Nieuws

30 December 2016:
DD behaalt overwinning op PION Groesbeek

Na een kleine nederlaag tegen De Pion Roosendaal en een gelijkspel tegen Dubbelschaak ’97 is DD 1 met een 5½-2½ overwinning op PION Groesbeek erin geslaagd op te klimmen naar een gedeelde vijfde en zesde plaats in de rankschikking. Dit was des te opmerkelijker nu onze buitenlandse grootmeesters Fedorchuk en Arnaudov (beiden goed voor 100%) ditmaal op het appel ontbraken.
 
Aan bord 1 krijgt John van der Wiel in een Siciliaanse partij een snelle opmars van de g-pion tegen zich en gaat op zet 10 lange tijd in de denktank. Een en andere resulteerde in pionverlies, maar het lange nadenken heeft resultaat opgeleverd en John weet de partij remise te maken. Aan bord 2 weet Arie Werksma na een spannende partij gedecideerd tot winst te komen, terwijl buurman Gerrit Prakken (bord 3) in een volkomen gelijke stand met uitsluitend zware stukken remise overeenkomt.

Rogier van Egmond (bord 4) heeft als tegenstander een oude bekende nl Zoetermeerder John Douwels. Als deze laatste zijn dame naar een verkeerd veld speelt, waardoor tenminste een kwaliteit verloren gaat, is een nul het gevolg en heeft Rogier zijn eerste overwinning van het seizoen op zak. In een aanvalsstelling die er op het oog leuk uitziet komt Edgar Blokhuis (bord 5) teveel materiaal achter en moet de strijd staken, terwijl Ron Dickhoff (bord 6) in een min of meer gelijke stelling op zet 18 een remise-aanbod afslaat. Als de partij in evenwicht blijft biedt Ron in een latere fase zelf remise aan, hetgeen dankbaar aanvaard wordt.

Aan bord 7 verovert Lars Vistisen de kwaliteit maar moet deze later weer teruggeven. In het ontstane eindspel met dame en toren bereikt Lars echter een gewonnen stand en incasseert vreugdevol een heel punt. Aan het staartbord wint Martijn Otten na een Slavische opening een pion bij goede stelling. Martijn brengt de partij op gedegen wijze tot winst.

Teamleider Willem Reimer heeft er het volste vertrouwen in dat het in de wedstrijden van het nieuwe jaar alleen maar crescendo zal gaan.


Berichten: