Nieuws

25 Oktober 2014:
Hradec Kralove einde

In de 8e ronde hadden Adri en ik tegen elkaar geloot. Omdat we aan zagen komen dat dat een bloedeloze affaire zou worden hadden we alle tijd om ons op de laatste ronde voor te bereiden. We deden dat door middel van een prachtige bergwandeling door moerasachtig gebied waar we ons tot kniehoogte door zompige zuigende kleilagen worstelden. Om Adriís gemoedsrust niet te verstoren heb ik maar niet gevraagd of ze hier recent nog veenlijken hebben gevonden. Het was al erg genoeg dat alle koffietenten op deze barbaarse berghelling gesloten waren.

Maar kennelijk had deze beproeving Adri goed gedaan. In de laatste ronde versloeg hij een Duitser in een zinderend eindspel. Na afloop zette de Duitser zijn nederlaag kracht bij door de stukken op het bord terug te smijten en dan weet je dat je echt gewonnen hebt. Zelf was ik minder gelukkig. In een gunstige stand gaf ik een toren weg en dat kon de stelling niet hebben. Het Tjechiese avontuur eindigde aldus met 5½ uit 9 voor Adri en 4½ uit 9 voor mij. Voor Adri betekende dit 22e plaats en bovendien de ratingprijs. Voor mij was slechts de 38e plaats weggelegd en een troostprijsje. Niettemin een mooi toernooi gespeeld.

Winnaar werd de lokale held Ales Jedlicka, die in de laatste ronde de Rus Sergey Grishchenko achterhaalde. Beiden behaalden 7 uit 9 net als de Russische grootmeester Ivanov die derde werd.

Hieronder het eindspel uit de laatste ronde van Adri.

Henk Happel

‚Äď
,


Berichten: