Nieuws

15 November 2023:
"We kunnen terugkijken op een heel gezellige tafelavond, het tweede schaaktafel invitatietoernooi van donderdagavond 9 november, gisteravond", aldus Jeroen die als voorzitter van de schaaktafel van De Witte in dit verband altijd spreekt van "Sociaal Schaken". Met deze woorden geeft hij uiting aan het gegeven dat schaken in de kern altijd een sociale activiteit is waar beide spelers genoegen aan moeten kunnen beleven. Het resultaat is daarbij volstrekt bijzaak waardoor er ruimte ontstaat om de ware kunst van het schaakspel te (leren) zien. Aan deze uitvoering deden 5 DD-leden mee, eigenlijk 7 want ook Auke de Vries (ziek) en Rein de Ruiter (ongelukkige omstandigheid) stonden ook op mijn verlanglijst om deel te nemen. Daarnaast waren er 17 andere schaakenthousiastelingen aanwezig met als gevolg een gezellig en bijzonder toernooi. Het betrof een borrel, dan een snelschaaktoernooitje over 5 ronden en met aansluitend een diner. De uitslag kun je onder vinden alsmede ook twee foto's die een goede impressie geven van de bijzondere ambiance. Iedereen moest keurig gekleed aantreden als was het een ontmoeting tussen grootmeester uit vervlogen tijden.

Uitslag De Witte 2023Uitslag De Witte 2023

In de rangschikking zien we verschillende DD-leden terugkomen. Gosse en Hans speelden op de wat hogere borden en Lilian staat iets te laag omdat zij nog een bye tegoed heeft. Zij zou met 3.5 punt nog iets hoger zijn geëindigd. Roel en Pieter vergaten soms deelnemers te zijn van een schaaktoernooi en onderhielden zich intensief met de andere schakers. En dat kost soms een puntje!?

Verder nog twee foto's die de bijzondere sfeer van deze typische Haagse culturele instelling weerspiegelt, de eerste met Pieter duidelijk zichtbaar en de tweede als overzichtsfoto:

 
Foto 1 De Witte 2023Foto 1 De Witte 2023

Foto 3 De Witte 2023Foto 3 De Witte 2023

Berichten: