Nieuws

16 Juli 2021:
Uitslagen Vierkampen Juli (tweede ronde)


Vierkamp 1
Piongroep
NrNaam1234
TotPlts
1Aleksander Henke
½

1
1½
2Alexandr Mityaev½

0½

14
3Leo Kuiper
1
0
1
4Prajit Kumar0½
1

1½


Ronde 2:
Door omstandigheden kan Alexandr Mityaev zijn partijen in ronde twee en drie niet spelen. Deze partijen zijn op remise bepaald om zo veel mogelijk tot een eindresultaat te komen in deze vierkamp. Leo speelde dinsdagavond tegen Prajit en koppelt over die partij het volgende terug:"Gisteren heb ik verloren van Prajit. Die jongen maakt echt grote vorderingen. Ik probeerde een voor mij nieuwe variant tegen zijn aanpak van het Koningsindisch, en daar maakte hij korte metten mee. Ik miste wel wat betere zetten voor zwart maar hij maakte het erg goed uit, complimenten." Voor de eindoverwinning is de partij tussen Aleksander en Leo in de derde ronde doorslaggevend komende dinsdag. Dat kan een heel mooi treffen worden!


Vierkamp 2 (vijfkamp!)
Paardgroep
NrNaam12345TotPlts
1Hans Segers
0


0
2Raymond Timmermans1
1

2
3Gosse Romkes
0
1
1
4Stefan Boeters

0

0
5Theo van Orsouw
0

Ronde 2:
Afgaande op de genoteerde uitslagen is alleen de partij Raymond-Gosse gespeeld. Die werd online gespeeld vanwege quarantaine-perikelen. Aan het snelle spel van Raymond te zien was hij goed voorbereid op "mijn" Aljechin. Misschien wel beter voorbereid dan ik want op mijn zesde zet, deed ik een bekende onnauwkeurigheid die even uit mijn mind was geblazen, werd ik dus weer hard op mijn uit-vorm-zijn gewezen. Het was nog net niet uit maar wel een technische win zou je het kunnen noemen, en Raymond speel de het heel netjes uit, gelukkig voor mij nog net over de 30 zetten dat dan weer wel.


Vierkamp 3
Lopergroep
NrNaam1234
TotPlts
1Reinhard Henn
1
0
1
2Lothar van der Sluijs00
3David Madularea
0
1
1
4Jinan Shin1
0

1


Ronde 2:
Op dinsdagavond was ik niet op de club en ik heb geen idee hoe de partijen zijn verlopen en heb daarover ook geen info ontvangen. Wel leuk om te zien dat David zijn eerste punt in deze groep heeft gepakt.


Vierkamp 4
Torengroep
NrNaam1234
TotPlts
1Jaco Arkesteijn
½

1
1½
2Daniel Diaz½

½

1
3André Lopies
½


½

4Prayan Kumar00


Ronde 2:
Hier alleen de partij tussen Jaco en Daniel en hierover heb ik niets te melden omdat ik deze partij ook niet gezien heb.
 

Vierkamp 5
Damegroep
NrNaam
1234
TotPlts
1Auke de Vries
1
1
2
2Anand Matabadal0
1

1
3Daniël Schrijver
0
0
0
4Max van Herpen0
1

1


Ronde 2:
Auke wint van Anand en staat nu op twee uit twee en ligt op koers voor groepswinst en promotie. Dat zou zo maar kunnen want Daniel is zijn laatste tegenstander en die heeft het zwaar in deze groep. Daniel kruist als jeugdlid in deze groep de degens met de senioren en merkt dat leeftijd belangrijker is dan lengte. Zet hem op tegen Auke want die kan zomaar zijn dag een keer niet hebben. Overigens, Anand wint in deze ronde van Daniel en staat nu op 50-procent maar krijgt nog de sterke Max.