Nieuws

12 Juni 2019:
Open Kampioenschap SHTV

Na vier van zeven rondes staan vier van de deelnemende DDers boven de 50%. Alexandr Mityaev en Ton Bodaan (beiden 3½) zijn de directe achter­volgers van koploper Gert-Jan Willighagen. Stan Cortenbach (3) en Max van Herpen (2½) hebben zich ook in de bovenste helft gevestigd.

In de vierde Ronde lukte Stan Cortenbach een leuke combinatie tegen clubgenoot Lothar van der Sluijs.
10 Juni 2019:
13e SHTV Open Rapidkampioenschap

A.s. zaterdag vindt de Haagse Rapidcyclus 2019 zijn afsluiting met het open rapidtoernooi van SHTV. Een aantal DDers doet nog mee op de cyclusprijzen in de verschillende ratingcategorieën.
10 Juni 2019:
Van-Eekelen-beker 2019

De finale van de DD-afvalcompetitie wordt gespeeld tussen Rogier van Egmond (eerste partij wit) en Alexandr Mityaev.
10 Juni 2019:
Delfts Kroeglopertoernooi Pinksteren 2019

Vijf DDers, verdeelt op vier koppels, deden mee bij het Delfts Kroegloper­toernooi: Frans Vreudenhil (samen met Timon van Dijk, 17e plaats), Jaco Arkesteijn (samen met Paul Koks, 31e), Ton Bodaan (samen met Armin Segger, 55e), Jan Willem Koelmans en Theo van Orsouw (77e). Paul Koks heeft verslag gedaan van het resultaat van het team Arkesteijn-Koks.


Paul Koks en Jaco Arkesteijn
06 Juni 2019:
Keizer-competitie, 30e ronde

Alexandr Mityaev is de gedoodverfde winnaar van de Keizer-competitie van dit seizoen. Na 29 rondes stond hij met 17 op rij gewonnen partijen met een enorme afstand aan de kop van de ranking. In de 30e ronde ging het met een verliespartij tegen Niels Engelen dan toch mis ook omdat Alexandr in geen geval remise wilde toestaan. Niels heeft de partij van commentaar voorzien.
06 Juni 2019:
Schaaktoernooi in Mollans-sur-Ouveze

Van 27 april t/m 4 mei dit jaar vond het 12de schaaktoernooi in Mollans-sur-Ouveze plaats georganiseerd door Foppe-Jan Montsma. Het werd een spannende strijd die uiteindelijk in een gelijke stand eindigde. Pim Ghijsen en Lars Vistisen haalden beide 5 punten uit 6 partijen waardoor een beslissings­wedstrijd moest plaatsvinden. Er werden 10 snelschaakpartijen a 5 minuten gespeeld. Uiteindelijk won Lars met 5½ tegen 4½ punten.
05 Juni 2019:
First Tuesday Rapid juni

De laatste ronde van de First Tuesday Rapid 2018-19 zag een verrassende winnaar: Daniel Diaz had een run, versloeg Niels Engelen, Theo van Orsouw en Stan Cortenbach en speelde remise tegen Henk Happel. Daar­door bereikte hij de eerste plaats op weerstandspunten voor Gerrit Prak­ken (ook 3½), Henk Happel, Alexandr Mityaev en Tomas Scholtus (allen 3).

De First Tuesday Rapid start weer in September.
04 Juni 2019:
Hayun Shin op het NK jeugd onder 12

Hayun Shin had zich voor het NK U12 geplaatst dat in het Hemelvaarts­weekend in Rijswijk plaatsvond. In dit sterke gezelschap heeft hij zich kranig geweerd. De eerste twee dagen ging het nogal op en neer en haalde hij 3 uit 6, maar op de laatste dag ging heel goed. Eerst won Hayun twee partijen, zodat bij winst in de laatste ronde een hoge klassering lonkte. Het werd heel spannend, maar uiteindelijk sloeg de de koningsaanval van zijn tegenstander na een wat te passieve verdediging door. Zo bleef Hayun op 5 uit 9 staan nog steeds een mooi resultaat.
Agenda
 • Do
  25 Jul
  Snelschaken
 • Za
  27 Jul
  Snelschaken
 • Do
  01 Aug
  Snelschaken
 • Za
  03 Aug
  Snelschaken
 • Do
  08 Aug
  Snelschaken
 • Za
  10 Aug
  Snelschaken
 • Do
  15 Aug
  Snelschaken
 • Za
  17 Aug
  Snelschaken