Nieuws

29 Juli 2020:
Zomer-rapidtoernooi

Nipt op tiebreak heeft Gerrit Prakken de zomer-editie van de Tuesday Rapid gewonnen. He won drie partijen en speelde in de derde ronde remise tegen Alexandr Mityaev. Gosse Romkes (eveneens drie overwinningen en remise tegen Mityaev) pakte de tweede plaats. Daarachter drie spelers met 3 uit 4: Mityaev, Stan Cortenbach en Hans Ranft.
25 Juli 2020:
DD-beker halve finale

De finalisten van de Van-Eekelen-beker 2020 zijn nog niet compleet. De partij Segers - Van Egmond eindigde in remise en moet met verwisselde kleuren worden herhaald. Één finalist werd al bepaald: Van Iersel - Boeters 0-1.


Segers Van Egmond kort voor het einde (remise)
22 Juli 2020:
Alexandr Mityaev wint zomercompetitie juli

Door een overwinning op Theo van Orsouw kon Alexander Mityaev (2 uit 3) de winst in de A-groep van de juli-zomercompetitie veilig stellen. Gerrit Prakken en Gosse Romkes volgden op 1½ uit 3.

In de B-groep is nog een partij open, maar Jan Willem Koelmans (2 uit 2) lijkt de de gedoodverfde winnaar. De C-groep kende de duidelijkste uitslag: Jaco Arkesteijn won met 3 uit 3. In de D-groep werden niet alle partijen gespeeld en eindigden drie spelers op één punt.

Op de dinsdagen 4, 11 en 18 augustus (reserve: 25 augustus) volgt een tweede ronde van de zomercompetitie. Binnenkort meer informatie.
19 Juli 2020:
Competitie om Van-Eekelen-beker gaat door

Gezien dat de DD-bekercompetitie al tot de kwartfinale was gevorderd, gaan we een een serieuze poging doen om ze onder de huidige omstandigheden toch nog uit te spelen. De paringen in de halve finale zijn Segers - Van Egmond en Van Iersel - Boeters. De spelers hebben maximale vrijheid om de speelomstandigheden zelf te bepalen.
15 Juli 2020:
The Hague Thursday Rapid

Op de zomerdonderdagen bijft DD gesloten. Online is er de mogelijkheid om een toernooitje à la "First Tuesday Rapid" te spelen:

Donderdag, 16 juli, 20.15 uur: Rapid Team The Hague (4 x 15 min + 5 sec)

Registratie vanaf 1 uur voor begin van het toernooi.
14 Juli 2020:
Zomercompetitie 2e ronde

Full house bij de tweede ronde van de zomercompetitie. Alle 8 partijen werden gespeeld. In de A-groep is Gosse Romkes koploper na zijn overwinning tegen Theo van Orsouw. De enige speler op 100% is Jaco Arkesteijn in groep C.
10 Juli 2020:
The Hague Thursday Rapid

Nadat het online-rapidtoernooi op de donderdag vanwege dalende belangstelling een aantal keren was uitgevallen, hadden we nu weer genoeg deelnemers. Jinan Shin won met een perfecte score voor Frans van Kampen en Gerard Werkhoven.


07 Juli 2020:
Zomercompetitie gestart

In vier vierkampen is vandaag de DD-zomercompetitie gestart. In de topgroep kon Theo van Orsouw Gerrit Prakken verslaan. De partij Gosse Romkes tegen Alexandr Mityaev eindigde in remise.

De volgende twee rondes worden op 14 en 21 juli gespeeld.


Zomercompetitie op dubbele borden
02 Juli 2020:
DD zomercompetitie op 4 dinsdagen in juli

A.s. zaterdag gaat DD na de Corona-pauze weer open, uiteraard onder inachtneming van de protocollen voor binnensporten. Binnen mag alleen op dubbele borden worden geschaakt. Buiten (bij mooi weer) is ook schaken op één bord mogelijk.

Om weer gevoel voor een lange tijdsindeling en echte stukken te krijgen starten we een zomercompetitie als vierkampen:
 • 3 speeldagen op de dinsdagen 7, 14, 21 juli (+ reserve 28 juli)
 • Tijdsindeling: 45 min + 15 sec per zet (dus ergens tussen rapid en klassieke partijen). Begin partijen: 20 uur.
 • Indeling in zo homogeen mogelijke ratinggroepen à vier.
 • Aanmelden kan per reply op dit bericht of uiterlijk dinsdag, 7 juli, 19.45 uur op de club.
28 Juni 2020:
Marathoninterview Alexander Münninghoff (2014)

Van Ton Bodaan ontvingen we deze hint: een 3-uur "marathoninterview" met Alexander Münninghoff op vpro in 2014, waar Alexander als journalist, oud Rusland- en oorlogscorrespondent, Ruslandkenner en schaakliefhebber te pas komt.

Agenda
 • Za
  08 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  11 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  13 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  15 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  18 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  20 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  22 Aug
  Rapid / snelschaken
 • Di
  25 Aug
  Zomercompetitie
 • Do
  27 Aug
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  29 Aug
  Rapid / snelschaken