Nieuws

26 Oktober 2019:
HSB Persoonlijk Kampioenschap, 6e ronde

Door een overwinning op Ted Barendse kon Alexandr Mityaev de race voor het HSB-kampioenschap open houden. De voorsprong van Barendse is nu nog een halve punt voor Mityaev en Theo van Orsouw, die van Joost Mostert won.

In de B-groep is de dominantie van de DD-ers verdwenen. Jinan Shin staat nog nipt eerste, gelijk naar punten met René Weerts, die van Jaco Arkesteijn won.


Mityaev (rechts) Barendse
22 Oktober 2019:
KNSB-beker 1e ronde: DD verslaat Schaakhuis

DD Schaakhuis    3-1

1. G. Prakken -  M. van Straaten
½-½
2. A. Mityaev -  N. Harmanus
1-0
3. L. Vistisen
-  D. Jonkman
1-0
4. T. van Orsouw -  D. Dekker
½-½
13 Oktober 2019:
Trainingssessie John van der Wiel

Zo'n twintig leden en enkele gasten hebben gisteren de trainingssessies van John van der Wiel gevolgd. Het thema "Gevoel voor gevaar, tactisch en/of positioneel" werd met een reeks stellingen uit Johns eigen partijen behandeld. Het gevoel voor gevaar is nu bij iedereen gescherpt. Nu nog op het juiste moment in de volgende partij activeren...


Sessie 1 (rating tot 1900)
11 Oktober 2019:
HSB klasse 1a: DD 2 – DSC 2: 4-4

Op 8 oktober ontvingen we DSC 2. De eerste helft van de avond verliep ronduit negatief voor ons. Na drie individuele nederlagen en een remise zag het ernaar uit dat we ook als team tegen een (forse) nederlaag zouden oplopen. Het lot besliste echter anders. Er volgden een winst, nog een winst, een remise, en op het allerlaatst nogmaals een winst. Eindresultaat een gelijkspel tegen het vooraf toch als flink sterker ingeschatte team uit Delft (gemiddelde rating ruim 100 punten hoger dan de onze). Een goed begin van de competitie voor DD 2!
06 Oktober 2019:
DD domineert B-groep bij het PK van de HSB

Na vier van zeven rondes zijn Ted Barendse (DSC, groep A) en Jinan Shin (groep B) de dominerende spelers. Beiden staan op een perfecte score (4 uit 4) en hebben zich al een hele punt los gewerkt van de achtervolgers. In groep B is ook de eerste achtervolger (Jaco Arkesteijn, 3 uit 4) van DD.

Alexandr Mityaev, die afgelopen jaar maar nipt naast de titel greep, komt deze keer nog niet echt op vaart. Twee van zijn partijen werden niet gespeeld, een keer tot zijn voordeel, een keer tot zijn nadeel. Hij staat nu op 2½ uit 4.
05 Oktober 2019:
Schaakhuis 3 DD 4: 4-4 Gelijkspel, iedereen (on)tevreden

Drie vlotte overwinningen, een plusremise en een remise, drie verloren partijen. De partij tussen Franx en Sterk bracht het (on)beslissende halfje voor beide teams.
Agenda
 • Za
  23 Nov
  Westland 1 - DD 1
 • Promotie 1 - DD 2
 • DD 3 - DSC Delft 5
 • DD 4 - CSV 2
 • Di
  26 Nov
  Keizer (11e ronde)
 • Do
  28 Nov
  DD 1 - DSC 1
 • DD 3 - SHTV 2
 • Za
  30 Nov
  Toptraining J. v/d Wiel
 • Snelschaken
 • Ma
  02 Dec
  HSV 1 - DD 2
 • Di
  03 Dec
  First Tuesday Rapid (4)
 • Do
  05 Dec
  Snelschaken
 • Za
  07 Dec
  Snelschaken
 • Ma
  09 Dec
  Schaakhuis 1 - DD 1
 • Di
  10 Dec
  Keizer (12e ronde)
 • Do
  12 Dec
  SHTV 3 - DD 5
 • Interne (7e ronde)
 • Za
  14 Dec
  DD 1 - AAS 1
 • DD 2 - Botwinnik 1
 • Boven IJ 1 - DD 3
 • Leiderdorp 3 - DD 4
 • Di
  17 Dec
  Keizer (13e ronde)
 • Wo
  18 Dec
  Haeghe Ooievaar 1 - DD 3
 • Do
  19 Dec
  Interne (8e ronde)