Nieuws

06 December 2019:
HSB klasse 1a: HSV 1 - DD 2 3½-4½

Op 2 december jl. moesten we op bezoek bij HSV 1 voor onze 3e wedstrijd in de HSB-competitie van dit jaar. ’s Ochtends moest Remko zich helaas afmelden wegens ziekte. Mocht het mij niet lukken een vervanger te vinden dan wilde hij vlak voor de wedstrijd nog bezien of een lading pillen hem op de been konden brengen. Gelukkig bleek dat niet nodig. Na wat omzwervingen vond ik Niels Engelen bereid in te vallen, wat een gouden greep bleek.
06 December 2019:
First Tuesday Rapid december

Op 3 december vond de 4e ronde van de First Tuesday Rapid plaats. Vanwege computerproblemen verzorgde Theo van Orsouw (hulde!) de indeling per hand. Aan de kop: Leo Kuiper (3½ uit 4), Henk Happel, Stan Cortenbach en Lothar v/d Sluijs (allen 3).
05 December 2019:
HSB klasse 1b: DD 3 - SHTV 2: 2-6

Op donderdagavond traden we met DD 3 aan tegen het achttal van SHTV 2 voor de derde ronde van de HSB-competitie. Op papier hadden we goede kansen en het begon op meerdere borden dan ook niet verkeerd. Toch ging het opeens helemaal mis, verloren we partijen die niet verloren hoefden te worden en misten we kansen die tot een beter resultaat hadden kunnen leiden. De uitslag was een duidelijk verlies van 2-6. Teleurstellend resultaat, dus we moeten aan de bak in de komende rondes! 
01 December 2019:
HSB: Botwinnik 2 DD 4 5-3: Terug op aarde

Na de glorieuze overwinning de vorige wedstrijd nu weer een gewone wedstrijd, die in ons nadeel uitviel. Er was geen ooggetuige bij, dus de spelers zelf aan het woord. Naar ik begrepen heb was het een regelmatige nederlaag. De twee invallers deden het goed, een remise van Toon van Weel en een overwinning voor Hayun Shin, die zijn eerste wedstrijd voor DD 4 speelde.
28 November 2019:

HSB-competitie 28 november

DD 1
DSC 1      
3-5
DD 3
SHTV 2
2-6

Twee nederlagen van de DD-teams tegen sterke tegenstanders. DD 1 staat nu op 4-2 wedstrijdpunten. DD 3 wacht nog steeds op de eerste teampunt.
23 November 2019:

KNSB-competitie 23 november

Schaakmat Westland 1 DD 1    5-3
Promotie 1
DD 2
5½-2½
DD 3
DSC 5
4½-3½
DD 4

CSV 2
2½-5½

Nog steeds vallen de resultaten van DD in de KNSB-competitie niet mee, maar DD 3 heeft vandaag in ieder geval de eerste teamoverwinning binnengeslepen.
22 November 2019:
DD bereikt 3e ronde KNSB-beker

In de tweede ronde bij SHTV werd het een ruime overwinning met partijwinsten voor Alexander Mityaev, Gerrit Prakken en Gosse Romkes.


Agenda
 • Za
  25 Jan
  Snelschaken
 • Di
  28 Jan
  KNSB-beker: DD - DSC
 • Keizer (16e ronde)
 • Do
  30 Jan
  DD 3 - Westland 2
 • Za
  01 Feb
  VAS 1 - DD 1
 • Overschie 1 - DD 2
 • DD 3 - Caissa 5
 • DD 4 - De IJssel 1
 • Ma
  03 Feb
  DSC 5 - DD 4
 • Di
  04 Feb
  First Tuesday Rapid (5)
 • Do
  06 Feb
  DD 1 - Promotie 1
 • Training Delemarre (4)
 • 08 Feb
 • Snelschaken
 • Di
  18 Feb
  Rijswijk 2 - DD 2
 • Promotie 4 - DD 5