Nieuws

05 Juni 2021:
Uitslagen eerste ronde (juni 2021)


Vierkamp 1
Herdersmat-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Rogier van Egmond


1
1
2Gosse Romkes

0

0
3Gerrit Prakken
1


1
4Alexandr Mityaev00


Ronde 1:
Alexandr heeft bijna een jaar geen normale partij meer gespeeld en laat het online schaken aan zich voorbij gaan. Wellicht dat dit meespeelde toen hij te vroeg in de partij pardoes een stuk cadeau deed aan Rogier. Die, zoals het leek, zich toen ook al een heel prettige stelling had toegeëigend.

Gosse (wit) week zoals gebruikelijk heel snel af van de gebaande wegen (eufemisme voor weinig opening theoretische kennis) waarmee ook het kleurvoordeel snel verdween. Maar na een onnauwkeurigheid van Gerrit op zet 14 kon Gosse redelijk neutraliseren met enige niet al te diepe tactiek waarna zich een gelijk opgaande strijd ontspon. En na foutje van zwart op zet 22 had Gosse de partij eigenlijk moeten beslissen. Het te veel op een direct mat spelen brak hem uiteindelijk op waarin de tijdnoodfase het voordeel weer terugbracht naar Gerrit die in die fase resoluut won.   


Vierkamp 2
Pion-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Stan Cortenbach


2Prajit Kumar

1

1
3Stefan Boeters
0


0
4Hans Segers
Ronde 1:
Prajit (wit) is hard op weg om zich te nestelen in de hogere regionen van de schakers van DD. Van de spelers zijn geen commentaren bekend maar de indruk was dat wit niet bevreesd is voor gambietachtige stellingen. Hij speelde actief met continue wat druk op de zwarte stelling (Stefan) die er uiteindelijk niet meer uitkwam en moest opgeven.

De andere partij moet nog ingehaald worden wegens afwezigheid van een van de spelers.
 

Vierkamp 3
Paard-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Remko de Waard


2Reinhard Henn

½

½
3Raymond Timmermans
½


½
4Daniel Diaz
Ronde 1:
Van de partij Reinhard en Raymond heb ik onvoldoende meegekregen voor een kort verslagje. Ook van de spelers is daarover niet iets bekend geworden. De remise doet een voorzichtig begin vermoeden.

De andere partij moet nog ingehaald worden wegens afwezigheid van een van de spelers.Vierkamp 4
Loper-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Paul Tommassen


0
0
2Jaco Arkesteijn

0

0
3Lothar van der Sluijs
1


1
4Theo van Orsouw11


Ronde 1:
Hier wel een volle bak. De kersverse online-rapidschaak kampioen 2020-2021 van DD, Lothar van der Sluijs, zet zijn goed vorm voort met een overwinning op Jaco en ook Theo laat zich van zijn beste kant zien door een overwinning op Paul. Klimt Theo weer uit het dal omhoog?!  


Vierkamp 5
Toren-groep
NrNaam   +   Chesscom naam1234
TotPlts
1Auke de Vries (August75)


0
0
2Imanol Leorato (DrWhy)

0

0
3David Madularea (davidmad9)
1


1
4Tomas Scholtus (samot86)11
5Max van Herpen (MaxvanHerpen44)Ronde 1:
Deze vierkampgroep is uitgebreid met een vijfde speler. Dat vraagt misschien enige afstemming omdat twee spelers alleen de vierkamp online spelen. Het wordt weer een interessante groep waarin twee jeugdspelers het opnemen tegen drie oude schaakrotten. De strijd om de jeugdeer is door David op geeist en ook terecht als ik het volgende lees: "Imanol simply says: "It was a disaster". Not much to say, it looks like there was not even the time to start thinking, before a terrible unexpected mate in one (at the very start of the game)."
Van Tomas, die Auke wist te verschalken, kwam het volgende commentaar beschikbaar: "Het was een hele slordige partij, waarbij ik het Siciliaans probeerde te spelen zonder dat ik eigenlijk precies wist wat ik aan het doen was. Dat doe ik wel vaker, en meestal gaat dat best goed, maar vanavond speelde ik echt te gehaast en zonder veel concentratie. Auke profiteerde daarvan en won vrijwel meteen een pion. Daarna stond hij veel beter en moest ik verdedigen, wat eigenlijk ook niet echt goed lukte. Ik denk dat Auke ergens een grote fout maakte, want opeens kon ik het omdraaien en hem mat zetten. Snel vergeten en hopelijk volgende partij beter!" Een partij die ook anders had kunnen eindigen.Vierkamp 6
Dame-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Pieter Joosten
0
0
0
2Marloes Vernooijs11
3Anand Matabadal


4Jinan Shin11


Ronde 1:
Pieter heeft in de eerste week twee partijen gespeeld en gemerkt dat het schaken ondanks corona nog steeds een complex spelletje is. De partij tegen Marloes was ronduit spannend te noemen omdat vanaf het middenspel richting het eindspel het steeds onduidelijk was wie aan het langste eind zou trekken. De partij kon alle kanten uit maar Marloes zegevierde uiteindelijk heel netjes.
Anand, die zijn tegenstander helaas niet kwam opdagen, weet wat hem te doen staat. De partijen solide en rustig opzetten en dan in het eindspel helemaal los gaan met aanvallen om zich bij de koplopers te voegen. Doe je best! Vierkamp 7
Konings-groep
NrNaam1234
TotPlts
1Prayan Kumar


1
1
2Mattijs Groenen


3Joey Rog


4Daniel Schrijver00


Ronde 1:
Prayan en Daniel speelden een mooie partij. Ik had de indruk dat Prayan, met zwart, zijn stukken iets makkelijker op de goede velden wist te krijgen. De torens pakten de open lijnen en de lichte stukken hadden meer steunpunten in de witte stelling. Het was dus hard werken voor Daniel en het leek erop dat hij het zou houden, totdat .......... Prayan de partij in zijn voordeel wist te beslissen.
Joey had helaas geen partij omdat Mattijs niet kwam opdagen. Hopelijk was dat eenmalig.