Nieuws

25 Februari 2018:
Philip Westerduin wint HSV Rapid Open

DD was ruim vertegenwoordigd in de kopgroep van de HSV Rapid Open, het eerste toernooi van de Haagse Rapid Cyclus 2018. Achter de winnaar, oud-DDer Philip Westerduin (6 uit 7), kon Ton Bodaan de tweede plaats pakken (5½). Lothar van der Sluijs en Theo van Orsouw werden met 5 punten gedeelde derde en ook Wim Reimer (4½) belandde nog bij de top-10.


Van Orsouw - Bodaan (foto: website HSV)
24 Februari 2018:
Mat in één

Wit geeft mat in één hoe? (Dank aan Arie Werksma voor de inzending.)

Mat in een
21 Februari 2018:
DD 6: Zoetermeer – de weg naar boven?

We wisten allemaal waar we stonden en waar we naar toe moesten werken, op het moment dat we de strijd aangingen met Promotie 5: dat we absoluut niet moesten verliezen!
18 Februari 2018:
Petar Arnaudov gedeelte winnaar Noteboomtoernooi Leiden

Petar Arnaudov heeft door een overwinning in de laatste ronde een plek bij de gedeelte winnaars (Kevlishvili, Bok, Pruijssers) verovert. Na weerstandspunten was het uiteindelijk de derde plaats. Ook opmerkelijk het goede resultaat van de ex-DDer Vincent Oudewaal. In groep C belandden Jinan Shin (4½) en Niels Engelen (3½) boven de 50%. Verder deden mee: Frans Freugdenhil (groep A, 1 uit 3), Jaco Arkesteijn (groep B, ½ uit 4), Hayun Shin (groep C, 1 uit 6) en Ton Bodaan (vierkampen, 2 uit 3).
18 Februari 2018:

KNSB-bekeravontuur voorbij

Donderdag 15 februari jl. was het zover. De bekerwedstrijd tegen Voorschoten, eveneens onze grote concurrent in de KNSB competitie. Op elk bord had de tegenstander een ratingvoordeel maar voor lange tijd ging de strijd gelijk op en had niemand echt voordeel bereikt.


16 Februari 2018:
Hayun Shin 6e bij het HSB-kampieonschap D-jeugd

Het kampioenschap werd gehouden in het Nationaal Schaakgebouw. Het werd voor de eerste maal gehouden in de toernooi vorm round robin. Het toernooi leverde veel spannende wedstrijden op. Jesse van Dongen werd met 8 uit negen de D kampioen 2018. Daardoor mag hij deelnemen aan het Nederlands kampioenschap. Hayun Shin van DD (qua leeftijd nog in de E-categorie) bereikte de gedeelde 6e plaats.


Deelnemers HSB PK D-jeugd
15 Februari 2018:
DD derde bij KNSB-vereiningsprijs 2017

"DD Den Haag (115 leden, waarvan 24 jeugd) heeft in 2017 een grote stap omhoog gezet qua ledenaantal. Ze kregen er maar liefst 35 leden bij (per saldo 19). De nieuwe leden zijn niet alleen jeugdspelers, het zijn ook 14 volwassenen. Op de fraai vormgegeven website staat een heel scala aan activiteiten die DD ontplooit, van trainingen door John van der Wiel tot aan buitenschaak op het plein in de buurt. Ook valt een uitgebreide pagina met info in het Engels te lezen en is er een hele sectie voor de leden beschikbaar achter een login." (Dank aan Frans Pieter van den Bos voor de hint.)


15 Februari 2018:
Te moeilijk voor een computer

Arie Werksma stuurde ons dit fraaie probleem: "Wit kan remise forceren na zes zetten. De meeste computers lukt het niet om de oplossing te vinden omdat zij niet in staat zijn om de slotstelling correct te evalueren. Als wit nooit iets slaat zal zwart niet winnen. Mijn computer gaf onterecht de evaluatie -14.32."

Wit aan zet bereikt remise
Agenda
 • Za
  24 Maa
  Training J. v/d Wiel
 • Di
  27 Maa
  Keizer (19e ronde)
 • Do
  29 Maa
  Interne (4e ronde)
 • Vr
  30 Maa
  t/m Zo 1 Apr
  Prinsenstadtoernooi Delft
 • Za
  31 Maa
  Snelschaken
 • Di
  03 Apr
  First Tuesday Rapid
 • Wo
  04 Apr
  Schaakhuis 2 - DD 3
 • DD 5 - Schaakhuis 3
 • DSC 7 - DD 6
 • Do
  05 Apr
  Interne (5e ronde)
 • Za
  07 Apr
  De Waagtoren - DD 1
  De Waagtoren 2 - DD 2
 • Snelschaken
 • Di
  10 Apr
  Keizer (20e ronde)
 • DD 7 - Raadsheer-Corbulo 2
 • Wo
  11 Apr
  DD 4 - Raadsheer-Corbulo 1
 • Do
  12 Apr
  Training Delemarre (7)
 • Snelschaken
 • Za
  14 Apr
  Snelschaken
 • Za
  21 Apr
  DD 1 - Voorschoten
  DD 2 - Oegstgeest '80
Training J. v/d Wiel
Zaterdag, 24 maart, NSG
13-15u: teams 4-7
15-17u: teams 1-3

Gasten zijn welkom.