Nieuws

15 April 2019:
DD 3 speelt gelijk tegen Voorschoten 2 in de KNSB

Tegen mijn persoonlijke verwachting in heeft DD3 goed stand gehouden.
Rick de Vries viel in op bord 8 en won. Hij heeft goede vorderingen gemaakt en ondanks dat hij nog geen rating heeft, durfde ik het aan hem te laten invallen want hij heeft zeker potentieel voor DD; dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden.
14 April 2019:
DD 3: Promotie naar 1e klasse HSB is voor elkaar!

Woensdag mocht DD3 de gemeenschappelijke eindronde van de 2e klasse HSB spelen in Zoetermeer. De andere 2e klasse teams waren er ook en dus veel bekenden van andere clubs en veel sfeer. Ik vermoed dat het ook gedaan wordt om competitie vervalsing tegen te gaan.


DD 3 Rijswijk 3
13 April 2019:

KNSB-competitie 13 april

DD 1 Oegstgeest '80 4½-3½
LSG 3
DD 24½-3½
DD 3Voorschoten 2  4-4

DD 1 staat na de overwinning op Oegstgeest nu op de derde plaats (11-5 matchpunten), maar heeft promotie niet meer in eigen hand. DD 2 staat 8e (6-10 matchpunten), 2 punten voor op SHTV. DD 3 is gedegradeerd, maar kon nog een mooi succes boeken met gelijkspel tegen een team met een duidelijk hoger gemiddelde rating.
07 April 2019:
Frans Vreugdenhil wint HSB-PK Senioren/Veteranen

Frans Vreugdenhil (DD-lid, maar actief vooral bij Schaakmat Westland) heeft het persoonlijk kampioenschap Senioren/Veteranen van de HSB gewonnen. In de laatste ronde won hij van Theo van Orsouw en eindigde zo al enige op 6 uit 7. Ook hier onze felicitaties!

Van de 8 DDers in het veld bereikten ook Van Orsouw (4½), Jaco Arkesteijn, Foppe-Jan Montsma en Frans van Kampen (allen 4) een resultaat boven de 50%.
07 April 2019:
Alexandr Mityaev tweede bij OPK 2019

Alexandr Mityaev had in de laatste ronde nog kansen op de titel, maar kwam in de partij tegen koploper (en uiteindelijke winnaar) Wim Kortis met zwart niet verder dan remise. Ook de tweede plaats (5 uit 7 met een TPR van 2282) is voor Alexandr een mooi succes. Gefeliciteerd!

Ook DDers Theo van Orsouw (3½) en Stan Cortenbach (1½) presteerden boven hun rating.
07 April 2019:
Berekening van rating-verandering

Op initiatief van Frans van Kampen is de DD-website uitgebreid met een rekenformulier waarin je uitgaand van de ratings van jezelf en je tegenstander en het resultaat de daaruit volgende ratingverandering kunt berekenen.
Agenda
 • Di
  21 Mei
  Keizer (29e ronde)
 • Do
  23 Mei
  Interne (8e ronde)
 • Za
  25 Mei
  HSB Rapid Teams
 • Snelschaken
 • Di
  28 Mei
  Keizer (30e ronde)
 • Do
  30 Mei
  Snelschaken
 • Za
  01 Jun
  Snelschaken
 • Di
  04 Jun
  First Tuesday Rapid (10)
 • Do
  06 Jun
  Training Delemarre (7)
 • Interne (9e ronde)
 • Za
  08 Jun
  Snelschaken