Nieuws

30 September 2015:
DD 2 verliest en wint...

Afgelopen zaterdag speelde ons tweede uit tegen Oegstgeest 1. Over het aspect verliezen kunnen we kort zijn. Dat is een kwestie van paaltjes tellen, zij hadden er vijf en wij drie. Een vijf-drie nederlaag dus. De winst zit hem in het feit dat de sfeer en de mentaliteit goed waren. En dat na een voorbereiding waarin veel mis ging. Bovendien zijn we onze "buitenlanders" Kolodkin en Korecki kwijt, die Nederland hebben verlaten. Een behoorlijke aderlating dus!

Henk Happel speelde met het eerste mee en dat betekende dus eigenlijk dat we met een geheel nieuw team naar het Denksportcentrum in Leiden afreisden. Maar toch, met iets meer geluk, hadden we zelfs kans op een gelijk spel gehad.

Een compliment voor de borden 7 en 8, bemand door resp. Theo en Eric. Mooie partijen, die beide spelers en mij heel een prettige avond hebben bezorgd.

Ook invaller Jan Joost liet zien hoe je een tegenstander met knap spel de vernieling in kunt helpen. U kunt de partij naspelen op onze website.


,

Onze twee spelers aan de topborden waren een maatje te klein voor resp. Fred Slingerland en Nebojsa Nikolic met ratings van +/- 2300. Dat gold ook voor invaller Jaap van Eesteren. Ik wil Jaap hierbij  wel hartelijk danken voor het feit dat hij op het laatste moment bereid was om in te vallen.

Ons nieuwe lid Aleksander Henke verloor van Joop Piket, maar hij heeft wel het excuus dat hij een tijdje niet gespeeld heeft en dan moet je toch weer wennen! Jan Willem maakte een ernstige fout in een gelijke stand waardoor het punt verloren ging en zijn dag in mineur eindigde.

Maar nogmaals de sfeer was goed en ik zie de toekomst met een gerust hart tegemoet, want er zijn mogelijkheden...!

Onze volgende wedstrijd is volgende week zaterdag thuis tegen De Pion 2 en daar liggen kansen.   

Theo van Vorselen