Nieuws

10 Mei 2018:
DD Rapid Open

De teller bij de inschrijvingen voor het DD Rapid Open op 12 mei staat nu bij 22. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Inschrijving blijft mogelijk.
08 Mei 2018:
Bevrijdingsschaaktoernooi Wageningen 2018

Twee DD leden hebben meegedaan aan het bevrijdingsschaaktoernooi in Wageningen op 5 mei jongstleden. Petar Arnaudov heeft uitstekend gespeeld en bereikte de tweede plek (5½ uit 7), op WP en SB punten, op een vol punt achter de ongenaakbare winnaar Benjamin Bok (6½ uit 7). Gosse Romkes liet eindelijk weer eens wat ‘normaler’ schaak zien en werd verdienstelijk 32ste in het erg sterke veld van 47 A-groep schakers (3 uit 7, ruim 70 punten boven rating). (Gosse Romkes)


Plaatsen 2 t/m 5, foto: Erika Sziva
07 Mei 2018:
HSB Persoonlijk Kampioenschap Senioren/Veteranen

Bij het PK Senioren/Veteranen was DD in de afgelopen jaren altijd op het podium vertegenwoordigd: Henk Happel, Theo van Orsouw, Adri Voermans. Dit jaar wilde het minder vlotten. Van de 8 deelnemende DDers haalden slechts Theo van Orsouw en Frans Vreugdenhil (beiden 5½ uit 9) meer dan 50%. Theo van Vorselen (TPR 1607) en Auke de Vries (TPR 1462) konden in ieder geval mooie ratingwinsten boeken.
06 Mei 2018:
Nederlands Kampioenschap Jeugd A Assen

De deelnamen op het NK Jeugd A is voor Mark Bueno in een teleurstelling geëindigd. Hij kon in de zeven rondes maar een enkele remise bereiken en kwam niet verder dan de laatste plaats. Niettemin een knappe prestatie dat hij zich voor dit toernooi heeft weten te kwalificeren. Op naar het volgende toernooi, Mark!


Kanbier - Bueno (Ronde 5), foto: Harry Gielen
06 Mei 2018:
Geen promotie voor DD 1

Zaterdag, 21 april jl. vond het belangrijke treffen plaats tussen DD 1 en het aan de leiding staande Voorschoten. Bij winst zou DD 1 promoveren naar de eerste klasse KNSB, maar helaas kwamen we niet verder dan een gelijkspel.
05 Mei 2018:
Blindsimultaan Arie Werksma

De recordpoging van Arie Werksma is nipt mislukt (2 overwinningen, 2 remises, 3 nederlagen), maar we konden een boeiend evenement meemaken. Hieronder het verslag van Leen Spaans:

Op bevrijdingsdag 5 mei vond er een fascinerend gebeuren plaats in het Nationaal Schaakgebouw. Arie Werksma, vaste waarde voor DD 1, nam het blind op tegen 7 tegenstanders. Om 2 uur begon de voorstelling en onze webmaster Stefan Boeters fungeerde als ''caller of ceremony'' en deed dat met welluidende stem. Ook noteerde hij alle potjes. Tegenwoordig kunnen meesters en GM's vrijwel allen blindschaken, sommigen spelen blindsimultaans over vijf of meer partijen tegelijk. Ze onthouden bepaalde logische patronen van het spel en geen losse stellingen.

simultaanspelers

Arie Werksma
02 Mei 2018:
First Tuesday Rapid

De negende ronde van de First Tuesday Rapid op 1 mei trok weer een behoorlijk aantal deelnemers. 20 spelers streden om de dagwinst. Uiteindelijk eindigden Gerrit Prakken en Stan Kortenbach met 3½ uit 4 vooraan. Prakken had net de iets betere tiebreak en pakte daardoor de toernooiwinst.
02 Mei 2018:
Open Prometheus Kampioenschap 2018

Bij het OPK dat op 12 april zijn laatste ronde speelde, deden 5 DDers mee, 2 in de A-groep en 3 in de B-groep. In de B-groep kwamen Jaco Arkesteijn en Niels Engelen op 4½ uit 7 en eindigden daarmee in de top-10. De hoogste ratingwinst werd echter van Auke de Vries geboekt (overscore van 1,96).
01 Mei 2018:
KNSB-ratinglijst mei 2018

De nieuwe ratinglijst van 1 mei bevat alle resultaten uit het afgelopen competitieseizoen. Hieronder weer een lijst met de hoogste ratingwinsten van DDers.

Ratinglijst 2018-05

Naam rating  verschil
Jinan Shin
1626   +168
Niels Engelen
1541+98
Mehdi Vosooghi
1790 +81
Auke de Vries
1424 +72
Stefan Boeters
1905 +64
Wim Reimer
1803
+45
Hans Smallenbroek
1602
+42
Agenda
 • Do
  21 Jun
  Snelschaken
 • Za
  23 Jun
  Snelschaken
 • SHTV Rapid Open (Haagse Rapidcyclus)
 • Di
  26 Jun
  Keizer (27e ronde)
 • Do
  28 Jun
  Snelschaken
 • Za
  30 Jun
  Snelschaken
 • Di
  03 Jul
  Keizer (28e ronde)
 • Do
  05 Jul
  Snelschaken
 • Za
  07 Jul
  Snelschaken