Nieuws

01 April 2024:
Malem Ngangbam Nederlands kampioene in de E categorie

Op vrijdag en zaterdag van het paasweekeinde veroverde Malem de titel Nederlands kampioen in de E categorie voor de meisjes. De E categorie is voor kinderen tot en met 10 jaar en Malem is pas 7 jaar oud.

20240401_Malem kampioen_2Malem in actie

Vorig jaar had Malem zich ook al gekwalificeerd, maar was toen op papier een van de zwakkere spelers. Toch wist ze 50% te scoren en eindigde ze in de middenmoot. Een erg goede prestatie en een leerzame ervaring voor haar.

Sindsdien heeft Malem niet stilgezeten. Na veel schaken en studeren is haar rating een jaar later met meer dan 1000 punten gestegen en wist iedereen dat ze nu opeens een kanshebber was voor de titel. Ze mocht het opnemen tegen veel spelers die er vorig jaar ook waren.

Aan het eind van dag 1 stond Malem op 4/5 en had de nummer 1 qua rating weten te verslaan. Drie andere meisjes stonden met haar gedeeld eerste. De volgende dag worden er nog vier rondes gespeeld. Dat wordt spannend!

Op dag 2 won Malem de 6e en 7e ronde. Haar medekoplopers lieten punten liggen en Malem stond nu een punt los van de rest. In de 8e ronde leek ze haar voorsprong op te moeten geven, want ze stond 2 torens achter voor een loper en ze had een onveilige koning. Maar dankzij haar aggressieve speelstijl kon ze op miraculeuze wijze eeuwig schaak geven en daarmee scoorde ze een belangrijk halfje. Als ze nu de laatste ronde kon winnen zal ze kampioen zijn zonder extra beslissingspartijen en dat lukte haar. Ze scoorde 7,5 uit 9. Goed voor twee grote bekers, een medaille en de kampioenstitel. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!