Nieuws

18 Oktober 2015:
DD 2 verliest nipt van De Pion 2

Dit betekent dat we samen met Sliedrecht nog geen matchpunten hebben en dus samen  onderaan staan…en dat we aan de bak moeten, willen we niet degraderen naar de HSB.

Daniil en Lukasz zijn vertrokken en we hadden te kampen met veel afzeggingen, maar vanaf nu gaan we knokken en winnen.

Aan bord 1 werd Henk, in het Frans, geconfronteerd met een vroege ruil op e4. Een verrassing, want hij kwam behoorlijk onder druk te staan. Rond de dertiende zet trok Henk zijn jasje uit, goede raad was duur… en na lang spartelen moest hij opgeven.

Jan Joost speelde een puike partij. Hij moest op het laatste moment invallen waarvoor dank en speelde vanuit zijn favoriete opening naar een goed staand middenspel. Maar zijn tegenstander gaf geen krimp totdat hij werd geconfronteerd met een onverwacht dameoffer. Qua materiaal zag het er goed uit en zijn tegenstander was in tijdnood. Leerzaam werd hij opgebracht.

Onno aan bord 3 en Reinhard aan vier speelden remise. Ook Reinhard bedankt voor het late invallen.

Aleksander verloor, maar ik denk dat dat voor een groot gedeelte komt door een gebrek aan routine en Jan Willem maakte een klein foutje met grote gevolgen en verloor ook.

Theo kreeg met zwart in de Klassieke Draak druk op de zwakke c-pion en veroverde hem. Daarna kreeg de witte a-pion zijn aandacht en ook die werd veroverd. Na veel geschuif een vol punt.

Aan bord 8 was Eric in een kleurloze partij al snel remise overeengekomen. Dat Theo en Eric uit vier partijen 3.5 punt haalden is toch wel het vermelden waard.

Onze volgende tegenstander is Krimpen uit en daar moet het gebeuren!

Theo van Vorselen