feit. Objectief gezien wel terecht maar met objectief zijn win je geen wedstrijden.

Henk Happel