Nieuws

11 December 2015:
SHTV 2 DD 4: 4-4

Ik geloof dat onze jongens toch wel bijzonder gemotiveerd waren. Er werd zo maar gelijk gespeeld tegen de koploper die qua rating toch wel honderd puntjes meer in huis hebben. Ik moet toe geven we hadden wel wat mazzel, maar de inzet was ook groot. En dan te bedenken dat we met 2 nederlagen begonnen op de borden 7 en 8.


Bord 5: Pronk - Van Iersel

Slavik Koval op bord 7 was blijkbaar in een experimentele bui, verloor een pion, kreeg steeds meer gaten in zijn stelling en daarna was het gewoon over. Frans Engering maakte een blunder op de 4e zet in de Slavische verdediging, wat een stuk kostte, ploeterde tegen beter weten nog even door, maar zag toch spoedig het nutteloze daarvan in. Gelukkig won Wim Vink op bord 3 daarna. Hij verloor eerst een pion in de opening, won daarna een stuk, zijn jeugdige tegenstander leek nog even met een vrijpion de spanning terug te brengen, brengen, maar een foutje werd feilloos afgestraft.

Remko de Waard op bord 4 kwam remise overeen met zijn tegenstander in een Grunfeld. De partij kwam niet echt uit balans. Erik van der Graaf op bord 6 kwam geleidelijk steeds verder onder druk. Zijn tegenstander kwam met zijn stukken binnen de stelling. Erik probeerde nog wat actief tegen te spelen, maar dat was tevergeefs. Adri Voermans op bord 1 had misschien een klein voordeeltje in het vergevorderde middenspel, maar koos toch maar voor een veilige remise. En daarmee was het 4-2 voor onze geachte tegenstanders.


Bord 2: K. Baak - Zwolsman

Peter Zwolsman op bord 2 ging net een kwaliteit winnen, had iets meer tijd, maar het punt binnenhalen zou nog een hele strijd worden. Mark van Iersel op bord 5 had een eindspel op het bord, wat naar mijn mening in evenwicht was, maar waar beide spelers niet van plan waren met minder genoegen te nemen dan het volle punt. Dus dat zou wel remise worden. Maar ja zijn tegenstander vergreep zich, gaf zo maar een volle toren weg.  En toen was het aan Peter Zwolsman om het laatste punt binnen te halen: ijzig kalm voerde hij de druk verder op, zijn tegenstander ging door de klok in een verloren stelling, maar kun je die ook winnen als je nog maar 2 minuten op de klok hebt? Enfin SHTV was enigszins beteuterd en DD tamelijk tevreden. Ga zo door mannen!

Max van Herpen

Berichten: