Nieuws

19 Januari 2014:
DD 4 wint en staat nu op de 2e plaats

DD 4 won met 5-3 van WSC 3. Een verdiende overwinning naar mijn mening. Met name op de topborden werd er een zeer harde strijd geleverd. Sneu voor Stefan op bord 1 en Peter op bord 3 dat zij met een minimaal verschil in de uiterste eindfase toch het onderspit moesten delven.

–
,

Jaap op bord 2 won, nadat hij wat eerder remise had aangeboden. Eerst werd door een kleine combinatie een pion gewonnen. Met de twee lopers, de slechte pionnenstructuur en de tijdnood van zijn tegenstander werden vervolgens nog wat pionnen geïncasseerd en was het over.

Piet op bord 4 won in het middenspel een paard waarvoor zijn tegenstander geen enkele compensatie kon noteren en werd er vervolgens bekwaam afgewikkeld naar een gewonnen stelling. Wim Vink op bord 5 had een gewonnen stelling maar zag het niet, zijn tegenstander zag het wel, dwong dameruil af en kwam remise overeen.


DD 4 (links): Vink, Montsma, Terluin

Wim Reimer op bord 6 had spoedig de overhand, liet even een steekje vallen door een paard te laten pennen, maar blokkeerde de loper van zijn tegenstander, waardoor zijn vrijpion niet meer tegen te houden was dan door een torenoffer. Het resulterende eindspel was gewonnen. Foppe-Jan op bord 7 kon zijn wellicht iets betere stelling niet tot grotere prestaties brengen en accepteerde vroeg een remisevoorstel met het oog op de 10-kamp van Tata, morgen vroeg weer op.

Blijft over Alex op bord 8. Twee keer invallen en twee keer winnen. De teamchef kan slechts tevreden zijn. Deze keer werd het centrum snel veroverd en drongen de torens door tot de 7e lijn en was het spel uit. Al met al een verdiende overwinning die makkelijk wat ruimer had kunnen uitvallen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Een puntje achter nummer een, die we nog moeten ontmoeten. Wij verheugen ons!

Max van Herpen