Nieuws

30 Maart 2016:
Pomar 2 DD 7: 3½-4½

Op 29 maart trokken 8 spelers van DD 7 naar Rijswijk om tegen Pomar 2 te spelen. De plaats waar dit treffen zich zou voltrekken bleek bekend te staan onder de naam Scouting Gordongroep. De locatie is een enigszins afgelegen gebouwtje in een groene omgeving, gelegen in de schaduw van de A4. Binnengetreden komt men in een kleine garderobe, dan een ruim vertrek met op de deur de tekst Laboratorium en ook is er een klein keukentje voor de dranken. De naam stemt tot nadenken, want het kwam als een verrassing dat de Topper tegenwoordig een verbond is aangegaan met Scouting Nederland. De consumpties waren trouwens goedkoper dan in het N.S.G.

Dan nu de persoonlijke resultaten. DD7 won uiteindelijk met 4½-3½, maar zo zag het er lang niet naar uit. Niels Engelen speelde op bord 1 met wit en behaalde een keurige overwinning. Normaal speelt Hennink op dit bord, maar die zag af van dat recht. Engelen is de laatste tijd een stuk sterker geworden en speelde de laatste zetten staand, of zijn tegenstander het op prijs stelde heb ik maar niet gevraagd. Toon van Weel op 2 speelde remise, hij speelde het hele seizoen degelijk. Dick Hennink verloor op bord 3, hij speelt inmiddels intern in een hogere groep en maakt een transitie door. Hij hoeft echter niet te wanhopen, de lessen van Jop zullen ooit van pas komen.


,


Auke de Vries is ook een regelmatige klant in het klasje van Delemarre.
Hij speelde zijn geliefde Skandinavisch, zette alle pionnen op een kleur en scoorde aan bord 4 een belangrijke overwinning voor de onzen. Rein de Ruiter opende Schots, won een stuk en begon daarna enorm te knoeien. Zijn inzet is hartverwarmend maar hij mocht op het eind nog in zijn handen knijpen met remise.

Spaans speelde met zwart Italiaans, rokeerde niet en begon een aanval op de koningsvleugel. Na veel twijfel en onder druk van de klok ging het volledig mis met de schrijver. Enig zelfvertrouwen zou geen kwaad kunnen. Rosenstand maakte snel remise, ook hij had een goed seizoen en kwam nooit echt in problemen. Op het achtste bord zat invaller Richard Hogezand en hij kweet zich uitstekend van zijn taak door met zwart te winnen.

Om ¼ voor 12 was de wedstrijd afgelopen en reden enkele spelers met Dick Hennink mee terug naar Den Haag, nog hartelijk dank daarvoor!

Leen Spaans

Berichten: