Nieuws

05 Mei 2020:
Website met schaak-T-shirts

Patrick Verrijssen is schaker en grafisch vormgever. Nu hem in de Coronacrisis de opdrachten wegbrokkelen, is hij aan de slag gegaan en heeft een serie schaak-T-shirts ontworpen. We helpen hem graag om dit bekend te maken.


30 April 2020:
In memoriam Alexander Münninghoff

Op 28 april 2020 is ons lid Alexander Münninghoff na een lang ziekbed overleden.

Schaken betekende heel veel voor Alexander. Toen hij in 2001 geïnterviewd werd naar aanleiding van de biografie van Euwe die hij had geschreven kreeg hij de overbekende vraag: "mijnheer Münninghoff, is schaken nu een spelletje of een sport?" "Mevrouw, geen van beide", zei Alexander resoluut op een toon die uit louter hoofdletters leek te bestaan, "schaken is een manier van leven". En dat was voor hem ook zo. Als hij zelf een partij speelde ging hij er altijd vol in. Elke partij was voor hem een avontuur waar de tegenstander met volledige inzet werd bestreden.
29 April 2020:
Alexander Münninghoff overleden


Alexander Münninghoff (1944 - 2020)

DD rouwt om Alexander Münninghoff die na vele jaren lidmaatschap op 28 april is overleden. Een uitgebreid herdenken zal volgen.
25 April 2020:
DD-jeugd (nog) niet gekwalificeerd voor online NK Viertallen

Het schaken gaat voor de jeugd nog altijd op internet door. De top 4 van het toernooi op onze clubavond op van afgelopen dinsdag mocht gisteren deelnemen aan de kwalificaties voor het NK Viertallen voor de jeugd tot en met 12 jaar. Het team bestond uit Hayun, Hajin, Art en Sai Sushrut. Ondanks een 100%-score van Hayun, lukte het het team nét niet om zich te plaatsen voor het NK in juni. Maar met een 6e plaats bij 37 deelnemende teams was dit zeker een mooi resultaat, ga zo door!

Er volgen op 8 en 15 mei nog twee kwalificatietoernooien, waar de kinderen zich op de voorafgaande clubavond voor kunnen plaatsen.
25 April 2020:
The Hague Saturday Blitz

Het deelnemersaantal bij de vluggerronde vanmiddag was weer net niet genoeg voor de volle negen rondes, maar 16 deelnemers en 8 rondes was ook een succes. De prijzen gingen deze keer aan Noé van Hulst (een klasse apart met 8 uit 8), Stan Cortenbach (6½) en Lothar van der Sluijs (6).

De volgende editie over een week is weer in het "arena"-formaat.


23 April 2020:
The Hague Thursday Rapid

Echt storm liep het niet bij de deelnemers, maar 6 inschrijvingen waren in ieder geval genoeg voor 3 rondes Zwitsers systeem. Stefan Boeters won met 2½ uit 3 voor "POWPY-JOWPY" (any hint?) and Adri Voermans.


16 April 2020:
Rapid-stedenmatch tegen Odessa: gelijkspel

Verder dan 6 spelers zijn we helaas niet gekomen, maar het was toch een leuke wedstrijd die in evenwicht bleef. Op de topborden was Den Haag weer eens kansloos maar de lagere borden konden dat gelukkig compenseren.
15 April 2020:
HSB-competitie definitief beëindigd

Na de KNSB-competitie is nu ook hetzelfde besluit voor de HSB-competitie genomen. De competities zijn beëindigd, er worden geen kampioenen vastgesteld und er is geen promotie en degradatie naar volgend seizoen. De klassen kunnen dan echter opnieuw en anders worden ingedeeld.
14 April 2020:
Jeugdschaak online

Op deze tweede online-schaakavond van de jeugd stond weer een toernooi gepland. Tot de laatste ronde gingen Roan en Hayun samen aan kop. Toen ze onderling moesten uitmaken wie de sterkste van de avond was, ging Hayun vol in de aanval en won de partij in 21 zetten. Een 100%-score voor Hayun: gefeliciteerd!

11 April 2020:
The Hague Saturday Blitz: Van Dijk en Prakken bovenaan

Olav van Leeuwen was deze keer afwezig, er was dus niet echt een uitdaging voor de top-vluggeraars, Onno van Dijk en Gerrit Prakken. Met een onderlinge (uitgevochten) remise eindigden ze gelijk bovenaan. De derde podiumplaats ging aan Ton Bodaan.


Agenda
 • Di
  14 Jul
  Zomercompetitie
 • Do
  16 Jul
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  18 Jul
  Rapid / snelschaken
 • Di
  21 Jul
  Zomercompetitie
 • Do
  23 Jul
  gesloten
 • 20.15 uur: online rapid
 • Za
  25 Jul
  Rapid / snelschaken