Nieuws

03 Mei 2014:
Bad Sooden, 8e ronde

De totaalscore van de DD-ers heeft die van gisteren ruim overtroffen. Toch verliep niet alles naar wens. Foppe Jan won heel gemakkelijk en ik had de indruk dat hij een steviger tegenstander leuker had gevonden.
 
Theo gaf eerst een pion weg, kreeg er daarna ook weer één terug en toen besloten de tegenstanders maar tot remise.

Adri kreeg met zwart in een Grünfeldverdediging groot voordeel in de vorm van een gedekte vrijpion op e3. Bij het uitbaten van zijn voordeel zag hij een geniepigheidje over het hoofd en hij verloor een stuk. Hij bleef echter stug tegenstand bieden en toen beging ook zijn tegenstander de nodige foutjes. Het eindigede ermee dat Adri zijn stuk weer terug won en lichtelijk teleurgesteld moest constateren dat een enkele randpion niet genoeg voor de overwinning was.

Zelf leed ik mijn tweede nederlaag in successie. Nadat ik al eerder had zitten knoeien kwam de volgende stelling op het bord:


,

Na deze ronde hebben Adri, Foppe Jan en Henk 4½ pt en Theo heeft 3½ pt.

Op het eerste bord zaten twee landgenoten, die beiden minstens een halve eeuw al deel uitmaken van de subtop van het Nederlandse schaak, tegen elkaar te schaken: Jaap Vogel en Ad van den Berg, Vogel leek lange tijd de beste kansen te hebben maar hij verloor nadat hij een stuk had weggegeven. Morgen speelt Ad van den Berg (7 pt) met wit tegen Arend van Oosten (6½ pt). Als hij remise maakt wint hij het toernooi.

Henk Happel

Berichten: