Nieuws

22 Maart 2013:
Promotie 2 DD 3: 4½-3½

Zoals verwacht maar niet gehoopt heeft DD 3 ook de laatste gelegenheid om aan degradatie te ontsnappen met beide handen verprutst. Jammer maar helaas. Het scheelde ook dit keer weer weinig.

Wim Vink (7) en Eric Koreman (8) haalden beiden op even snelle als solide wijze remise.

Inmiddels had Theo van Orsouw (2) al na 5 zetten een stelling als een dood vogeltje, want even niet opgelet. Door stug verdedigen transmuteerde het beestje echter in een prachtige zwaan waarna een tweede onoplettendheid ervoor zorgde dat het beest sprookjesachtig stervend ten onder ging.

Er volgden een matte remise van mijzelf (1) kreeg maar geen vat op de zwarte stelling en een nederlaag van Reinhart Henn (5) die pas na de partij begreep hoe een Ben-oni-opstelling bestreden moest worden.

Toch was er nog reden voor optimisme: aan de resterende borden stonden we goed tot gewonnen, vooral nadat het wanhoopsoffensief van invaller Lothar van der Sluijs (4) die een stuk had moeten offeren voor weinig meer dan het recht om toch nog door te mogen spelen succes had door een fraaie serie aanvalsmanoeuvres.

Helaas wist Daniil Kolodkin (3) zijn voordeel, dat hij via gedegen positiespel in een Siciliaan had verkregen, net niet te verzilveren omdat een eeuwig schaakje dwarszat en toen Remko de Waard (6), die met voordeel een Franse opening had afgesloten, een gewonnen kwaliteit in het eindspel niet kon winnen, vervloog ook nog de kans op een gelijkspel.

We waren vol goede moed aan de competitie begonnen en dat doen we volgend jaar een klasse lager ook weer. En natuurlijk promoveren we dan, hopen we.

Henk Happel