Nieuws

01 Februari 2013:
3 DD-ers actief bij simultaan Friso Nijboer

Op donderdag 31 januari organiseerde de personeelsvereniging van het ministerie van SZW een simultaan met Friso Nijboer. Drie DD-ers waren bij de deelnemers: Pieter Smeele (remise), Lothar v/d Sluijs en Frans Pieter v/d Bos (beide verloren).

Pieter Smeele
Lothar v/d Sluijs (midden)

Smeele maakt remise, v/d Sluijs had volgens Nijboer hem te pakken maar verliest toch. V/d Bos maakt geen fouten behalve dan dat hij te vroeg remise aanbiedt, hetgeen Nijboer de uitspraak ontlokt: op dit bord gaat het nog leuk worden. Uiteindelijk is v/d Bos de laatst overgeblevene en verliest de partij door een correct pionoffer van Nijboer waardoor zijn paard met verwoestende kracht de zwarte stelling weet binnen te dringen.

Vooraf had Nijboer nog een partij uit 2005 tegen Carlsen in Wijk aan Zee (B-groep) laten zien. Nijboer won door mat achter de paaltjes en hij vertelde dat hij na de topprestatie van Magnus steeds trotser op deze overwinning wordt.

Het leuke van deze simultaan was dat Nijboer voor, tijdens en na de partij voor iedereen een paar woorden overhad.

De totale score van Nijboer was +23 =2 -1. De enige die erin slaagde om Nijboer te verslaan was Robby Kevlishvili van Promotie.

(Verslag is gebaseerd op informatie van Frans Pieter van den Bos.),,,Berichten: