Nieuws

20 Oktober 2012:

Liberec, een vakantie

Adri Voermans en Henk Happel spelen in Tsjechië een open toernooi. Ze zijn van plan regelmatig DD op de hoogte te houden van hun vorderingen if any. Hieronder volgt de eerste aflevering die hoofdzakelijk de reis naar Liberec zal bevatten.

We hadden twee dagen uitgetrokken om het verre Liberec in Tsjechië te bereiken. Aangezien de eerste file zich op de Laan van Meerdervoort aandiende en ook een sluwe doorstart via de Koninklijke stallen niet goed ging leek dit een te hoog doel. Een ongevalletje bij Zoetermeer met bijbehorende file zorgde dat wij wij Zoetermeer met een gemiddelde van 13 km/uur bereikte, iets wat Adri op zijn fiets, toen hij voor DD 5 tegen Botwinnik moest spelen met gemiddeld 18 km/uur ruimschoots had verbeterd.

Daarna ging het echter beter. Geen stau meer en we bereikten een hotelletje in Moritz, prachtig en volslagen onbekend voor een ieder liggend aan de Elbe vlakbij Dresden. De volgende dag binnendoor vonden wij via door Romeinen aangelegde en sindsdien niet noemenswaard onderhouden Oostduitse landweggetjes de weg naar de Tsjechiese grens, en toen ook de Tsjechiese politie verzuimd had om ons erop te wijzen dat we geen vignet voor de snelweg hadden dat we vanwege Hollandse zuinigheid niet hadden aangeschaft, stond niets onze glorierijke intocht in Liberec meer in de weg. De ontvangst in het hotel was allerhartelijkst zij het dat onze reservering een dag later dan we hadden opgegeven administratief was verwerkt, het hotel verder vol zat, maar dat we wel een dag eerder weg konden. Toen echter bleek dat de fout niet bij de organisatie van het toernooi zat maar bij het hotel zelf, bleek alles soepeltjes via tussenkomst van Frau Director te kunnen worden geregeld. Niets stond dus meer onze registratie onder de namen Happel voor mij en s-Gravehage, zoals Adri werd ineschreven in de weg.

Morgen start het toernooi, DV, en we houden DD op de hoogte van onze avonturen in stad en toernooi.

Adri en Henk

Berichten: