Nieuws

25 April 2012:
Afscheid van de promotieklasse: DD 2 wint ook laatste wedstrijd

Op 18 april speelde DD 2 zijn laatste competitieduel tijdens de gezamenlijke slotronde in Zoetermeer. Tegenstander was Promotie 2, dat aan het begin van het seizoen nog als onze belangrijkste concurrent werd gezien maar dat inmiddels 4 matchpunten op ons achterstond.

We hadden nog steeds honger naar de bal. Vincent aan bord 8 won al heel snel een kwaliteit en de partij, waarna Alexander aan bord 1 een rustige Engelse opzet naar remise liet kabbelen. De voorsprong werd uitgebouwd door Remko (bord 6) die 1. f4 met een moordend gambiet bestreed en (natuurlijk!) Theo (bord 7) die na allerlei onoverzichtelijks in het koningsindisch uiteindelijk een stuk meer overhield.

Remises van Jan Willen (5) en Jos (2) brachten ons op 4½ punt. Daarna kon ik zelf aan bord 4 met enig geluk een verloren eindspel, ontstaan na een uit de hand gelopen Franse verdediging, redden terwijl bij het scheiden van de markt invaller Pieter Smeele (3) met vaste hand een toreneindspel, dat de omstanders als remise hadden getaxeerd, tot winst wist te voeren. Alles met elkaar een 6-2 overwinning en een waardig afscheid van de promotieklasse.

Henk Happel

Berichten: