Nieuws

07 Juli 2018:
Voorlopige indeling KNSB-competitie 2018-19

De KNSB heeft een voorlopige indeling voor de competitie tot en met de vierde klasse bekend gemaakt. DD 1 zit in klasse 2C samen met Schaakmat Westland en DSC 2. DD 2 krijgt het in klasse 3E met de buren SHTV en Schaakhuis te maken en DD 3 treft in klasse 4H een heel aantal bekende uit de regio.
07 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden, 1e ronde

Vanmiddag vond de aftrap plaats van het WK senior teams te Radebeul in Duitsland. Na de gebruikelijke toespraken van enige FIDE bestuurders werd de menigte onthaald op een flitsend programma bestaande uit een demonstratie judo, dans, acrobatiek op speciale fietsjes en een muzikale breakdance. Dit alles uitgevoerd door de Dresdense jeugd. Qua lenigheid en snelheid kunnen de aanwezige senioren dit niet meer evenaren, maar er wel van genieten. En natuurlijk hopen ze bepaalde elementen voor hun spel te kunnen benutten.
07 Juli 2018:
DD zomerblitz

Dit jaar is de zomerpauze bij DD niet absoluut. Op de zaterdagmiddagen blijven we open voor een reeks snelschaaktoernooitjes.
07 Juli 2018:
WK seniorenteams Dresden

Vandaag begint het WK voor seniorenteams in Dresden. DD is weer met een aantal spelers vertegenwoordigd: Jan Willem Koelmans en Foppe Jan Montsma spelen in Team "Oranje" (50+), Rogier van Egmond, Pim Ghijsen, Ronald Dickhoff, Jan-Joost Lindner en Alexander Münninghoff vormen team "Koningklijke DD" (65+).Resultaten 1e ronde
03 Juli 2018:
Open Kampioenschap SHTV

DD was ruim vertegenwoordigd bij het open kampioenschap van SHTV dat op 7 donderdagen in mei en juni plaatsvond, maar geen DDer eindigde in de kopgroep. De enigen die de 50% passeerden, waren Ton Bodaan (4 uit 7) en Stan Cortenbach (ook 4). Verder deden mee: Niels Engelen (3½), Jaco Arkesteijn, Theo van Orsouw, Theo van Vorselen (allen 3) en Auke de Vries (2½). Het kampioenschap werd gewonnen door Rachid Schrik met een perfecte score (7 uit 7).
03 Juli 2018:
Rogier van Egmond wint DD-beker

Rogier van Egmond wint de DD-afvalcompetitie om de Van-Eekelen-beker 2017-18. In de finale won hij van Lars Vistisen en kon zo het resultaat van het seizoen daarvoor omdraaien, toen dezelfde spelers de finale bereikten.
30 Juni 2018:
Ton Bodaan wint Haagse Rapid Cyclus 2018

Het vierde en laatste toernooi van de Haagse Rapid Cyclus (SHTV, 23 juni) is gewonnen door Wouter Noordkamp (6 uit 7). DD was goed vertegenwoordigd met Ton Bodaan (3e plaats, 5½ punten), Lothar van der Sluijs (5e, 4½), Wim Reimer (8e, 4), Theo van Orsouw (11e, 3½), Daniel Diaz (13e, 3½) en Jaco Arkesteijn (22e, 2). Bodaan won door dit goed resultaat ook de cyclus. Gefeliciteerd! Theo van Orsouw werd tweede, Lothar van der Sluijs won de ratingprijs onder 1800.
Agenda
 • Di
  21 Aug
  Keizer (2e ronde)
 • Do
  23 Aug
  Snelschaken
 • Za
  25 Aug
  Snelschaken
 • Di
  28 Aug
  Keizer (3e ronde)
 • Do
  30 Aug
  Snelschaken
 • Za
  01 Sep
  Seizoensopening
 • Di
  04 Sep
  First Tuesday Rapid
 • Do
  06 Sep
  Snelschaken
 • Za
  08 Sep
  Snelschaken