Nieuws

23 November 2021:
Laat ik beginnen met de individuele uitslagen:

Henke, A.C.Z. (Aleksander) 2039 Beeren, T.J.B. (Thom) 2105      0 - 1
Romkes, G. (Gosse) 2055 Zoun, R.P.C. (Rogier) 2042      1 - 0
Happel, H.A. (Henk) 1938 Manoch, M. (Maurice) 2031      0 - 1
Cortenbach, S. (Stan) 1885 Kanbier, M.B.C. (Max) 1976      0 - 1
Henn, R.A. (Reinhard) 1819 Mulders, R. (Rinze) 1908      ½ - ½
Iersel van, M. (Mark) 1835 Lubben van der, A. 1960      1 - 0
Arends, H. (Herman) 1820 Middelkoop, (Erik) 1917      0 - 1
Sluijs van der, (Lothar) 1751 Buchly, S. (Stefan) 1962      0 - 1

Zo op het oog een aantal logische uitslagen. Bij nadere beschouwing had het niet misstaan wanneer op bord 7 en 8 minimaal een keer een half punt was gepakt. Herman en Lothar speelden als invallers beslist solide maar waren net iets minder slagvaardig in hun partijen dan hun tegenstanders die op papier ook beslist sterker waren. 

Mark speelde behoorlijk opportunistisch zoals de afgelopen weken maar dat betaalde zich wederom goed uit. Een mooie aanvalspartij, met over en weer kleine schoonheidsfoutjes, ging terecht naar de juiste persoon. 

Reinhard speelde een partij die volgens mij geen een keer uit het evenwicht raakte. Een solide remise dus tegen een tegenstander met 100 punten meer elo. 

Dan Stan, die wederom een goede invulbeurt had. In combinatie met het teamcaptainschap bij DD4 had hij opnieuw verdient te winnen. Overspelen is misschien iets te veel gezegd maar hij had continue het betere van het spel en had tactisch gezien zijn tegenstander volledig in de tang. Helaas werd een winst gemist en dat was een duur punt. 

Dat kon ook gezegd worden van Aleksander die eigenlijk wel zijn tegenstander overspeelde. Door het toelaten, ander woord voor iets niet gezien hebben, van een kleine combinatie kantelde helaas de partij waar Aleksander beslist verdiend had te winnen. 

De partij van Henk heb ik niet zo goed meegekregen maar ik had de indruk dat zijn tegenstander hem langzaam insnoerde met positionele zetten. En dan krijgt Fisher altijd gelijk, Tactics arise from strategic advantages! 

Voor mijn partij gold dat in zekere zin ook. Al moet ik toegeven dat het optisch overwicht minder groot was dan ik aanvankelijk dacht. Om het positioneel overwicht het hoofd te bieden dacht mijn tegenstander echter iets te moeten offeren voor vage tegenkansen, wel had hij al een pion minder. Dat bleek niet het geval en na een heel lange partij, met vele nauwkeurige zetten haalde ik de vis op het droge. 

Ook in deze wedstrijd heb ik het gevoel gehad dat we kansen hadden maar dan moet je ze wel benutten natuurlijk!

Berichten: