Nieuws

15 November 2017:
DD 4  Scheve Toren 1: 2-6

Op dinsdag, 14 november, spelende DD 4 hun tweede wedstrijd van dit seizoen thuis tegen Scheve Toren 1. Scheve Toren is een sterk team vorig seizoen uit de promotieklasse is gedegradeerd.

Op bord 1 speelde Boeters tegen Dekker het werd na een gelijk opgaande wedstrijd remise (½½).

Reimer op bord twee kreeg een mooie aanvalsstelling. Deze verzande en in het eindspel bleek het paard van zijn tegenstander sterker als zijn loper.  Waardoor verlies onvermijdelijk werd (0-1).

Koreman op bord drie  kwam na een gelijk opgaande strijd remise overeen (½½ ).

Het werd bij Vosooghi  een hard en langdurig gevecht waarbij onze speler steeds wat slecht stond. Uit eindelijk werd het een toren pionnen dat remise werd (½½).

Diaz verloor op bord vijf twee pionnen. Dit verlies werd hem in het eindspel fataal (0 -1).

Vink  verloor in het midden spel een pionnetje. Gelijk na dat verlies zag hij een paarde vorkje over het hoofd wat een kwaliteit koste. Reden voor hem om op te geven (0 -1).

Op bord zeven speelde Voermans een afwijkende variant van het Grunfeld Indisch. Dat leidde tot een snelle afwikkeling van stukken en daardoor een snelle remise (½½).

Zwolsman overzag dat het binnen vallen van de vijandelijke dame op veld f2 ernstigere gevolgen had dan dat hij berekend had. De stelling bleek niet meer te redden (0 – 1).

Adri Voermans

Berichten: